Arkadaşlar merhaba, ben geçen günlerde işlemcime yeni bir soğutucu aldım ve yüzde 10 oc yaptım. Bildiğiniz üzere soğutucuyu takmak için bütün anakartı sökmem gerekti.. benim problemim, ben normalde pc yi hep uyku moduna alırım acılırken zaman kaybetmeyeyim diye.. ama soğutucuyu taktıktan sonra ne zaman uyku moduna alsam pcyi tekrar açmaya bastığımda 5 snde bir açılıp kapanıyor pc yani tamamen açılmıyor.. düğmesinden kapatıp öyle açmak zorunda kalıyorum. Bir çözüm biliyorsanız bu konu hakkında çok makbule geçer. Lütfen yardım edin bana
oc den sonra besleme ile alakalı olarak bir sıkıntı yaşıyor olabilirisiniz default ayarlarda da aynı sorunu yaşıyormusunuz kolay gelsin
e ben mis gibi çalışan pc ye sırf oc yapabilmek için soğutucu aldım :| oc yi kapatıp stabil hale getireceksem 80 tl boşa mı gidecek şimdi ?
Öncelikle oc siz bir deneyin bakalım sorun devam edecekmi ayrıca oc için sadece soğutucu yetmez, oc yaptınız psu yeterlimi, anakart tam stabil çalışıyormu oc de, bunları da göz önünde bulurdurmanızda fayda var ayrıca % 10 oc size ne kazandırdı acaba paylaşırsanız sevinirim.
oc yi kapatıp yaptım gene birşey fark etmedi.. ayrıca 550w psu var zaten güç kaynağım +600 olmadığı için yüksek seviyelere çıkartamıyorum oc yi.. ama 3.0 ile 3.3 arasında bile fark olur hele ki e800 serisinde.. neyse konumuza dönelim oc yi kapattım her türlü turbo yu kapattım anakart da gene aynı problem meydana geliyor :( bi çözümü yoksa açıyorum gene ocleri :D
oc den sonra besleme ile alakalı olarak bir sıkıntı yaşıyor olabilirisiniz default ayarlarda da aynı sorunu yaşıyormusunuz ?
onu diyorum default a aldım bi fark olmadı.. kavrayamadım tam neden böyle bir şey olduğunu.. sanki pc nin 3 5 saniye kapalı durup kendine gelmesi gerekiyor