Selamun aleyküm arkadaşlar. Cümleten hayırlı bayramlar. Konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum ama forumda daha yeniyim, yanlış yere açıyorsam affola. Moderatörlerin düzeltmesi rica olunur. Arkadaşlar bilgisayarımı 2007 yazında almıştım. Biliyorum artık çok bir işlev beklemiyorum bilgisayarımdan. Ancak bilgisayar tıkırında işlerken bir terslik oldu. Bir gün kasanın içini temizlemek için anakarttaki bütün parçaları çıkarttım. İşlemci fanı, 2 adet ram, güç kaynağı, işlemci ve ekran kartı. Temizledikten sonra işlemcinin üstündeki macun dikkatimi çekti. İşlemcinin orta kısmında toplanmış ve bildiğin bir halıfleks kalınlıgına gelmişti. Normaldir dedim bir şey olmaz dedim. İşlemciyi oturttum kasayı toparladım ve tekrar fişe taktım. Bilgisayarı bir açtım birde ne göreyim. İşlemci 80 derecede çalışıyor. Ama macuna hiç bir şekilde ellemedim. İşlemci ayaklarından bir tanesi kırık. Tam oturmuyor. Ondandır diye düşünüyorum ama arkadaşlar başka bir şeyden olma ihtimali var mı ? varsada INTEL LGA 775 işlemci fanı bulabilen bana ulasabilir mi lütfen. Şimdiden teşekkürler.
O macun gereklidir ısı için termal macun alıp sürün birde sogutucu alın işi garanti olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
ama benim anlamadıgım sogutucumun ayagı eskidende kırıktı ve problem yoktu. Böyle olunca tek neden macun kalıyor sanırım. Peki macunlarda önerilen bir marka var mı ustam. Yani her macunu alsam aynı performansı alabilir miyim ?
Aynısı geçen banada oldu (Macun 5 yıldır aynı hiç değişmedi ) taktım 85 derece diyordu biosda res atıyordu. Sonra söktüm tekrar dikkatlice taktım oldu.
khanjui kardeşim, merhabalar.
Benim macunumda yaklaşık 4 yıldır degismiyordu. Neysede bu sefer fan ımı iyice oturttum. Bundan eminim. Ufacık bir sallantı bile yok. Bilgisayarım çalışıyor fakat en basitinden Counter oynaması bile imkansız. Hatta hatta internetten bir flash oyun bile zor oynuyorum. Bana intel lga 775 sogutucu bulabilen varsa lütfen yardımcı olsun..
quote:
Orijinalden alıntı: nebmesamou
khanjui kardeşim, merhabalar.
Benim macunumda yaklaşık 4 yıldır degismiyordu. Neysede bu sefer fan ımı iyice oturttum. Bundan eminim. Ufacık bir sallantı bile yok. Bilgisayarım çalışıyor fakat en basitinden Counter oynaması bile imkansız. Hatta hatta internetten bir flash oyun bile zor oynuyorum. Bana intel lga 775 sogutucu bulabilen varsa lütfen yardımcı olsun..
Soğutucu almadan macunu yenilemek daha mantıklı. Sonra işe yaramazsa fan alınabilir. Ama sorun sadece işlemcide olmayabilir. Speedfan isimli program ile sıcaklıklara bakıp buraya koyun.