Şimdi Ara

Bilgisayarımı yenileyeceğim yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkeze merhabalar yıllardır forumlarında dolaştığım bu sitede artık bende bir topic açıyorum ve içimde bunun mutlu bir heyecanı var şimdiden cevap veren vermeyen herkeze teşekkürler.

Bundan 9 ay önce incehesaptan bir bilgisayar aldım hazır bir sistem. ( görseli ektedir) Eğer satabilseydim bunu satıp komple yeni bir sisteme geçicektim fakat satamıyorum alan yok haliyle bende şuanki parçaları kullanıp güçlendirme fikrine geçtim. İstediğim işlemci kesinlikle 14700k ve sistemi bunun üzerinden kurmak istiyorum. Ekran kartım yetersiz malesef ama 4-5 ay idare ediceğini düşünüyorum sonrasında o dönem ki maddi durumuma onuda güncelleyeceğim.
    Bilgisayarımı yenileyeceğim yardım lazım
    Bilgisayarımı yenilemek istiyorum ve kafamda şöyle bir şey var. Sistemi intel kuracağım. Bilgisayarda sadece cs2 fifa ve diablo oynayacağım(bu oyunlar için bu kadar uçmaya gerek yok demeyin lütfen çünkü küçüklükten beri iyi bir sistem istiyorum ve maddi olarak gücüm varken toplamak istiyorum)
    Bu hazır bilgisayarın sadece ekran kartını kasanın kendisini ve 750w olan psusunu kullanıp;

i7 14700k işlemci
    3x120 x bir marka sıvı soğutucu (önerilere açığım)
    1 tb bi ssd ( ince hesap indirim gününden kingston 1tb 7000/6000 ssd aldım)
    16x2 yüksek 5200 mhz li ram şeklinde yenilemek istiyorum.
    Ve bir anakart

Sizlere sorum;

• Bu işlemciye uygun bir anakart ne alınır? (fiyat 3-5k arası)
    • Darboğaz yapmayacak şekilde bu saydıklarıma uygun parçalar ne koyabilirim?
    • 750w bronze psu sizce bu sisteme yeterli mi?
    • Eğer bu sistemi siz toplasaydınız elinizde benim saydığım parçalar olsaydı ne koyardınız ve en uygun şekilde bu işin içinden nasıl çıkardınız?

Malesef çok anladığım bir konu değil az çok bilgim var tabiki ama sizlerin donanımına daha çok güveniyorum yardım edin bu kardeşinize
    Not: 35k bütçem var. 16k işlemcinin güncel fiyatı. geriye 19-20 k lık bir bütçe kalıyor buna uygun önerilerde bulunursanız sevinirim)
    Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acunderler -- 21 Haziran 2024; 4:53:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim 35k bütçem olsa 7900x3d(15k)+ b670(8-10k)+ 32gb ram(4-5k)+240mm sıvı soğutucu(2-5k) alırım

14700k için ise z690+32 ddr5 ram+240mm sıvı soğutma ama çok kaliteli bir 240mm olmalı çünkü 14700k sıcak bir işlemci

psu yeterli ama ekran kartı alırsan değiştir 850 gold alırsın şimdilik gerek yok çünkü rtx4060 ti az güç tüketiyor.

sıvı soğutucu 360lık alma ön tarafa koyman gerekir üst taraf boşken üste 240lık takmak daha mantıklı

m2ssd istediğin, alabilirsin 3000-2500 okuma yazma hızları normal kullanıcı için yeterlidir gen4 iyidir

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabın için aslında şöyle bende 240 almak istiyorum ama benim kasam (gt301) üst kısmına malesef 240mm olmuyor çok araştırdım o yüzden ön taraftaki 3lü fanı söküp yukarıya 2 tane arka egzosa bir tane takmayı düşündüm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.