Şimdi Ara

Bilgisayarımın kapanma sorunu var bakabilirseniz sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarımda birkaç parça değişimine gittim ve gitmeden önce ekran kartımın bozulmasından dolayı ekranımın siyahlaşması sorunu vardı fakat güç kesilmiyordu. Yeni ekran kartı ve güç kaynağı aldım. Eski ekran kartım nvidianın eski bir modeliydi yenisini amd asus r7 370 aldım. Eski güç kaynağım 400w görünüyordu ve ben yeni olarak 500w güç kaynağı aldım, linkini aşağıya ekleyeceğim. Üstüne 8 gb lık ram ve 250 gblık samsung evo ssd aldım. Fakat bilgisayarımın önceki halinde olmayan oyunlar anında ani kapanma sorunu sistemi değiştirdiğim zaman patlak verdi. Ama şu an ilginç bir kısır döngü içerisindeyim. Direk oyun ismi vererek örnek verecek olursam csgo, life is strange ve wwe 2k15 için örnek vermek istiyorum. 8 gb rami eklediğim zaman yani rami totalde 16 gb yaptığım zaman csgo ve life is strange oynarken bilgisayarım aniden kapanabiliyordu ha 5 dakika sonra ha 15 dakika sonra pek farketmiyordu ama wwe 2k15 te kapanmıyordu. Sorunun işlemcimin ısısıyla vb. olmadğını öğrendikten sonra belki ramde sıkıntı olabilir diye düşündüm ve yeni aldığım rami çıkardım. Bu arada ramlerimin özellikleri bire bir aynı ama markaları farklı. Garip bir biçimde csgo ve life is strangede bilgisayar kaç saat olursa olsun kapanmazken wwe 2k15te kapanmaya başladı. Diğer oyunların da bazılarında kapanırken bazılarında kapanmıyor. Sistem özelliklerim ;

Intel Core i7-4770 3.40 GHz
    AMD Asus R7 370 2 gb 256 bit ekran kartı
    16 gb ram (2x8 ve farklı markalar ama özellikleri aynı 1333mhz cl9 ddr3)
    güç kaynağım bu resimdeki arkadaş :www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-x-calibre-serisi-500w-guc-kaynagi.html

Tekrar vurgulamak isterim işlemcimin termal macununda bir sıkıntı yok, ısı değerleri gayet normal. Ekran kartımın ısısı da dahil ikisinde de bir sıkıntı yok. Sorunun güç kaynağında olduğundan emin olmadan yeni bir güç kaynağı almak istemiyorum ondan yardım edebilirseniz çok sevinirim.

• cemg97 C kullanıcısına yanıt
    Muhtemel sen sorunu bulmuşsun.

Voltaj değerlerini anakartın yazılımı varsa kontrol et .
    Biostanda bakarsın ama tam yükte olmayacağı için sıkıntı görünmeyecektir.

i7-ve r7 ye normalde 500w yeter ama dediğim gibi tam yükte çarşı karışıyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.