merhabalar biraz eski bir laptopum var (asus vivobook asus x540ua modeli )genel olarak film izlemek ve yüksek lisans yapıyorum bu sırada office 365 ve tarayıcılar ile çok işlemlerim oluyor birazda olsa hızlandırmak için en kolay çözüm olarak aklıma ssd eklemek geldi öncelikli olarak ssd önerisi veya varsa başka önerileriniz almak isterim.simdiden herkese çok teşekkürler. ![]() ![]() ![]() |
bilgisayarımı hızlandırmak için ssd önerisi

-
-
https://www.akakce.com/ssd,1,2.html/24446,24447,24448,21677,21679
şu listeden kioxia, sandisk, wd, acer, hp gibi markalardan birisini alabilirsiniz yalnız o alete kesinlikle ram de almak lazım. 16gb ram takın diyecektim de 8gb ddr4 destekliyor diyor chatgpt.
-
eski hdddyi emekli etme vaktin gelmiş hiç onla uğraşma çıkarıp 120gb ssd tak bir de 4gb ram takarsan yeter 8g ram de olur bütçeni çok aşma değmez yani buna harcanacak para maksimum ram ssd 800ü geçmemeli sonra bir temiz format win10pro aslında biraz daha basit bir işletim sistemi veya kırpılmış bir işletim sistemi olsa yani gereksiz servislerin çalışmadığı windows gibi daha şık olur ama uğraşman lazım.
SSD olarak sata 120gb ssd gayet yeterlidir wd green fln alabilirsin çok ucuza kaçma bilindik marka olsun hepsi hemen hemen aynı.
Ram olarak 4 8 artık ssdden sonra bütçe ne kadar arttıysa
özellikle bütçe belirtiyorum bilgisayarcıya fln verip 1 2 k masrafa değmez onun yerine sat üstüne koy iyisini al gibi olur zaten esnaf söğüşlemeye yer arıyor düşme.
-
Çok teşekkür ederim. Alacağım ram in uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- antimalware service executable kapatma
- could not locate efi boot bootx64.efi hatası
- windows bu diske yüklenemez seçilen diskte mbr bölüm tablosu var
- windows 10 indir
- dde server window nedir
- windows defender kapatma
- windows 10 22h2
- bilgisayar açılmıyor
- ses yükseltme programı
- autocad sistem gereksinimleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X