Şimdi Ara

Bilgisayarımdan istediğim performansı alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Akrabamdan 1-2 ay önce bir laptop aldım,fakat hiçbir oyunda istediğim performansı alamıyorum.

Valorant'da low ayarlarda akıcılık tam anlamı ile yok

League of legends medium ayarlarda 50-60 fps alıyorum arada droplar oluyor.

Fifa 19 lobideyken bile aşırı kasma oluyor oyuna girmeyi bile düşünmedim.

Fifa da kastığında kaldırmıyor diye düşünmüştüm.Valorant içinde öyle düşündüm derken league of legends'de böyle yapması aşırı tuhafıma gitti.Bir tuhaflık olduğunu düşünüp sizlere danışmak istedim.

Driver Booster ile baktığımda her driverlerin güncel olduğunu fark ettim.

Laptobu ilk aldıgımda tanıdıgım bir bilgisayarcıya getirdiğimde ısınma olmadığını söyledi.

• 1-2 ay önce bu notebook u 0 olarak mı aldınız?
  • Biraz eski bir notebook bu i7 olduguna bakma sen.Asus n53 serilerine benziyor.2670qm eskidir cogu oyunu kaldirmamasi gayet dogal.Uzerinde muhtemelen hem butunlesik hd3000 hemde harici nvidia gt540m yada 550m serilerinden birisi oldugunu dusunuyorum.Dusuk ayarlarda oynamak zorundasin malesef.Bende de buna benzer birsey vardi babama verdim.Takiliyor kendi.Cogu guncel oyunu acmaz.Upgrade edeyim desen upgrade de sınırli olur cok az birsey performans artisi ya yakalarsin ya yakalamassin pek degmez yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır akrabanın kullanmadığı bir bilgisayarı aldım,özellikleri iyi geldiği için
  • RaNCeR91 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla yapabilecek hiç birşey yok diyorsunuz.Bilgisayarda sıkıntı yok gerçekten kaldırmıyor yani
  • RappeLTR R kullanıcısına yanıt
    Aynen.Sistem gereksinimlerini karsilayamiyor pcniz malesef yani donanimsal bir sorun degil.Pc nin bilesenleri zayif.I7 nin ilk ciktigi zamanlarki nesillerinden kalma bir islemci o.Online oyun tarzindaki fazla sistem gereksinimi istemeyen oyunlari kaldirir.Guncel veya guncele yakin oyunlarda performans beklememelisin.En dusuk ayarlarda dahi kasilmalar olur.Gezinti programlama dusuk seviye oyunlar vb seylerde iş görür.Ögrenci pc si niyetine kullanilabilir.Amaciniz oyun ise bir an once elinizden cikarmaya bakin.Masaustu daha mantikli oyun icin.Hem oyun hem mobilite ariyorsanizda baya bir butceyi gozden cikarmaniz gerekir.

• ekran kartini devreye almadiği icin oyunlarda performans sorunuda yasiyor olabilirsin. oyunlarda tercih sirasi var sanırım. (pek oyunu notebookta oynamadığım için bilemiyorum) onda ekran kartini sabit olarak geforce a yonlendirip bir daha dene.
  • Yok hocam ondan degil harici ekran kartı zaten gt540m arkadasin notebookdaki.Modası geçeli yıl oldu maleseft.Dedigin gibi bu tarz 2 ekran kartli sistemlerde bazen devreye girmiyor.Hd 3000 de kaliyor.Ne demek istedigini anladim senin ama dedigim gibi bendede aynisina yakin bir model vardi asus n53sv ayni kart bir tik alti islemci 2630qm vardi bende hicbir guncel oyunu adam gibi oynatmiyordu.Verdim babama onun yaptigi islemlere yetiyordu takiliyor.Fortnite bile kasarak oynar adam gibi fps vermez malesef.

• Dediğinizden anladığım kadarıyla bilgisayar kaldırmıyor herhangi bir sorun yok
  • O bilgisayara Windows 10 doğru değil. Windows 7 Home Premium x64 kurun. İçine güzel bir temizlik yapın. Arctic MX-4 2019 Edition Macun ile yenileyin macunlarını...

Benim gibi cihazlarını senelerce kullananlardan değilseniz üstteki işletim sistemini kurun yeterli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 10 Ağustos 2020; 19:0:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim önerinizi deniyeceğim.
    Beklediğimden çok az bir performans gördüm gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

O bilgisayara Windows 10 doğru değil. Windows 7 Home Premium x64 kurun. İçine güzel bir temizlik yapın. Arctic MX-4 2019 Edition Macun ile yenileyin macunlarını...

Benim gibi cihazlarını senelerce kullananlardan değilseniz üstteki işletim sistemini kurun yeterli...
    Evet arkadaş bu konuda hakli.Win 10 da win7 ye gore daha fazla kasmalar oluyor.Bu notebookdaki bilesenlerin orjinal driveri win7 ye kadar.Win10 kendi kendine buluyor lakin orjinal kendi sitelerindeki driver bolumlerinde max win7 64bit seciliyor bazi bilesenleri icin soyluyorum.Yani win7 daha saglikli stabil calisiyor.Win10 yukledikten sonra farketmistim.Win10 isteyen istisnai uygulamalar yuklemeyeceksen win7 daha mantikli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.