Şimdi Ara

bilgisayarıma Win32/Wacapew.C!ml virüsü bulaştı ne yapmalıyım yardım lütfen😔

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarıma Win32/Wacapew.C!ml virüsü bulaştı ne yapmalıyım yardım lütfen😔

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Win32/Wacapew.C!ml Virüsüyle Mücadele: Adım Adım Kılavuz

Bilgisayarınıza Win32/Wacapew.C!ml virüsü bulaştıysa, aşağıdaki adımları izleyerek sistemi temizleyebilir ve gelecekteki saldırıları önleyebilirsiniz:

• Antivirüs Yazılımını Güncelleyin ve Tam Tarama Çalıştırın: Mevcut en son virüs tanımlarına sahip güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanarak bilgisayarınızı tam olarak tarayın.
    • Etkenleştirilen Dosyaları Silin: Tarama, Win32/Wacapew.C!ml tarafından etkenleştirilen dosyaları tespit ederse, bunları kalıcı olarak silin.
    • Sistem Geri Yükleme gerçekleştirin: Virüs bulaşmasından önceki bir tarih noktasına sisteminizi geri yükleyin. Bu, virüsün yaptığı hasarı geri almanıza yardımcı olabilir.
    • Şüpheli Programları Kaldırın: Son zamanlarda bilgisayarınıza yüklediğiniz ve virüs bulaşma şüphesi taşıyan her türlü programı kaldırın.
    • Tarayıcı Uzantılarını Kontrol Edin: Tarayıcınızda Win32/Wacapew.C!ml ile bağlantılı olabilecek şüpheli uzantıları kaldırın.
    • Parolalarınızı Değiştirin: Virüs, kişisel bilgilerinizi çalmış olabilir. Tüm çevrimiçi hesaplarınız için parolalarınızı değiştirin.
    • Güvenlik Duvarını Etkinleştirin: Bilgisayarınızı yetkisiz erişimden korumak için bir güvenlik duvarı etkinleştirin.
    • Yazılım Güncellemelerini Uygulayın: İşletim sisteminizi ve tüm yazılımlarınızı en son güncellemelerle güncel tutun. Bu, güvenlik açıklarını kapatmaya yardımcı olur.
    • Gelecekteki Saldırıları Önleyin: Güvenli tarama alışkanlıkları uygulayın, şüpheli e-postalara tıklamayın ve yalnızca güvenilir kaynaklardan yazılım indirin.

Win32/Wacapew.C!ml virüsünü tamamen temizlemek için bu adımları dikkatlice uygulayın. Virüsle ilgili ek endişeleriniz varsa, profesyonel bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zararlıyı silmesi sorun değil. Şifrelenmiş dosyalarınız varsa onları kurtarmanız zor.
  • Malware Removal kullanıcısına yanıt
    silemiyorum😔 windows defender görüyor ama silemiyor diğer antivirüsler (Malverbytes Kaspersky Bitdefender) görmüyor birkaç kez taramama rağmen yok kötü durumdayım valla yardım edebilirmisin

• (Malverbytes Kaspersky Bitdefender)
    Bu yazılımlar görmüyorsa sorun yok demektir.

Defender'in zararlı gördüğü dosyayı VirüsTotal de taratıp kontrol edebilirsin.

Defenderin zararlı gördüğü dosyanın adresini tam olarak yazar mısın.
    Gizi dosyalada da baktım böyle bir klasör yok
    Karantinaya al diyorum almıyor kaldır diyorum kaldırmıyor bir garip

bilgisayarıma Win32/Wacapew.C!ml virüsü bulaştı ne yapmalıyım yardım lütfen😔 bilgisayarıma Win32/Wacapew.C!ml virüsü bulaştı ne yapmalıyım yardım lütfen😔 bilgisayarıma Win32/Wacapew.C!ml virüsü bulaştı ne yapmalıyım yardım lütfen😔

MEB Etik Hackerlık Kaynağı yayınlamıştı biraz bilgim var benim de ilgimi çekti.MEB in yayınladığı arşivden virüs çıktı ya böyle bişey olabilirmi.

• Defender'in dosyayı zararlı görmesi dosyanın zararlı olduğu anlamına gelmeyebilir. Defender a da negatif bir anlama kazandırmaz.

Başka yazılımlarla taratmış ve zararlı görmemişler.

Bence sorun yok.
    peki neden öyle bir dosya olmadığı halde virüs bulabiliyor (daha derinlere sızma durumu mu ? var format atsam geçer herhalde ama atmak ta istemiyorum 150gb oyun dosya uygulama var😔)

Malverbytes la taramıştım Google dosyalarında virüs bulmuştu siliyordum tekrar çıkıyodu siliyordum tekrar çıkıyodu Google dosyalarını silince daha görmedi ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimcan024 -- 30 Ağustos 2020; 23:15:52 >
  • Google dosyalarınızı bilmem.Ben yorumu MEB dosyasına göre yaptım.
    format atsam bir şey kalmaz dimi

windows ssd de bir te harddisk var ondaki bilgileri silmeme gerek yoktur değil mi yoksa. oraya sıçramış olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimcan024 -- 30 Ağustos 2020; 23:24:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimcan024

format atsam bir şey kalmaz dimi

windows ssd de bir te harddisk var ondaki bilgileri silmeme gerek yoktur değil mi yoksa. oraya sıçramış olabilir mi
    Format sonrası temizlenir.
    Ama formata gerek yok. Eset online ve Malwarebytes ile taratman zaten yeterli olur. Zararlı bilgisayara takılan ve kullandığınız tüm harici ve dahili bileşenlere bulaşabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.