Şimdi Ara

bilgisayarımı yükseltmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 5 yıl önce babamın aldığı bilgisayarı kullanıyorum. artık parça parça yükseltmek istiyorum. başlangıç olarak anakartla başlamak istiyorum. benimkinin anakartı msi n1996 diğer özellikleri de
    CPU Teknolojisi Pentium Dual-Core
    CPU Hızı 2.0 GHz
    CPU Bus Hızı 800 MHz
    CPU Ön Bellek 1024
    RAM Kapasitesi 1024MB
    RAM Tipi DDR2
    RAM Bus Hızı 533 Mhz
    HD Kapasite 160 Gb
    HD Dönüş Hızı 7200 Rpm
    HD I/O SATA
    VGA RAM 512 Mb
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli X1550
    bütçem fazla olmadığı için parça parça Yükseltmeliyim. orta kalitede öneriler istiyorum ama gelecek de vaat etmeli. ileride değiştirmek yerine ekleme yapabileceğim birşeyler olursa iyi olur.

• geleceğe bakıyorsan önce anakart - işlemci - ram değişmeli.

ilk etapta ne kadar bütçe ayırmayı düşünüyorsun ?

maalesef, anakartı şimdi değiştirip, işlemciyi sonra değiştiremiyorsun. uyumlu olması lazım.
  • yani şu aralar 1 tb harici diskle usb aldım pek param yok. para biriktiren birisi olmadığım için sene sonuna kadar bilgisayarı tamamlamayı ya da 2. el parçalar bulmayı düşünüyorum. çok oyun oynayan biri değilim ama oynadığımda da kaliteli olmasını isterim. bilgisayarda genel olarak film izliyorum 1080p olunca zorlanabiliyor. bazen birşey yapmayınca bile zorlanabiliyor. çok ses çıkarıyor skype veya bitcomet çalışırken başka şeyler yapmak özelliklede internete girmek çok sıkıntı oluyor. şimdilik ssd disk almasam ilerde alınca işletim sisteminin ona taşırsam sorun çıkmaz heralde öncelik sıralaması anakart+işlemci, ram, hdd, ekran kartı, psu mu olmalı?
  • hemen hemen...
    aslında öncelik işlemcidir bu durumda ama güncel işlemci için güncel anakart şart oluyor. güncel anakartlar da ddr3 olduğu için ram de değişiyor mecburen. film için ekran kartı almana gerek yok, onu sonraya atabilirsin. i serisi bir işlemci alırsan ekran kartı almadan da fullhd filmleri rahat izlersin. ekran kartı alana kadar psu da almana gerek yok ama iyi bir ekran kartı alacaksan beraberinde iyi bir psu da alman gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

hemen hemen...
    aslında öncelik işlemcidir bu durumda ama güncel işlemci için güncel anakart şart oluyor. güncel anakartlar da ddr3 olduğu için ram de değişiyor mecburen. film için ekran kartı almana gerek yok, onu sonraya atabilirsin. i serisi bir işlemci alırsan ekran kartı almadan da fullhd filmleri rahat izlersin. ekran kartı alana kadar psu da almana gerek yok ama iyi bir ekran kartı alacaksan beraberinde iyi bir psu da alman gerekebilir.

cevap yazdığın için teşekkürler.
    şuan için her ne kadar param olmasa da işlemci olarak hangisi daha üstün
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-bx80637i53570k-core-i5-3570k-soket-1155-3,4ghz-6mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=60089 ya da
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd8350frhkbox-fx-x8-8350-soket-am3+-4ghz-16mb-cache-32nn-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd8150frgubox-fx-x8-8150-soket-am3+-36ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57063
    amd her ne kadar açıkara üstün gibi gözüküyosa da hala içimden intel geçiyo senin cevabın nedir?

• Bunlardan toplam gücü en yüksek model AMD FX 8350'dir ve performansı sizin yazdığınız Intel Core i5 3570K'dan ciddi şekilde yüksektir ve kendinden ciddi şekilde pahalı olan Intel Core i7 3770K'ya yakındır.

Günümüz oyunları için en güçlü işlemci ise; Intel Core i5 3570K'dır. Toplam gücü AMD FX 8350 kadar olmamakla birlikte oyunlarda güçlü olmasının nedeni oyunların çok fazla çekirdekten yararlanamamasıdır. Bu nedenle tek çekirdek gücü FX 8350'den yüksek olmasının avantajıyla oyunlarda öne geçmektedir. Ancak oynanan oyunlardan çoğu konsollardan devşirmedir. Yani ilk önce konsola çıkar, sonra PC'ye göre değiştirilir. PS4'de sekiz çekirdekli AMD işlemci kullanılması bence oyunlardaki Intel hakimiyetini söndürecek bir durum.

Diğer taraftan gelişime en uygun model yine AMD FX 8350'dir. Intel i5 3570K'nın desteklediği soket olan LGA 1155 soketin geleceği bulunmamakta. Intel Haswell ile birlikte yeni soket yapısı olan LGA 1150'ye geçti. Yani 3570K'dan anakart değiştirmeden yeni Haswell işlemcilere geçiş yapamazsınız. Anca i7 3770K'ya geçebilirsiniz. AMD tarafında henüz soket değişimi görünmüyor. Ama bu işlemcilerden birini alıp da yeni modellere geçiş yapmak isteyeceğinizi pek sanmıyorum.

• teşekkürler. zaten yukarıda da belirttiğim gibi anakartı da değiştirmem gerekiyor. i5 işlemcinin açıklamasında ram kanal yuvası 2 diyor en fazla 32 gb diyor(ki bana 16 bile fazla gelir) bu tür özellikler de amd daha iyi olabilir mi diğer özelliklerini artırdıklarına göre onları da düzenlemişlerdir. bir de vatancomputer'dan anakart bakarken aynı özellikteki msi gigabyte'tan gigabyte'ta asus'tan ucuz bunun bir sebebi var mı? bir de msi ilk bilmem ne özelliği falan da yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abilgin -- 10 Mayıs 2013; 13:50:40 >
  • Intel'in LGA 1155 yapısı da (Core i5, i7 vs.) AMD'nin FX mimarisi de RAM konusunda benzer konumda. Orada bahsettiği çift kanal bellektir. AMD'de Intel'de çift kanal kullanır. Bir tek Intel'in X79 yonga setinde dört kanal bellek mimarisi var ki o mimari sıradan bilgisayar kullanıcılarına hitap etmiyor ve çok pahalı.

Anakartların fiyatlarında ise bir çok faktör etkili: Asus tanınmış bir marka. Bu nedenle daha fazla fiyat koyabiliyor. Ama kalitesi de çok yüksek. Yüksek kalite de yüksek fiyat olarak döner zaten. Diğer taraftan bazı firmaların anakartlarında bazı özellikler bulunmayabilir. Mesela MSI'ın 970 çipsetli anakartlarında kasanın önüne USB 3.0 taşıyan anakart bağlantısı yok. Kesin bir şey diyemem. Bazen en kaliteli markalar bile sorun yaşatabiliyor ama maalesef kendim sorun yaşadığımdan dolayı şu an için MSI öneremiyorum. Gigabayt'ı ise pek bilmiyorum.
  • teşekkürler
  • quote:

hemen hemen...

i serisi için ekran kartı almadan da fullhd film izleyebilirsin demiştin acaba bu amd fx x8 ler için de geçerli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abilgin -- 12 Mayıs 2013; 5:18:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abilgin

quote:

hemen hemen...

i serisi için ekran kartı almadan da fullhd film izleyebilirsin demiştin acaba bu amd fx x8 ler için de geçerli midir?

galiba onlardaki gpu daha iyi, öyle diyorlardı. en azından daha kötü değildir herhalde.

• quote:

quote:

quote:

hemen hemen...

galiba onlardaki gpu daha iyi, öyle diyorlardı. en azından daha kötü değildir herhalde.

Fx8350'de dahili ekran kartı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

quote:

quote:

hemen hemen...

Fx8350'de dahili ekran kartı yok.

Teşekkürler ikinize de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.