Şimdi Ara

Bilgisayarımın ömrü doldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki yıldır pc ye format atmıyordum.İyice yavaşlamıştı zaten.Formatladığım gün TTnet'ten Uydunet'e geçmiştim.Yani formatladıktan hemen sonra Uydunet kurulumu yapıldı.Sonra explorer.exe hatası vermeye başladı.'microsoft.com' a ve antivirüs sitelerine girmiyodu.Antivirüs programı yükledim virüsleri buldu ama bu sefer sistem komple çöktü.Mecburen formatladım.Ekran kartı ve sesle ilgili sürücü yükledim,yarım saat geçmedi yine explorer.exe ve diğer sözünü ettiğim hataları vermeye başladı.Ayrıyetten yüklediğim programları,dosyaları kendi kendine siliyor.4. formatı da attım yine aynı sorun.Bağlandığım sitelerle ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum.Çünkü her zaman girdiğim siteler.Format atarken de her zaman yaptığım şeyleri uyguluyorum,sonuç yine aynı.Bu arada pc 5 yıllık.Ne yapmam gerekiyor.Yeni pc mi alıyım Uydunet'ten mi kaynaklanıyor.Windows cd si mi sorunlu.Lütfen bir tavsiye de bulunun.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Bilgisayarın ömrünün dolmuş olması söz konusu değil...Burada ihtimaller üzerinde durmalıyız..

Ben 1 ihtimal soyleyeyim.....

Windows Cd ' sinde virüs olması önemli bir olasılık.....
    Seninde bu durumda bir şeyler yapman lazım ....Bir dene bakıyım başka windows cd ' siyle aynı sorunlar oluyormu.....
  • Xp kurulumundan sonra program kurulumuda yapıyormusun? Kurulum yaptığın kaynakta virüs olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: junior_muka

Bilgisayarın ömrünün dolmuş olması söz konusu değil...Burada ihtimaller üzerinde durmalıyız..

Ben 1 ihtimal soyleyeyim.....

Windows Cd ' sinde virüs olması önemli bir olasılık.....
    Seninde bu durumda bir şeyler yapman lazım ....Bir dene bakıyım başka windows cd ' siyle aynı sorunlar oluyormu.....

Bilgisayarı Vatan'dan almıştım.Windows cd sini zaten onlar vardiler.Yani sürekli kullandığım cd.
  • "Ayrıyetten yüklediğim programları,dosyaları kendi kendine siliyor"

Bu cümle den anladığım harddiskin gidici olduğudur. Ama eskiden hiç bir sorun yoktu, elindeki CD ile format atmaya başladıktan sonra olduysa ya windows cd si yada programları kurduğun kaynakta birşeyler var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pinkcrow7

Xp kurulumundan sonra program kurulumuda yapıyormusun? Kurulum yaptığın kaynakta virüs olabilir

Bilgisayarı alırken yanında verdikler drivers ve ati cd si dışında bişi yüklemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

"Ayrıyetten yüklediğim programları,dosyaları kendi kendine siliyor"

Bu cümle den anladığım harddiskin gidici olduğudur. Ama eskiden hiç bir sorun yoktu, elindeki CD ile format atmaya başladıktan sonra olduysa ya windows cd si yada programları kurduğun kaynakta birşeyler var.

Elimdeki cd ile format atıyordum zaten herhalde bundan önce 3-4 defa atmışımdır belki de daha fazla hiç bir sorun çıkarmıyordu.
  • Sistem kurarken varolan bütün partition ları (bölümleri C,D artık ne varsa sil)...Sistemi kur , elinde kullandığın USB Flash veya Harici HDD leri sisteme düzgün ve güncellenmiş antivirüs kurmadan sakın takma...Muhtemelen sen kurulum yaparken USB flash bellek ten program falan atıyorsun veya PC de D , E gibi diğğer bölümlere dokunmadan Format atıyorsun.Kurulduktan sonra da buralardan virüs bulaşıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigmobidik

Sistem kurarken varolan bütün partition ları (bölümleri C,D artık ne varsa sil)...Sistemi kur , elinde kullandığın USB Flash veya Harici HDD leri sisteme düzgün ve güncellenmiş antivirüs kurmadan sakın takma...Muhtemelen sen kurulum yaparken USB flash bellek ten program falan atıyorsun veya PC de D , E gibi diğğer bölümlere dokunmadan Format atıyorsun.Kurulduktan sonra da buralardan virüs bulaşıyor...

Usb ya da Hdd kullanmadım.Dediğim gibi format atıyorum ekran kartını ses yazılımını yüklüyorum(ki bu cd ler Vatan Bilgisayar'dan bana verilen cd ler)
  • O zaman virüs değildir.Ram belleklerini Memtest programı ile Harddiskini ise Hd tune programı ile test et..
  • Vatan Bilgisayarın size verdiği CD nasıl birşeydir bilmiyorum , yani bazı markalı PC lerin kendi ürün kurtarma CD leri oluyor bunlarda çeşitli seçenekler olabiliyor önce sistemi Yedekleyip daha sonra kurulan sisteme tekrar kurma gibi..Eğer böyle birşeyse zaten problem...Eğer imkanınız varsa dışardan bir XP CD si ile veya VISTA artık neyse , kurulum yapabilirseniz belki probleminiz hallolabilir...
  • Az önce baktım 'Başlat' taki başlangıç sekmesindeki menüleri silmiş.Bunlar ne anlama geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigmobidik

Vatan Bilgisayarın size verdiği CD nasıl birşeydir bilmiyorum , yani bazı markalı PC lerin kendi ürün kurtarma CD leri oluyor bunlarda çeşitli seçenekler olabiliyor önce sistemi Yedekleyip daha sonra kurulan sisteme tekrar kurma gibi..Eğer böyle birşeyse zaten problem...Eğer imkanınız varsa dışardan bir XP CD si ile veya VISTA artık neyse , kurulum yapabilirseniz belki probleminiz hallolabilir...

benim cd nin üzerinde,recovery cd yazıyor.
  • recovery CD sinden virüs yada başka bir zararlı yazlılm bulaşmaz. Wİndows yükledikten sonra sürücüleri yada diğer programları yüklediğin d: e: gibi sürücülerden varsa flash dan ve diğer optik medyalardan kuşkulanman gerekli.
  • combofix i yükledim bişeyleri sildi ama yine microsoft ve antivirüs sitelerine girmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.