Şimdi Ara

Bilgisayarın interneti kesiliyor, sadece bilgisayarın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    problemin adaptörde olup olmadığını kontrol etmek için diğer bilgisayara takıp dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

quote:

Orijinalden alıntı: gorkiman

quote:

Orijinalden alıntı: 29tr

varsayılan ı 192.168.2.1 yap ip i 192.168.2.39 yap ip de son bölümü kafana göre yazabilirsin 2 ile 254 arası herhangi bir sayı olabilir

Dediğiniz gibi yaptım, şuan için problem yok gibi gözüküyor, tekrar sorun olursa XFast USB uygulamasını da kaldırmayı düşünüyorum.

o programı baştan kaldır bence kardeşim, çerçöp, yalan dolan programlar bunlar
    usb veri akışını hızlandıracağım diye veri akışında gelgitler yaratıyor olabilir. bu da usb adaptörün acaba benim ip'im neydi diye kafasının karışmasına ve sınırlı erişime geçmesine sebep oluyordur.

Evet ben de aynen dediğiniz gibi düşünüyorum bu sebepten sildim ikisini de, ben de biliyorum bunların bir işe yaramadığını ama anakarttan geldi dedik güvendik ne yapalım

İkisini de kaldırdım şuan için kesinti yok, durumdan haberdar edeceğim.

• quote:

problemin adaptörde olup olmadığını kontrol etmek için diğer bilgisayara takıp dene

Diğer bilgisayar dizüstü olduğundan kendinden kablosuz, bendekini takıp bir şeylerini bozarım diye korkuyorum, şimdilik her şey yolunda gözüküyor, bakalım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gorkiman

quote:

varsayılan ı 192.168.2.1 yap ip i 192.168.2.39 yap ip de son bölümü kafana göre yazabilirsin 2 ile 254 arası herhangi bir sayı olabilir

Dediğiniz gibi yaptım, şuan için problem yok gibi gözüküyor, tekrar sorun olursa XFast USB uygulamasını da kaldırmayı düşünüyorum.

o programı baştan kaldır bence kardeşim, çerçöp, yalan dolan programlar bunlar
    usb veri akışını hızlandıracağım diye veri akışında gelgitler yaratıyor olabilir. bu da usb adaptörün acaba benim ip'im neydi diye kafasının karışmasına ve sınırlı erişime geçmesine sebep oluyordur.

arkadas haklı olabilir 3. parti program usb portlarını yönetiyorsa aygıtınızın stabil calışmanı engelleyebilir zaten gerekte yok anskart üretilerinden daha iyimi yapıyorlar o işi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ethernet kartında bi problem olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

ethernet kartında bi problem olabilir

olamaz çünkü herhangi bi kablo baglantısı yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

ethernet kartında bi problem olabilir

olamaz çünkü herhangi bi kablo baglantısı yok

evet aslında bi keresinde böyle bi sorun benimde başıma gelmişti bilgisayar açıldıktan sonra 5 dakika falan internete girebiliyordum sonrasında kesiliyordu sorun kurulu olan xp sürümündenmiş belkide win 7 de bi dosya falan eksik olabilir

• Xfast usb ve lan aksine hizlandirmiyor yavaslatiyor asrock bu konuda pek iyi degil kullanmayin yazilimlari. Ayrica sorun wifi adaptorde bir kere aldigi ip ile baglaniyorsa zaten o ip tamam demektir sonradan sinirli baglanti derse ip ile alakali bir durum degildir. Varaa guncel driveri yukleyin win7 kendi otomatik tanidiysa eger itimat etmeyin driver yukleyin. Ana hala duzelmezse yebi bir wifi adaptor alin. Tabi oncesinde wifi adaptoru baska pc ye takip orda deneyin, dusuk bit ihtimal isletim sisteminde de sorun olabilir.

• o zaman kesin adaptörden adaptörü laptopa bağlayıp deneyin...
  • Sorunum tekrar başladığından dolayı konuyu yukarıya taşıyorum.
  • Airties 205

Aynı sorunu yaşadım, TTNET hediyesiydi. Modem değiştirdim herşey düzeldi. Modem bozulmuştur, farklı bir modem ile deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cordor

Airties 205

Aynı sorunu yaşadım, TTNET hediyesiydi. Modem değiştirdim herşey düzeldi. Modem bozulmuştur, farklı bir modem ile deneyin.

Nasıl bir sorun yaşadınız tam olarak? Modemin ışıkları normal şekilde yanıp sönmeye devam ettiğinden ve telefondan internete girebildiğimden modeme suç atmak istemiyorum.
  • Adaptorde sorun olabilir. Bir tanıdığımda da aynı sorun vardı. Farklı bir adaptör ile dene.
  • Telefondan bende giriyordum, modemde de herşey yolunda görünüyordu. Herşeyi denedim, modemi soğutmak adına altına buz kalıpları koydum ıslatmayacak şekilde vs.

Frimware falan yapmaya uğraştım, tüm kanalları denedim. Bu sorun hep devam etti, bende modeme birşey demek istemiyordum.

Sonunda yeni bir modem aldım, eski modemin bozuk olduğunu en iyi gösteren şeydi. Diğer yandan ofiste de kullandım o modemi, aynı sorunu yaşadım.

Bir anda wireless gidiyordu, internet var görünüyordu ama giremiyordum. Telefondan ise hep girebiliyordum.

Sanırım modemin vericisi belli bir hz'de çalışırken bozuluyor ve o hze uygun yayın yapamıyor. Telefonlar ise bu hzden etkilenmiyor.

Tek çözüm değiştirmek, sayısız şey denedim ben. Hatta bende de bu aralar biraz sıkıntı var, eski modemi çıkardım yine hatırladım yaşananları.

Tavsiyem yeni modem alman. Aynı marka ve modelde yaşadım ben bu sıkıntıyı. Ben garantiye veremedim çünkü antenin "sadece" plastik kısmını köpeğim dişlemiş, o plastik kısım dışında herhangi bir darbelenme falan yoktu. Bunu bahane edeceklerini bildiğim için garantiyle uğraşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cordor

Telefondan bende giriyordum, modemde de herşey yolunda görünüyordu. Herşeyi denedim, modemi soğutmak adına altına buz kalıpları koydum ıslatmayacak şekilde vs.

Frimware falan yapmaya uğraştım, tüm kanalları denedim. Bu sorun hep devam etti, bende modeme birşey demek istemiyordum.

Sonunda yeni bir modem aldım, eski modemin bozuk olduğunu en iyi gösteren şeydi. Diğer yandan ofiste de kullandım o modemi, aynı sorunu yaşadım.

Bir anda wireless gidiyordu, internet var görünüyordu ama giremiyordum. Telefondan ise hep girebiliyordum.

Sanırım modemin vericisi belli bir hz'de çalışırken bozuluyor ve o hze uygun yayın yapamıyor. Telefonlar ise bu hzden etkilenmiyor.

Tek çözüm değiştirmek, sayısız şey denedim ben. Hatta bende de bu aralar biraz sıkıntı var, eski modemi çıkardım yine hatırladım yaşananları.

Tavsiyem yeni modem alman. Aynı marka ve modelde yaşadım ben bu sıkıntıyı. Ben garantiye veremedim çünkü antenin "sadece" plastik kısmını köpeğim dişlemiş, o plastik kısım dışında herhangi bir darbelenme falan yoktu. Bunu bahane edeceklerini bildiğim için garantiyle uğraşmadım.

Peki teşekkür ederim bilgilendirici cevabınız için, yeni modem alma yoluna gideceğim ben de. :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.