Uzun bir hikayesi var o yüzden en baştan anlatmam gerekiyor. 2023te aldığım bilgisayarı sorunsuz bir kaç ay kullandım, annemin cenazesi dolayısıyla geldiğimde ilk kez registry error hatası aldım ama bilgiisayar sorunsuz açılıyordu,kasayı kompresör ile temizleyince hata falan almamaya başladım.İki ay sonra Antalya'da işim bitince eve döndüm bilgisayar kısa zaman sonra registry error ile kurtaramayacağım şekilde açılmamaya başladı, ön yükleme noktaları da çalışmadı.Temiz windows kurdum ve grafik sürücüyü güncelledim ondan olduğunu sandım ilk anda.Fakat iki hafta sorunsuz kullandıktan sonra tekrar aynı şekilde bilgisayar açılmadı tek hata registry error.Tekrar ekran kartı driver yükledim aynı döngüye tekrar düştüm bu sefer hard disklerden şüphelendim fakat hd tune ile tarattığımda iki hard diskin de temiz olduğu ortaya çıktı.Rami de mdsched çalıştırıp kontrol ettim ram de temiz.Ekran kartına benchmark yaptım onda da sıkıntı çıkmadı ama ben bir zaman bilgisayarı kullandıktan sonra registry error ile açılmamaya başlıyor.Bu döngüye en son düştüğümde yaptığım son hamle insurgency sandstorm indirmek ve çalışıyor mu diye bakmak olmuştu.Hard diskin 4te biri bile dolu değildi.Fikri olan varsa lütfen söylesin çünkü bende fikir kalmadı, arızalı parça yok gibi görünüyor. Ekjran kartı:Nvidia Geforce gtx1650 Hard diskler:Adata legend 710,st1000dm003-1er162 İşlemci:Amd Ryzen 5 4500 6 çekirdek işlemci. |
Bildirim