Şimdi Ara

Bilgisayarımın ekranı çok geç açılıyor. Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarım ilk açıldığında görüntü çok geç geliyor.Format atmadan daha hızlı açılışı nasıl gerçekleştirebilirim? .

Bu arada başlangıçtaki gereksiz programları kapadım.Bunun dışında hangi sebepten geç açılıma sebebi ne olabilir ?

• Sistem bilgisi yazarsanız daha çabuk yardım alırsınız.
  • mscofing den sistem hariç hepsini kapat antivirüs kesinlikle kapalı olsun ve sistem açıkken duraklatılmış beklemede ve aktif programlar var onları da kapat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkstrike kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Bilgisayarım İntel Pentium, 2.00 GHZ, çift çekirdekli, 2 GB RAM, Windows Vista Home Premium.

Ayrıca bilgisayarımda lisanslı, 'ESET Smart Security 8' virüs kontrol programı yüklü.

Gereksiz programları sildiğim halde bilgisayarımı açtıktan yaklaşık 7-8 dakika kadar sonra ekrana görüntü geliyor, çok sinir bozucu.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Sizin yazdıklarınızı daha önce denemiştim fakat sonuç değişmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huysuz-kedi

Cevabınız için teşekkür ederim. Sizin yazdıklarınızı daha önce denemiştim fakat sonuç değişmiyor.

dostum senin bu sorunun windows wista kaynaklı format atmadan demişsin ama atmadan olmaz.
    win7 32 bit kur sistemine düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

Cevabınız için teşekkür ederim. Sizin yazdıklarınızı daha önce denemiştim fakat sonuç değişmiyor.

dostum senin bu sorunun windows wista kaynaklı format atmadan demişsin ama atmadan olmaz.
    win7 32 bit kur sistemine düzelecektir.

Arkadaşın dediği gibi büyük ihtimal sistem kaynaklı ve çözüme katılıyorum vista zaten genelinde problemli bir sürüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart çok geç açılıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güvenli kip-te "Combofix" ile tarama yap. Eğer düzelmezse format at ve "Windows XP" kullan.
  • Görüntünün geç gelmesi donanımsaldır arkadaşım. Ramlerin veya işlemcin gecikmeye neden olabilir. Tabi kuzey köprüsü de olabilir gecikmenin nedeni.
  • Forum Arabirim kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz üzerine Combfix'le tarama yaptırdım fakat sonuç değişmedi.

Vista'dan kaynaklı bir sorun değilse eğer büyük ihtimalle donanımsal bir sorundan kaynaklanıyor.
  • quote:

Tavsiyeniz üzerine Combfix'le tarama yaptırdım fakat sonuç değişmedi.

Vista'dan kaynaklı bir sorun değilse eğer büyük ihtimalle donanımsal bir sorundan kaynaklanıyor.

Olabilir. Parçalarını gözden geçir.
  • SosyalAlkolik kullanıcısına yanıt
    Derinlemesine virüs tarama dahil olmak üzere yapılabilecek her şeyi denedim ama sonuç değişmiyor.

Sizin de yazdığınız gibi donanımsal bir sıkıntı var herhalde.
  • ramleri bir deneyebilir misin? gecikme yapıyor olabilir.
  • Sorun "Vista" olması. Maximum RAM artışı da yapsanız bunun önüne geçilmiyor. Arka planda bir sürü gereksiz servisin olması, vista' nın sonunu getiren sebeplerin başında. Bu yüzde ms, vista' yı çıkardıktan kısa bir süre sonra win7 yi piyasaya sürdü. Ve ardından 8 le tekrar çuvalladı.
  • hocam sorun vista değil. sorun ilk gelen görüntüde. orası işletim sistemiyle değil tamamen donanımla alakalıdır. yanlış bilgiler vermeyelim lütfen. sorunun ne olduğunu anlayıp öyle yazalım
  • Goruntu gec geliyir derken monitor mu gec aciliyo yoksa windows masaustumu gec aciliyor once buna karar ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunu yaşayan ben değilim hocam. ama arkadaşın anlattığına göre görüntü geç geliyor demek istiyor.
  • Vista yı silip 7 ultimate yüklediğim tüm bilgisayarlar bariz daha hızlı açılıyor hızlı kapanıyor . Ekranın geç görüntü vermesi ,donması hep sorunlu vista işletim sistemi eseridir.
    Çözüm Windows 7 ultimate .
    Ram ve ssd donanım yüklemesi ile en az %30 hızlı tepki veren bilgisayar elde edersiniz.
  • Arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sorunumu net olarak bir kez daha anlatmak istiyorum.

Bilgisayarımın açma düğmesine bastıktan kısa bir süre sonra Windows'un logosu anlık olarak ekrana gelip, birkaç saniye sonra kaybolduktan sonra ekran kararıyor.

Bu esnada 7-8 dakika kadar ekranda sadece kum saati gözüküyor. Yaklaşık 8 dakika sonra görüntü geliyor. Ekrana görüntü geldikten sonra bir daha kapayana kadar herhangi bir sıkıntı olmuyor.

Görüntünün bu kadar geç gelmesinin monitörden olma ihtimalini bertaraf ettim. Çünkü başka mönitör takıp denediğimde de sıkıntı ortadan kalkmadı.

Aslında hiç istemediğim halde format atma işlemini deneyeceğim. Yine sorunun devam etmesi durumunda önerileriniz doğrultusunda ya Vista'dan daha üst bir işletim sistemine geçeceğim ya da donanımsal olarak bilgisayarı elden geçirteceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huysuz-kedi -- 27 Aralık 2014; 18:46:56 >

• Vista Kaynaklı soruna benziyor.Win 7 kurarsın bu tarz sorunlarla karşılaşmazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.