Merhabalar Son 2-3 aydır pc min saati,saati otomatik ayarlama özelliği açık olmasına rağmen bilgisayar açıldığında bilgisayarı kapattığım tarih ve saatte kalıyor.Ayarlardan tarih ve saat bölümüne girip kendim saati eşitle dediğimde yada otomatik ayarlama özelliğini açıp kapattığımda saati düzeliyor.Sorunu her zaman yaşamıyorum ama sık sık oluyor.Yardımcı olursanız sevinirim. Not:Konuyu birkaç tane daha forum sitesinde açtım.Başka sitelerde gördüyseniz yada görürseniz şaşırmayın. |
bilgisayarımın saati geride kalıyor
-
-
Merhaba forumdaş
Konuyu başka forum sitelerinde açmışsın da hiç araştırdın mı BIOS pilini? Çünkü hiç ondan bahsetmemişsin.
-
Daha önce neden kaynaklanıyor olabileceğini araştırdım ama sonuç bulamadım. Tüm teknoloji haber sitelerinde ayarlardan saati otomatik ayarlayı açın deniyordu. Teknoloji haber sitelerinden bi sonuç alamayınca bende sorunu forumlara taşımayı düşündüm.
Bios pilini daha önce duymuştum biryerlerde ama sorunumun ondan kaynaklanabileceği aklıma gelmemişti.Birde sorunun başka yazılımsal sorunlardan kaynaklanıor olabilme olasılığı varmı acaba ?
-
Hocam her zaman yazılımsal olma ihtimali var.
Onu da nasıl da öğrenebilirsin*, yani hadi diyelim ki mevcut işletim sistemine kadar bozulmuş bir durum olsun. Gider bir Linux Mint gibi live bir USB üzerinden başlatırsın bilgisayarını, oradan da saat geri gitmişse, o zaman donanımsal olduğu söylenebilir.
Bence bunun sebebi %99 BIOS pili. Modeli CR2032 olarak geçiyor. Büyük marketlerde de oluyor, bazı tartılarda vs halen kullanıldığı için halen yaygın.
Doğrudan takılabiliyor veya soketli oluyor. Laptopta bazen çok ters yerde oluyor, o zaman meşakkatli olabilir.
*Ekleme: Bu Windows üzerinden öğrenme meselesinde şu tartışmayı buldum:
https://superuser.com/questions/1816278/checking-cmos-battery-without-going-into-the-bios
İki tane görüş:
- Hayır öğrenemezsin, pili alıp fiziken ölçersin diyen var
- HWiNFO ile görebildim diyen de var.
Ben elimdeki laptoptan HWiNFO ile baktım göremedim. Anakartın türüne göre görülebilmesi mümkün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 11 Şubat 2024; 9:14:43 >
-
Yardımın için teşekkürler forumdaş.Dediğin gibi muhtemelen bios pilindendir.Yinede bios pilinin sağlığını kontrol eden programı deneyeceğim belki bende çalışır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- veriyi korumak için içeriği şifrele aktif değil
- google silinen şifreleri geri getirme
- valorant ekran kartı sürücüsü çöktü
- disk yönetimi konsol görünümü güncel olmadığı için işlem tamamlanamadı
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- bilgisayar hızlandırma
- oem açılımı
- bağlantı sıfırlandı.
- udf dosyası nasıl açılır
- dlss nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X