Şimdi Ara

Bilgisayarımda donma probleri -lütfen yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı açıyorumaçtıktan 5 dk sora daha hiçbirşey yapmadan PC donuyo kalıyo.Yada açılırken donuyo.Reset atıyorum düzeliyo ama gene donuyo.Format attım gene düzelmedi.Bu seferde takılmadığı zamanlar 10 dk sonra durup duruken reset atıyo kendi kendine.Sorun nedir acaba? Yardım ederseniz sevinirim.

• İşlemci ısınıyor olabilir işlemcinin fanını temizlemeyi denermisiniz. Kolay gelsin .
  • Ekran karti veya Ram ın Fazla ısınmasindan kaynaklı olabilir veya donanimsal cakışma
  • Everest ultimate yükleyip sıcaklık değerlerini kontrol etmekle başlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 1 Eylül 2009; 14:01:15 >
  • İşlemcinin sıcaklığı 82 dercelerde bişi.Fanda çalışyıo şimdi ısınmaktansa sorun nasıl düşürebilirm bu sıcaklığı? Fanda gayet temiz Bİrde işlemcim İntel P4 2.80 GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black066 -- 1 Eylül 2009; 16:00:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black066

İşlemcinin sıcaklığı 82 dercelerde bişi.Fanda çalışyıo şimdi ısınmaktansa sorun nasıl düşürebilirm bu sıcaklığı? Fanda gayet temiz Bİrde işlemcim İntel P4 2.80 GHZ

İşlemcin daha önceden hangi sıcaklıklarda çalışıyordu ? Bu sıcaklık çok yüksek gibi geldi bana, bios ayarlarından fanın hızını artırmayı dene, bu kadar ısınma başına iyi bi iş açacak söyleyim, anakartında sorun olabilir işlemciye aşırı yük bindiriyor olabilir...
  • İşlem sıcaklığı 82 derece yüksek değer. İlk önce İşlemcinin fanını temizlemekle işe başla. Eğer hala sorun devam ediyorsa Ya ekran kartında ya da Ram'lerde bir sorun var demektir
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm.İşlemcinin termalmacunu kapkara olmuş silip baştan surdum düzeldi.Şimdiki sıcaklık ise 50-60 arası bu normalmi.Yardımlarınız için teşekkürler sağolun.
  • Suan hangi donanimdan kaynaklandigini bilemezzin parcalari teker teeker baska nie pc de denersen anlarsin.bence donanimsal nie problem oldugu kesin
  • işlemci fanını kontrol et belkde tırnaklardan biri gevşemişse işlemci yeterince soğutmuyor ve donmalara sebebiyet veriyor
  • İşlemci fanı ile soğutucu (metal plaka) arasındaki tozları temizle kardes fan soğutmaya çalışıodur ama tozlar engelliodur.. 42 derece filan olması lazım
  • disk birleştirici'yi dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black066

Arkadaşlar sorunu çözdüm.İşlemcinin termalmacunu kapkara olmuş silip baştan surdum düzeldi.Şimdiki sıcaklık ise 50-60 arası bu normalmi.Yardımlarınız için teşekkürler sağolun.

Normal Değerler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.