Şimdi Ara

Bilgisayarımın ekran boyutunu nasıl ogrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
33.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben masaüstüme yeni wallpaper koymak istiyorum. Ama sitelerde "1280x800 / 1440x900 / 1688x1050" Gibi seyler yazıyor.
    Ben kendi bılgısayarımda bunu nasıl ogrenebilirim?
    Tesekkurler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınızın Ekran Boyutunu Öğrenme

Bilgisayarınızın ekran boyutu, yatay ve dikey uzunluğunu inç olarak gösteren bir ölçümdür. Bu bilgiyi öğrenmek, monitör satın alırken, çözünürlüğü ayarlama konusunda doğru kararlar verirken ve farklı ekranlar arasındaki uyumluluğu kontrol ederken önemlidir.

Laptop Ekran Boyutu Öğrenme

Laptop ekran boyutları genellikle köşegen uzunluk olarak belirtilir. Ekranın köşegenlerinden birini ölçün ve inç cinsinden sonucu not alın.

Bilgisayar veya PC Ekran Boyutu Öğrenme

Masaüstü bilgisayarlar veya PC'ler için ekran boyutu, yatay ve dikey uzunluklar olarak ölçülür. Bir cetvel veya ölçüm bandı kullanarak ekranın yatay (genişlik) ve dikey (yükseklik) uzunluklarını inç cinsinden ölçün.

Monitör Boyutu Öğrenme

Harici monitörlerin ekran boyutlarını öğrenmek için yukarıdaki adımları izleyin. Monitörün yatay ve dikey uzunluğunu ölçün.

Alternatif Yöntemler

• Sistem Ayarları: Bazı işletim sistemleri, ekran boyutunu sistem ayarları menüsünde görüntüler.
    • Komut İstemi: Windows kullanıcıları, "winver" komutunu Komut İstemi'ne yazarak sistem bilgilerini görüntüleyebilir ve burada ekran boyutu listelenir.
    • Üretici Spesifikasyonları: Bilgisayarınızın veya monitörünüzün üretici web sitesini ziyaret ederek model numaranızı arayabilir ve ekran boyutu dahil olmak üzere teknik özellikleri bulabilirsiniz.

Bilgisayarınızın veya monitörünüzün ekran boyutunu bilmek, doğru ayarlamalar yapmanıza, uyumlu aksesuarlar seçmenize ve genel kullanıcı deneyiminizi iyileştirmenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel arkadaslar
  • Masaüstünde sağ klik ekran çözünürlüğü orada gözükür.O bahsettiklerinizde çok önemli değil herhangi birini yükleyin örnek 1280x1024 görüntü kalitesi hoşunuza gitmezse daha yüksek olanı seçersiniz.
  • MetalWillNeverDie kullanıcısına yanıt
    wallpaper ın ekran boyutuyla aynı olması şart mı? herhangi bir wallpaper ı kullanabilirsin.
  • Masaüstüne sağ tık ekran çözünürlüğü orada yazar çözünürlük üstüne tıkla en son da değilse en sona al.
  • Çalıştır/dxdiag/Ekrandan çözünürlüğü öğrenebilirsiniz.
  • Selam kardeşim resimin çözünürlüğü kalitesi ile alakalıdır. Sen ekrana sığdır veya uzat dediğinde ekranı kaplayacaktır.
  • Hepinize cok tesekkurler arkadaslar benim ki 1440x900'müş. Ama buldugum fotografta uydu. Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWillNeverDie

Hepinize cok tesekkurler arkadaslar benim ki 1440x900'müş. Ama buldugum fotografta uydu. Tesekkurler

wallpaper arıyosan bunu denemelisin birçok wallpaper ve birçok ekran boyutu var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.