Şimdi Ara

Bilgisayarıma Fidye Virüsü Bulaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Söylediğiniz gibiyse Ben Yanlış anlamışım Özür dilerim
  • Malware Removal kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.
    bütün harici diskteki verilerin uzantı sonu .opqz ile Şifreliydi fakat şimdi temiz
    Sizin varmı fidye virüsü ile ilgili herhangi bir sıkıntınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselortakci

Aynen öyle.
    bütün harici diskteki verilerin uzantı sonu .opqz ile Şifreliydi fakat şimdi temiz
    Sizin varmı fidye virüsü ile ilgili herhangi bir sıkıntınız ?
    Hayır.
    Ben yaptığınızı anlamaya çalışıyorum. Siz nasıl yaptığınızı açıklamayınca.

Şifrelenmiş dosyanın şifrelerini mi çzdünüz. Çözdünüzse nasıl çözdünüz.
    Yoksa zararlyı sildiniz de dosya uzantıları mı gitti.
  • Malware Removal kullanıcısına yanıt
    Şifreli dosyaların şifresi çözüldü ve herşey hiçbir veri kaybı olmaksızın geri döndü
    buda yazılımcı bir arkadaşımın desteğiyle geliştirdiğimiz mini bi şifre çözücü programla oldu
    Malumunuzdur ki programsız olması imkansız
  • yukselortakci kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir mahsuru yoksa bu sifre cozme programını bir yerlerde yayınlayınki ihtiyacı olan herkes faydalansın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselortakci

Şifreli dosyaların şifresi çözüldü ve herşey hiçbir veri kaybı olmaksızın geri döndü
    buda yazılımcı bir arkadaşımın desteğiyle geliştirdiğimiz mini bi şifre çözücü programla oldu
    Malumunuzdur ki programsız olması imkansız
    Tabi sizden başka kimse de bilmiyor bu yazılımı veya yazılımcıyı.

Peki hangi ransomelerde çözme özelliği var ?
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Şuan programı deneme sürecindeyiz
    farklı şifreler üzerinde test ediyoruz..
    O yüzden çeşitli forumlar da da paylaşım yapıyoruz
    Hem programın test sürecini hızlandırmak istiyoruz hemde Sıkıntısı olanlara belli oranlarda yardımcı olmak istiyoruz
    Ama sonraki süreçte ilk hedefimiz bu emeğin karşılığını doğru orantıda almak
    Hak verirsinizki ortada ciddi bi emek söz konusu
    Tabiki emegi gecenlerin eline saglik demek duser bizede kolay gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Sağolun teşekkür ederim
    Hayırlı geceler iyi çalışmalar dilerim
  • İddanızdan başka ortada hiçbir şey göremiyorum. Ortaya bir şeyler koymanız gerekir. Var diyorsanız,biz buralardayız.
    Mehraba bende fidye virusune magruz kaldim. Benim dosyama KJHslgjkjdf6 diye uzanti eklendi . Bu sorun hakk8nda desteğinizi bekliyorum. Tesekurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aranıza katıldım :( Benim uzantımda "tabe". Baktım haziran ayında youtube de bahseden 1-2 kişi var bu uzantıdan. Anladığım kadarıyla şifrelenmiş dosyalar şuan için açılamıyor. Format atıp bekleyelim bakalım... Şyle bir kaynak buldum ama daha denemedim.

link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efkan -- 19 Haziran 2020; 15:30:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efkan

Bende aranıza katıldım :( Benim uzantımda "tabe". Baktım haziran ayında youtube de bahseden 1-2 kişi var bu uzantıdan. Anladığım kadarıyla şifrelenmiş dosyalar şuan için açılamıyor. Format atıp bekleyelim bakalım... Şyle bir kaynak buldum ama daha denemedim.

link
    Verdiğiniz bağlantıyı değil de aşağıdaki bağlantıyı takip etmeninizi öneririm. Grindsoft yazılımdan uzak durun.
    https://malwaretips.com/blogs/remove-tabe/

• Merhaba genç arkadaşlar,
    Ben 2017 yılında bu problemle karşılaştım. Yaklaşık olarak 100 GB civarı Txt, Xls, Doc, Jpeg, bmp ve pdf dosyalarımın uzantıları vvv olarak değiştirildi. Hemen arkasından değişen her dosyanın olduğu klasörlerde google chrome eklendiğini gördüm. Benden 1 hafta içinde 1000 bitcoin para istiyordu. Şifrelemenin RS486 ile yapıldığı bildiriliyor ve verilen bir e-posta adresine 1 adet önemli dosyamın gönderilmesi halinde o dosyanın çözülmüş halinin geriye gönderileceği söyleniyordu. Dediklerini yaptım ve bir dosya çözülmüş halde geldi. Biraz araştırma yaptım 3 gün geçti para miktarı 3000 bitcoin yükseldi. Ben bu parayı veremezdim ve vermedim. Önce şifrelenen tüm dosyalarımın önemli olanlarını DVD lere(vvv uzantılı olarak) kaydettim. Hemen arkasından hatırladığım kadarıyla esed yükleyerek bilgisayarımı temizledim. Virüs, tahribatı büyük buna karşın kolay temizlenen bir tür. Tüm hard disklerimi söktüm. Bilgisayarıma 500 GB bir disk takarak yeniden XP kurdum. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonunda kızımında desteği ile (kızım bilgisayar Müh.) internetten gerekli proğramları indirerek çalıştık. Phyton isimli program çok faydalı oldu ve 2 ay sonra bir hex anahtar elde edebildik. Ancak makinamın yavaş olduğundan kızım yurt dışı arkadaşlarıyla temasa geçti ve I7 makinası olan Avusturyalı bir delikanlı bize destek oldu. Bizim ona gönderdiğimiz hex anahtarı programda koşturdu ve yaklaşık 30 saatlik bir süre sonunda hex dosyanın anahtarı elde edildi. Anahtarı bana mail ile gönderdi ve bilgisayarımda Tesla Crack Master ve Tesla Decoder programları altında anahtarı koşturduk. Bilgisayarımda bulunan tüm vvv uzantılı dosyalar normal haline döndü. Ancak bu bana yaklaşık 3 aylık bir çalışmaya mal oldu. Ben emekliyim ve 75 yaşındayım genç ve işe giden biri olsaydım başarmama imkan yoktu çünkü o kadar uzun sürem olamazdı. Şimdi hard disk docker aldım. 2 TB büyüklüğünde 12 adet diskim var, bu diskleri takarak arşiv yapıyorum (Ayıptır söylemesi 5000 civarında 1950 - 1980 arası filmlerim var) Bilgisayarım tüm saldırılara açık hiçbir korumam yok. haftalık dosyalarımın backuplarını alıyorum. Eğer bir saldırı yapılırsa son 2-4 günü kaybederim, hemen format c ve yeni sistem. Benim başıma gelen umarım sizlerin başına gelmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: Malware Removal

Verdiğiniz bağlantıyı değil de aşağıdaki bağlantıyı takip etmeninizi öneririm. Grindsoft yazılımdan uzak durun.
    https://malwaretips.com/blogs/remove-tabe/

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. etrafımdaki insanlara bahsedince bile pek inanmıyorlar. eskiden virüs bilgisayara girer en kötü ihtimalle format atıp kurtulurduk. Bunu gerçekten takdir ettim. ) İyi düşünülmüş. Birkaç önemli resim ve video var aileme ait. Bakalım çözülecek elbet....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.