Şimdi Ara

Bilgisayarımdaki Gizemli Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, arkadaşlar bundan 2 hafta önceye kadar bilgisayarımda şuan yaşadığım problemleri yaşamıyordum fakat ne olduysa bilgisayarım sapıtmaya başladı. öncelikle bilgisayarımda kasmalar başladı. bir uygulamayı çalıştırdığımda, açılana kadar geçen sürede kasmalar oluyor. misal chrome !?!?!?! bu kasmalar sadece uygulamalarda değil, oyunlarda bile fazlalaştı. bilgisayara format attım ama sadece C bölümüne, ona rağmen bu sorun düzelmedi. bazı şeyler hızlandı fakat kasmaları gideremedim. bunların üstüne üstlük, formattan önce veya sonrasında ses problemide yoktu şimdi ne olduysa seslerde gitti. ayrıca bilgisayarı her 5 açışımdan 2sinde sistem otomatik chkdsk yapıyor. fakat buda bu sorunları çözemiyor.

yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

------------------
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 11/20/2013, 21:31:30
    Machine name: PCMERT
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: System manufacturer
    System Model: System Product Name
    BIOS: BIOS Date: 05/07/09 17:04:58 Ver: 08.00.12
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz (2 CPUs)
    Memory: 2048MB RAM
    Page File: 632MB used, 3302MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
    ---------------
    Display Devices
    ---------------
    Card name: NVIDIA GeForce 8600 GT
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce 8600 GT
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0402&SUBSYS_00000000&REV_A1
    Display Memory: 1024.0 MB
    Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (75Hz)
    Monitor: Tak ve Kullan Monitör
    Monitor Max Res: 1600,1200
    Driver Name: nv4_disp.dll
    Driver Version: 6.14.0013.3165 (English)
    DDI Version: 9 (or higher)
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 10/23/2013 12:14:21, 4073472 bytes
    -------------
    Sound Devices
    -------------
    Description: SB X-Fi Audio [0001]
    Default Sound Playback: Yes
    Default Voice Playback: Yes
    Hardware ID: PCI\VEN_1102&DEV_000B&SUBSYS_00411102&REV_04
    Manufacturer ID: 1
    Product ID: 100
    Type: WDM
    Driver Name: ctaud2k.sys
    Driver Version: 6.00.0001.1347 (English)
    WHQL Logo'd: Yes
    Date and Size: 7/14/2009 04:51:36, 536344 bytes
    Other Files:
    Driver Provider: Creative
    HW Accel Level: Full
    Cap Flags: 0xF5F
    Min/Max Sample Rate: 1, 192000
    Static/Strm HW Mix Bufs: 128, 127
    Static/Strm HW 3D Bufs: 128, 127
    Description: HD Audio rear output
    Default Sound Playback: No
    Default Voice Playback: No
    Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1106&DEV_E721&SUBSYS_104382EA&REV_1001
    Manufacturer ID: 1
    Product ID: 100
    Type: WDM
    Driver Name: viahduaa.sys
    Driver Version: 6.00.0001.7600 (English)
    WHQL Logo'd: Yes
    Date and Size: 10/21/2009 11:22:32, 1425280 bytes
    Other Files:
    Driver Provider: VIA Technologies, Inc.
    HW Accel Level: Full
    Cap Flags: 0xF5F
    Min/Max Sample Rate: 8000, 192000
    Static/Strm HW Mix Bufs: 1, 0
    Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0

• Hd tune programiyla diski tarayin. Bad sektor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windhunter kullanıcısına yanıt
    dediğiniz programı kullanarak tarama yaptırdım fakat onda bir problem gözükmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braveee -- 20 Kasım 2013; 22:27:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Braveee

dediğiniz programı kullanarak tarama yaptırdım fakat onda bir problem gözükmedi.

Öncelikle HDD'nizi birde healt sekmesinden tarayın. Onun resmini koyabilirseniz daha iyi sonuç çıkarılabilir. Bana biraz CPU kullanımı yüksek ve HDD hızı yavaş gözüktü. Saniye 3MB oldukça az gibi. Yinede tam emin olamıyorum benim HD Tune sonucum 130MB çıkması beni yanıltıyor olabilir.

• JB.Burak kullanıcısına yanıt

valla sizden gelecek son cevapları bekliyorum yoksa xp cdim paketinden çıkmış şekilde hazır bekliyor, tekrar format atmayı düşünüyorum tabi bu sefer D ile beraber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braveee -- 20 Kasım 2013; 22:50:53 >
  • Braveee B kullanıcısına yanıt
    Healt kısmında sorun gözükmüyor ama bir şey söylemek güç. Saniyede 3MB yazan bir HDD ile kasmalar ve donmalar yaşanması bana göre normal. Başka arkadaşların fikirleri daha yararlı olabilir.
  • her ikinizede yardımlarınız için teşekkür ederim, dediğim gibi bundan 2 hafta önce bu tür kasma problemleri yaşamıyordum. oyunlardaki kasmalardan bahsetmiyorum tabi onlar doğal fakat masaüstündeki uygulamaları açarken bile kasmaya başladı. birde işin ilginç yanı, hdd yi alalı tam 1 sene 3 ay geçti ve WD marka.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HD Tune programında Error Scan sekmesi > start çıkan sonucu paylaşabilirmisiniz?
  • bu programi ilk kez kullandigim icin siz soylemeseniz her islemin ayri ayri yapildigini bilmiyecektim hemde en onemli yeri atlayarak :) az once taramayi baslattim ama cok yavas ilerliyor, sonucu yarin paylasacagim

• kardeş, 3mb/sn okuma olan disk kesinlikle sorunludur. yani en azından sorununuzun tamamı hdd den kaynaklanıyor. anormal bir işlem yapmıyorsa hızı bu seviyeye düşmez. bence bad sector çıkacak, birde şu var bad sector çıkmasa bile tarama hızının yavaş olması sectorleri inanılmaz yavaş okuduğu anlamına gelirki hdd yine bozuktur. bunu anlamanın en güzel yolu sistem diski değilde ikinci bir disk olarak bilgisayara takmak ve testleri yapmak..
  • casual kullanıcısına yanıt
    bende oyle dusunuyorum ama cildiricam ya hdd daha yeni yani nasil boyle bisey olabilir anlamiyorum. ayrica son mesajda yazdigim zamandan bu zamana kdr pc bad sector aradi ve yarisindan biraz daha az kismini tarayabilmis ck yavas bende bu yuzden pcyi kapadim fakat o taradigi yerlerde sikinti yoktu

• bu islerden cok anlayan biri degilim, daha acik bir dille ne yapabilirim? format cozum degilmi?

• smart verilerinde ultra dma eror çok fazla data yazmış, kabloları filan kontrol edin hdd kontrolcusu ile hdd arasında veri aktarımı ile ilgili bir sorun olabilir. ahci driver vs doğru yüklenmişmi ..

son durumda bence hdd de bir sorun yok, band genişliği konusunda bir sıkıntı var sanki pio modda çalışıyor hdd..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 21 Kasım 2013; 9:13:41 >
  • bios ayarları kurcalandıysa , bios default yapın. hdd kontrolcusu hdd arasında bant genişliği vardır. mesela sata1 de 150mb/s sata2 300mb/s sizinki udma 33 bile çalışmıyor gibi sanki pio modda çalışıyor hdd, bios kurcalandıysa olabilir belki default yapın kaydedin çıkın.

en sağlıklısı bios default yapıp format atmak tabiki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 21 Kasım 2013; 9:18:41 >
    bios ayarlariyla oynamadim ama yinede ben son care olarak biosu default yapip formati cakayim sonrada sonucu sizinle paylasacagim

• arkadaşlar, eve geldiğimde pc yi açar açmaz biosu default ayarlara döndürdüm ve format atmadan pc hızlı bir şekilde açıldı. hd tuner programını açarak hızını test ettim ve baktığımda 130mb/sn hızını gördüm şaşkın bir şekilde. bunun sonucunda bu durumdan yararlanarak error scan taramasıda yaptırdım ve hiçbir sorun çıkmadı fakat taramayı yaparken her geçen saniyede tarama hızı bir miktar düştü. son minimum hızı 64mb/sn di. bilmiyorum ama şuanlık tek devam eden sorun windowsun hiçbir sesi vermemesi. ayrıca hdd kısmındanda bir kaç foto aldım anormal birşeyler görürsünüz belki diye.

Bilgisayarımdaki Gizemli Sorunlar Bilgisayarımdaki Gizemli Sorunlar Bilgisayarımdaki Gizemli Sorunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braveee -- 21 Kasım 2013; 14:17:21 >

• Braveee B kullanıcısına yanıt
    Hızınızın düzelmesine sevindim. Ses sorununa gelirsek;

Bilgisayarım (Sağ Tik) -> Özellikler -> Aygıt Yöneticisi'nde bulunan "Ses girişleri ve çıkışları" ve "Ses, video, ve oyun denetleyicileri" bölümünde ilgili sürücülerin olduğundan emin olun.

Yoksa ses sürücüsünü tekrar yüklemeniz gerekir.
  • JB.Burak kullanıcısına yanıt
    ben yinede icim rahat etsin diye formati attim simdilik hersey yolunda gozukuyor, gozlemlerim devam ediyor :) yinede tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: Braveee

ben yinede icim rahat etsin diye formati attim simdilik hersey yolunda gozukuyor, gozlemlerim devam ediyor :) yinede tesekkurler

hdd okuma hızının gittikçe azalması çok normal, harddisklerin hepsi böyledir. tabiki nedeni var fakat konumuz dışında yani herşey çok normal, biosu çok fazla kurcalamayın..
    bunu duyduguma sevindim inanin biosu hic kurcalamadim yada ayarlarina girsemde sadece baktim hicbir parametre vs. ile oynamadim ama nedense ayarlari def yaptiktan sonra duzeldi ve ustunede format atinca cok temiz bir is ortaya cikti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.