Şimdi Ara

BİLGİSAYARIMDAN TAM VERİM ALAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, adım ahmet. bilgisayar konusunda yardım isteyeceğim
    Direk mevzuya gireceğim, ben bilgisayarımı alalı neredeyse 2 sene kadar olmuştur.
    Benim bilgisayarımın özelliklerine aynen sahip olan bir bilgisayar, benim bilgisayarımdan daha güçlü üstelik diğer bilgisayar 4 senelik
    Örneğin benim açamadığım oyunu bahsettiğim bilgisayar rahatça açabiliyor, yeni nesil oyunları geçtim zaman zaman eski oyunlarda bile çok kastığı oluyor.
    Ayrıca tasarım öğrencisiyim ve çizim programlarına vs ihtiyacım oluyor fakat hepsinde kasmalar oluyor. Hemde rahat vermeyecek derecede.
    Format atalı neredeyse 1 hafta oldu, kasanın içini her 2 haftada bir temizliyorum o konularda sıkıntı yok yani.
    Bilgisayarın bu tür işlerinden yani şuanda tam olarak ne yapmam gerektiği konusunda hiç bir fikrim yok bir ton konu gezdim ama yarısını anlamadım, anladığım diğer yarısıda işe yaramadı
    Soğutmadan yana da pek bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum ama ne olduğunuda bilmiyorum. Bu konuda sizlerden yardım bekliyorum

Bu sistem özelliklerine göre ne yapmam gerekir?

• 1. Hwmonitoru indirip boşta ve yükte olmak üzere iki farklı ekran görüntüsünü gönderin.

2. Hdtune adlı programın mümkünse 4.60 pro full veya daha yeni full sürümünü (buna link veremiyorum ancak siz nasıl full bulacağınızı eminim biliyorsunuzdur) indirip. Benchmark, health, errorscan ve speed map testlerine ait ekran görüntülerini gönderin.

3. Bilgisayarınızın tüm donanımlarına ait bilgileri verin.

Gerekli olanları gönderin düşünelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

1. Hwmonitoru indirip boşta ve yükte olmak üzere iki farklı ekran görüntüsünü gönderin.

2. Hdtune adlı programın mümkünse 4.60 pro full veya daha yeni full sürümünü (buna link veremiyorum ancak siz nasıl full bulacağınızı eminim biliyorsunuzdur) indirip. Benchmark, health, errorscan ve speed map testlerine ait ekran görüntülerini gönderin.

3. Bilgisayarınızın tüm donanımlarına ait bilgileri verin.

Gerekli olanları gönderin düşünelim.

Sıcaklık değerlerihttp://i.hizliresim.com/rddmYN.jpg
    HDTunehttp://i.hizliresim.com/ozgMPQ.jpg

Başka ne yapmam gerekiyor?

• işlemci yükte mi? eğer az yükte veya boşta ise sıcaklıklar yüksek termal macun değişmesi lazım veya soğutucu tam oturmamış olabilir hd tunenin healt ve error scan bölümlerinden de tarama yapın hdd eskimiş veya üzerinde bad sector oluşmuş olabilir
    bir de kıyasladığınız bilgisayar ile sizinkinin ram miktarı aynı mı

• quote:

Orijinalden alıntı: zerozero31

Merhaba arkadaşlar, adım ahmet. bilgisayar konusunda yardım isteyeceğim
    Direk mevzuya gireceğim, ben bilgisayarımı alalı neredeyse 2 sene kadar olmuştur.
    Benim bilgisayarımın özelliklerine aynen sahip olan bir bilgisayar, benim bilgisayarımdan daha güçlü üstelik diğer bilgisayar 4 senelik
    Örneğin benim açamadığım oyunu bahsettiğim bilgisayar rahatça açabiliyor, yeni nesil oyunları geçtim zaman zaman eski oyunlarda bile çok kastığı oluyor.
    Ayrıca tasarım öğrencisiyim ve çizim programlarına vs ihtiyacım oluyor fakat hepsinde kasmalar oluyor. Hemde rahat vermeyecek derecede.
    Format atalı neredeyse 1 hafta oldu, kasanın içini her 2 haftada bir temizliyorum o konularda sıkıntı yok yani.
    Bilgisayarın bu tür işlerinden yani şuanda tam olarak ne yapmam gerektiği konusunda hiç bir fikrim yok bir ton konu gezdim ama yarısını anlamadım, anladığım diğer yarısıda işe yaramadı
    Soğutmadan yana da pek bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum ama ne olduğunuda bilmiyorum. Bu konuda sizlerden yardım bekliyorum

Bu sistem özelliklerine göre ne yapmam gerekir?

sıcaklıklara bakıyorum anakart işlemci (boşta ise) ve ekran kartı çok sıcak. işlemci fanının tam olarak oturduğuna emin olun. düzelme olmazsa kaliteli bir termal macun edinin. işlemci üzerindeki eski macunu temizleyin yeni macunu mercimek tanesinden biraz büüyk şekilde sıkın. eşit şekilde dağıtın. fanı oturtun. sonra performansına yeniden bakın
    @dopac34 combofix nereden çıktı? sıcaklık sonuçlarını istiyorsun ama bakmamış gibi duruyorsun? anakart fırlamış 72 ye işlemci desen aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz298 -- 20 Eylül 2014; 21:16:11 >

• oguz298 kullanıcısına yanıt
    sıcaklıklara bakıyorum anakart işlemci (boşta ise) ve ekran kartı çok sıcak. : 3400 serisi grafik işlemci için sıcaklıklar anormal değil. Bir miktar yüksek ancak gözardı edilecek seviyede, sizin abarttığınız kadar bir problem yok.

işlemci fanının tam olarak oturduğuna emin olun : : İşlemci fanı son derece sıkıdır, eğer kullanıcı sökmemiş ise yerinden çıkması gibi bir durum söz konusu olmaz. Ya 1 m ve daha yüksekden düşmesi gerekir yada kullanıcısının sökmüş olması gerekir ki yerine oturmamış olsun.

anakart fırlamış 72 ye işlemci desen aynı. : : Anakart işlemcinin ısısından fazla olamaz, olursa zaten o anakart çalışmıyor demektir. 72 derece maksimum işlemci sıcaklığını gösteriyor 49 derece olan ise anakart. Bu durumda anakartın sıcaklığı normal sizin anakart anlaşılan 0 derece civarında çalıştığı için bu size biraz fazla gelmiş. 72 derecede çalışan stok fanlı 5300 işlemci için anormal sayılmaz. Sınrın bir miktar üzerinde sayılır ama sözü dahi edilecek bir aşma olmamıştır. Her ihtimale karşı temizlik yapıp termal macunun yenilenmesi ve sıcaklığın düşürülmesi işlemcinin performansı için pek tabiki iyi olacaktır ancak etrafı velveleye verecek kadar ciddi bir sıcaklık problemi görünmemektedir. Heleki şikayet sahibinin yakınmalarına neden olacak bir sıcaklık sıkıntısı hiç yoktur.

İşlemcinin kullanımı 1. işlemci için %95 2. işlemci içinse %100 bu durumda ya bilgisayar ile çok ciddi bir iş yapılıyor olmalı yada işlemciyi sömüren zararlı bir yazılım mevcut olmalı. Ben 1. seçeneği eledim zararlı yazılımda karar kıldım. Azıcık verilere de bakın ve ne demek istediklerini anlamaya çalışın.

Şimdi yüksek müsadeniz ile yapmam gereken daha ciddi işlerim var, işim bitince kaldığımız yerden devam ederiz.

EDIT: Muhterem forum kullanıcısı @oguz298 hassasiyeti nedeni ile uygun olmadığını düşündüğüm betimlemeler iletiden kaldırılmıştır. Maksat kimseye hakaret olmamak ile birlikte kastı aşan sözler için özür dilerim. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın şahsıma yaptığınızı hakaretler için sizden herhangi bir özür veya mesaj düzeltmesi beklenmemektedir, iyi forumlar.

EDIT 2: işlemci fanının tam olarak oturduğuna emin olun : : konusunda 478 yada eşdeğeri amd veya daha eski işlemci modeli olsa idi soğutucuyu tutan tırnakların kırılması nedeni ile kontrol edilmesini önermeniz olumlu olurdu kanısındayım ancak uzun süreli tecrübemde ok tarzı 775 ve benzeri soğutucu ayaklarında bu güne kadar benzeri bir kopma çıkma şikayeti hiç görmediğimden bu önerinizi yersiz gördüğümü belirtmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 20 Eylül 2014; 23:31:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

sıcaklıklara bakıyorum anakart işlemci (boşta ise) ve ekran kartı çok sıcak. : İşkembeden sallamışsınız 3400 serisi grafik işlemci için sıcaklıklar anormal değil. Bir miktar yüksek ancak gözardı edilecek seviyede, sizin abarttığınız kadar bir problem yok.

işlemci fanının tam olarak oturduğuna emin olun : : İşlemci fanı son derece sıkıdır, eğer kullanıcı sökmemiş ise yerinden çıkması gibi bir durum söz konusu olmaz. Ya 1 m ve daha yüksekden düşmesi gerekir yada kullanıcısının sökmüş olması gerekir ki yerine oturmamış olsun. İşkembeden sallamaya devam ediyorsunuz anlaşılan.

anakart fırlamış 72 ye işlemci desen aynı. : : Anakart işlemcinin ısısından fazla olamaz, olursa zaten o anakart çalışmıyor demektir. 72 derece maksimum işlemci sıcaklığını gösteriyor 49 derece olan ise anakart. Bu durumda anakartın sıcaklığı normal sizin anakart anlaşılan 0 derece civarında çalıştığı için bu size biraz fazla gelmiş. 72 derecede çalışan stok fanlı 5300 işlemci için anormal sayılmaz. Sınrın bir miktar üzerinde sayılır ama sözü dahi edilecek bir aşma olmamıştır. Her ihtimale karşı temizlik yapıp termal macunun yenilenmesi ve sıcaklığın düşürülmesi işlemcinin performansı için pek tabiki iyi olacaktır ancak etrafı velveleye verecek kadar ciddi bir sıcaklık problemi görünmemektedir. Heleki şikayet sahibinin yakınmalarına neden olacak bir sıcaklık sıkıntısı hiç yoktur. Anlaşılıyor ki işkembeden sallamak sizin doğanızda var..

İşlemcinin kullanımı 1. işlemci için %95 2. işlemci içinse %100 bu durumda ya bilgisayar ile çok ciddi bir iş yapılıyor olmalı yada işlemciyi sömüren zararlı bir yazılım mevcut olmalı. Ben 1. seçeneği eledim zararlı yazılımda karar kıldım. İşkembeden sallamadığınız zamanlarda azıcık verilerede bakın ne demek istediklerini anlarsınız.

Şimdi yüksek müsadeniz ile yapmam gereken daha ciddi işlerim var, işim bitince kaldığımız yerden devam ederiz. Ben yokken işkembeden sallamayada devam edebilirsiniz.

tamam hiçbirşey söylemiyorum. siz konuyu çözmeye çalışın ben işkembemi alıp gidiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.