Vestel çift çekirdekli 1 gb ramli bir bilg.kullanıyorum.Son günlerde bilgisayar düzenli çalışıyor.Tek sorun,kapattığımız zaman başlıyor.Kapattığımız zaman geriye açamıyoruz.Sürekli bilgisayar açılıyormuş gibi yapıp tekrar yeniden başlıyor.Fakat ekran siyah.Bu sürekli devam ediyor.Resete basınca bazen açılıyor.Açılınca bir sorun yok.Ben de format atmak istiyorum.Acaba formattan sonra düzelirmi.Çünkü 3 senedir hiçbir işlem yapmadık, bir sorun da çıkarmadı.Fakat pek bilgim yok.Şimdi sormak istediğim bir kaç soru olcak.Kendi cd'si ile format atınca ayrıca bilgisayarı alırken bize verilen tüm cd.leri (ekran kartı,anakart,yazıcı vb.) yüklüyormuyuz? Bilgisayarda d.sürücüsü 1 gb.onu nasıl artırabilirim.Dosyaları oraya kopyalamak için.? Birde 6 bölümde bulunan bir oyunu nasıl o halde kopyalama yapabilirim.Yoksa cd.yazdırıp tekrar en baştan mı başlatmak gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
Sorununuz işletim sisteminden kaynaklanıyor varsayarsak, sorularınıza teker teker cevap vermeye çalışayım.
1-Bilgisayarın yanında verilen ürün kurtarma cd'si ile format atabilirsiniz. Daha sonra yine bilgisayarın yanında verilen driver cd'si ile bütün driverları kuruyorsunuz.(driver cd'si elinizde olmasa bile internetten indirmek mümkün.)
2-Format esnasında bu 1 gb lık bölümü artırabilirsiniz fakat verileriniz varsa yedekleyin yoksa silinecektir. Ya da Windows kurulumundan sonra ''Partition Magic'' programıyla veri kaybetmeden formatsız bi şekilde artırabilirsiniz.
3-Son sorunuzu anlamadım
Peki bu açılıp kapanma sistemden kaynaklı olabilirmi yani format atınca düzelir mi? Son sorum da şu idi. Bilgisayarda yüklü hidden dangr.adlı oyun var.Bu oyunun nerede ise 12 bölümünü eşim ve çocuklar oynuyor idi.Şimdi format atınca oyun silinecek.Cd kopyalarsak tekrar yüklediğimizde en baştan mı başlamak gerekiyor.Yoksa kaldıkları yerden nasıl devam edebilirler.Kusura bakmayın belki sorular sizlere basit ve saçma gelebilir fakat bilgimiz olmadığı için soruyoruz.Birde diyelim ki yedeklemeden bahsettiniz.Bilg.bazı dosyalar var.Eğer virüs varsa yedekleme aldığımızda bu virüsler korunmuş oluyormu ve bu yedekleme nasıl yapacağım.Bilgi verebilirmisiniz.
İşletim sistemiyle pek bir ilgisi olmaz diye tahmin ediyorum Ramda veya anakartta problem olabilir ve Format atmayı dene ne kaybedersinki ? Tüm yedeklerini alıp format atıp sana verdikleri orji CD le değilde internetten indirerek son güncel driverlerini yükle bilgisayarına daha güvenli olur.
ram da veya anakartta sorun olsa bilgisayar çalışırken de bir sorun olmaz mı ? Sorunumuz bilgisayar açılana kadar.Format atacağım.Fakat bu yedekleme hakkında nasıl bilgi alabilirim.Birde formu ve internetide araştırdım orjinal cd. yüklememi tavsiye ettiler.