Şimdi Ara

Bilgisayarın Açılma Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    imzadaki sistemi kullanıyorum ve bilgisayarın ortalama açılma süresi 35 sn civarında. bu süre normal mi? başlangıçta açılacak programları ayarladım ve harddiskin %30'u dolu.
    şimdiden teşekkürler.

• gayet iyi bence neden sıkıntı yaptın anlamadım
  • işletim sistemin ne
  • cep telden görünmüyo imzan. Sistemi yaz benim pc bana yavaş gibi geliyo
  • Bir bilgisayarın açılış süresini etkileyen temel etkenlerin başında Harddisk yer almaktadır. HDD'nizin performansı önemlidir. Açılış süresi normal sayılabilecek bir değerdedir. Ayrıca BIOS üzerinden ''Quick Power on Self Test'' ( Hızlı Post ) özelliğini ''Enabled'' konuma getirirseniz, RAM bellek sayımının Post işlemi esnasında bir defa yapılmasını sağlar. ''Disabled'' olduğu takdirde Post RAM'leri üç kez kontrol edecektir, bu da açılış süresini uzatır. BIOS üzerinde Advanced BIOS Features sekmesi altında yer almaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 12 Şubat 2011; 14:06:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Bir bilgisayarın açılış süresini etkileyen temel etkenlerin başında Harddisk yer almaktadır. HDD'nizin performansı önemlidir. Açılış süresi normal sayılabilecek bir değerdedir. Ayrıca BIOS üzerinden ''Quick Power on Self Test'' ( Hızlı Post ) özelliğini ''Enabled'' konuma getirirseniz, RAM bellek sayımının Post işlemi esnasında bir defa yapılmasını sağlar. ''Disabled'' olduğu takdirde Post RAM'leri üç kez kontrol edecektir, bu da açılış süresini uzatır. BIOS üzerinde Advanced BIOS Features sekmesi altında yer almaktadır.
    quote:

işletim sistemin ne

windows 7 kullanıyorum.

quote:

cep telden görünmüyo imzan. Sistemi yaz benim pc bana yavaş gibi geliyo

sistem;
    AMD Phenom II X4 955 3.2GHz@3.6GHz // Sapphire Radeon HD 6950 // MSI 870A-G54 // ADATA Gaming Series 4GB Dual Kit // SAMSUNG HD103UJ 1TB // Cooler Master RC 692 // Sapphire Pure 625W 80+

quote:

Bir bilgisayarın açılış süresini etkileyen temel etkenlerin başında Harddisk yer almaktadır. HDD'nizin performansı önemlidir. Açılış süresi normal sayılabilecek bir değerdedir. Ayrıca BIOS üzerinden ''Quick Power on Self Test'' ( Hızlı Post ) özelliğini ''Enabled'' konuma getirirseniz, RAM bellek sayımının Post işlemi esnasında bir defa yapılmasını sağlar. ''Disabled'' olduğu takdirde Post RAM'leri üç kez kontrol edecektir, bu da açılış süresini uzatır. BIOS üzerinde Advanced BIOS Features sekmesi altında yer almaktadır.

çok teşekkürler hocam. deniyorum şimdi.

edit: bios'ta Quick Power on Self Test yok. onun yerine Quick Booting var ve Enabled konumunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De_J@_Vu -- 12 Şubat 2011; 16:15:54 >

• 30 sn iyi bence benim pc 45sn buluyo m4a8ptd usb3 phenom x2 555 4gbrem 1600mhz ddr3. Nividia9800gt. Hdd pek hoşuma gitmedi 500gb wd marka 32 mb
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

30 sn iyi bence benim pc 45sn buluyo m4a8ptd usb3 phenom x2 555 4gbrem 1600mhz ddr3. Nividia9800gt. Hdd pek hoşuma gitmedi 500gb wd marka 32 mb
    benım sıstem intel pentium M750 1,86GHZ ,,,,128mb ekran kartı,,,,80gbWD hd,,, 1,5gb ram,, 38 saniyede acılıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

benım sıstem intel pentium M750 1,86GHZ ,,,,128mb ekran kartı,,,,80gbWD hd,,, 1,5gb ram,, 38 saniyede acılıyo

Alıntıları Göster
    win7 ise başlat / çalıştır (win 7 de arama satırı) msconfig yazınız açılan panelden önyüklemeyi tıklayın, ardından gelişmiş seçenekler pc kilidinin tık ını kaldırıp işlemci sayısını 4 yapınız %50 den fazla açılma hızı garantidir

kısaca çılışta işlemcinizin 4 çekirdeğide kullanımda
  • heralde bana dediniz evet windows7 sağolun
  • pekı makedon kardeş benim bios ami bot grdm/bot setting/Quick botumu açık olacak
  • quote:

pekı makedon kardeş benim bios ami bot grdm/bot setting/Quick botumu açık olacak

Evet, aynı anlama haizdir. ''Enabled'' konumda bulunması Post işleminin çabuk tamamlanmasını sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

pekı makedon kardeş benim bios ami bot grdm/bot setting/Quick botumu açık olacak

Evet, aynı anlama haizdir. ''Enabled'' konumda bulunması Post işleminin çabuk tamamlanmasını sağlar.

Alıntıları Göster
    @posıtıve daha önceden yapmıştım bahsettiğin işlemi fakat herhangi bir değişiklik göstermedi.

bu konuda iyileştirme sağlayacak çözümleri hala arıyorum.

• pc yavaş açılıyor ama ben black ops craysis gta4 1440 a 900 de oynuyom yasen allahtan monitörümün maximum çözünürlü bu
  • yhackup kardeş böyle yani
  • quote:

yhackup kardeş böyle yani

ne böyle yani
  • şaka kardeş ben pc yeni topladım ama daha tam verim alamıyorum sıkıntı cok yani
  • quote:

şaka kardeş ben pc yeni topladım ama daha tam verim alamıyorum sıkıntı cok yani
    açılışı hızlandırmaya yönelik etkili başka yöntem bilen yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: De_J@_Vu

açılışı hızlandırmaya yönelik etkili başka yöntem bilen yok mu?

Alıntıları Göster
    Yapabileceğiniz pek de bir şey yok. HDD en önemli bileşendir; işletim sistemi açılıncaya kadar ki ( Loading Bar ) yüklenme çubuğunun geçme süresi ve öncesinde HDD rol oynamaktadır. Dilerseniz HD Tune adlı yazılımı indirin, Error Scan ve Benchmark taramalarını da yaptırın; durumu bir de o şekilde değerlendirelim. Tüm bunların dışında eğer ki işletim sistemi ( Hoş Geldiniz ) ekranı ile birlikte bir yavaşlık söz konusu ise burada HDD ile birlikte işlemciniz, işletim sisteminde kurulmuş olan yazılımlar, vs. oldukça fazla etkilidir.

Tüm bunların dışında bir sistemi 10-15 saniye gibi bir sürede açmak istiyorsanız, SSD ( Solid Stake Disk ) satın almalısınız. Mekanik disklere oranla çok daha performanslıdır.

Yukarıda bahsettiklerimin haricinde herhangi bir yazılımla veya yöntem ile sistemi hızlı açmak mümkün değildir. İnternet üzerinden araştırıp, özellikle ''Booster'' vb. yazılımları sisteminize kurmayın, bir de sistem çökmesi vb. bir sorun yaşayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 13 Şubat 2011; 14:17:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Yapabileceğiniz pek de bir şey yok. HDD en önemli bileşendir; işletim sistemi açılıncaya kadar ki ( Loading Bar ) yüklenme çubuğunun geçme süresi ve öncesinde HDD rol oynamaktadır. Dilerseniz HD Tune adlı yazılımı indirin, Error Scan ve Benchmark taramalarını da yaptırın; durumu bir de o şekilde değerlendirelim. Tüm bunların dışında eğer ki işletim sistemi ( Hoş Geldiniz ) ekranı ile birlikte bir yavaşlık söz konusu ise burada HDD ile birlikte işlemciniz, işletim sisteminde kurulmuş olan yazılımlar, vs. oldukça fazla etkilidir.

Tüm bunların dışında bir sistemi 10-15 saniye gibi bir sürede açmak istiyorsanız, SSD ( Solid Stake Disk ) satın almalısınız. Mekanik disklere oranla çok daha performanslıdır.

Yukarıda bahsettiklerimin haricinde herhangi bir yazılımla veya yöntem ile sistemi hızlı açmak mümkün değildir. İnternet üzerinden araştırıp, özellikle ''Booster'' vb. yazılımları sisteminize kurmayın, bir de sistem çökmesi vb. bir sorun yaşayabilirsiniz.

hocam zaman ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. ssd olayını duymuştum daha önceden, şimdi daha detaylı bi araştırma yapacağım. bir de şunu sorayım, mevcut hdd ile ssd'yi raid0 yapabilir miyim? bahsettiğim hızlanmaya etkisi olur mu raid0'ın?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.