Şimdi Ara

Bilgisayarın interneti kesiliyor, sadece bilgisayarın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sorunun internet sağlayıcımdan kaynaklanmamasından dolayı konuyu buraya açıyorum.

Bilgisayarımın interneti bazen 2-3 saatte bir, bazen 5 dakikada bir kesiliyor (bağlı gözükmesine rağmen sınırlı erişime geçiyor, bazen ise hiç bir sorun yok gibi gözükse de bağlantı olmuyor), düzelmesi için 3 şey denedim şimdiye kadar her seferinde biri mutlaka işe yaradı ama 30 saniyede bir kesildiği bile oluyor bu sebepten gına geldi artık. Yaptıklarım:
    -Bağlantıyı kesip tekrar bağlanmak,
    -Kablosuz Bağlantı Adaptörünü USB'den çıkarıp takmak,
    -Modemi kapatıp açmak.

Sorunun internet sağlayıcımdan olmadığını şuradan biliyorum, bilgisayarımda internet gittiğinde telefonum WiFi'da halen internete bağlı oluyor ve sorunsuz internete giriyor. Evde bulunan dizüstü bilgisayarda da böyle bir sorun yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sorun nerede olabilir? Ne çözüm önerirsiniz?

Modem: Airties RT205
    Kablosuz Adaptör: Airties Air 2411
    İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium 64Bit
    Anakart: Asrock Z77 PRO3
    İşlemci: INTEL Core i5-3570K
    Bellek: Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz
    Ekran Kartı: MSI nVIDIA GTX670 2GB

Şimdiden çok teşekkürler :)

EDIT: Anakartımın kutusuyla beraber gelen CD yoluyla Asrock yazılımları olan XFast USB ve XFast LAN adlı iki program yüklü ve arkaplanda sürekli çalışmaktalar, acaba bu bir sıkıntı yaratıyor olabilir mi?

EDIT2: XFast USB ve XFast LAN programlarını sildim, modem ve kablosuz ağ bağdaştırıcı driverlarımı güncelledim.

EDIT3: İşletim sistemim orijinal değil ve Windows Loader ile aktive edilmiş durumda, bununla ilgili bir sorun olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkiman -- 21 Temmuz 2013; 3:26:46 >

• Problemim devam etmekte ancak konu arkalara düşmüş, yardımınızı esirgemeyin arkadaşlar.
  • modem bağlantılarını kontrol edin çıkarıp takın bu aralar bizde de ara ara internet kesiliyor adsl sinyali bir geliyor bir gelmiyor sizde de böyle bir sorun olabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: private_dawn

modem bağlantılarını kontrol edin çıkarıp takın bu aralar bizde de ara ara internet kesiliyor adsl sinyali bir geliyor bir gelmiyor sizde de böyle bir sorun olabilir mi acaba?

Konuda belirttiğim gibi internette sorun yok aslında, bilgisayarımın interneti kesildiği sırada telefonum ve dizüstü bilgisayar internete halen bağlı ve sorunsuz çalışıyor, bilgisayarın donanımının internet bağlantısında problem yaratacağını da sanmıyorum, acaba sorun kablosuz bağlantı cihazımda olabilir mi? Başka bir alternatif cihazım olmadığından o şekilde test edemiyorum maalesef, bu modelle ilgili herhangi bir problem yaşayan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkiman

quote:

modem bağlantılarını kontrol edin çıkarıp takın bu aralar bizde de ara ara internet kesiliyor adsl sinyali bir geliyor bir gelmiyor sizde de böyle bir sorun olabilir mi acaba?

Konuda belirttiğim gibi internette sorun yok aslında, bilgisayarımın interneti kesildiği sırada telefonum ve dizüstü bilgisayar internete halen bağlı ve sorunsuz çalışıyor, bilgisayarın donanımının internet bağlantısında problem yaratacağını da sanmıyorum, acaba sorun kablosuz bağlantı cihazımda olabilir mi? Başka bir alternatif cihazım olmadığından o şekilde test edemiyorum maalesef, bu modelle ilgili herhangi bir problem yaşayan var mı acaba?

kablosuz modemin eski driverini kaldırın güncel driverini kendi sitesinden indirip tekrar kurup deneyin olmazsa modem arayüz ayarlarını kontrol edin kablosuz şifresini yanlış giriyor olabilirsiniz veya ana modemin güvenlik-bağlantı ayarlarına bakın

• quote:

quote:

quote:

kablosuz modemin eski driverini kaldırın güncel driverini kendi sitesinden indirip tekrar kurup deneyin olmazsa modem arayüz ayarlarını kontrol edin kablosuz şifresini yanlış giriyor olabilirsiniz veya ana modemin güvenlik-bağlantı ayarlarına bakın

İnternete elle girmiyorum, şifresi kayıtlı zaten ve otomatik bağlanıyor, dediğim gibi modemle ilgili bir problemim yok, internete hep bağlı gözüküyorum ama veri alışverişi kesiliyor. Bu bahsettiğim XFast USB ve XFast LAN programlarını kaldırsam mı diyorum siz ne dersiniz?

• Modem driverı da neymiş hele? aynı sorun bende de vardı ethernet ile bağlıysanız kesinlikle kablodan bir sorun vardır diyorum benimde başıma geldi yeni bi kablo alırkende dikkat etin dükkanlardakiler el yapımı oluyorlar teknoloji mağazalarının birinden fabrika çıkışlı birşey alın derim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tablon

Modem driverı da neymiş hele? aynı sorun bende de vardı ethernet ile bağlıysanız kesinlikle kablodan bir sorun vardır diyorum benimde başıma geldi yeni bi kablo alırkende dikkat etin dükkanlardakiler el yapımı oluyorlar teknoloji mağazalarının birinden fabrika çıkışlı birşey alın derim...

İlk mesajımda belirttiğim gibi kablosuz bağlantı adaptörü kullanıyorum.
  • Usb aadaptör Modemden ip alamıyor olabilir. Öncelikle manuel dns girmeyi dene, yine aynı sorun olursa da manuel ip girmeyi dene. Bilgisayarın güvenlik duvarını kapat antivirüs varsa devre dışı bırak Son olarak da mmodemin kablosuz şifreleme türünü değiştir
    Bunlardan birinin tutması lazım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

Usb aadaptör Modemden ip alamıyor olabilir. Öncelikle manuel dns girmeyi dene, yine aynı sorun olursa da manuel ip girmeyi dene. Bilgisayarın güvenlik duvarını kapat antivirüs varsa devre dışı bırak Son olarak da mmodemin kablosuz şifreleme türünü değiştir

Teşekkürler önerileriniz için, biraz kendi burnumun dikine gidiyor gibi oldum ama XFast LAN programını kaldırdım şuan için kesintiler durdu gibi, DNS olarak Google DNS kullanıyorum zaten, kesintiler tekrar başlarsa söylediklerinizi deneyeceğim, çok teşekkürler

EDIT: Maalesef kesintilerim tekrar başladı, elle IP girmeyi deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkiman -- 16 Temmuz 2013; 3:01:54 >

• quote:

Usb aadaptör Modemden ip alamıyor olabilir. Öncelikle manuel dns girmeyi dene, yine aynı sorun olursa da manuel ip girmeyi dene. Bilgisayarın güvenlik duvarını kapat antivirüs varsa devre dışı bırak Son olarak da mmodemin kablosuz şifreleme türünü değiştir

Şuan IP adresimi girmeye çalışıyorum, ancak Subnet Mask ve Default Gateway bölümlerine ne yazmam gerektiğini bilemedim, yardımcı olabilirseniz sevinirim
  • kesinlikle kablolardan aynı sorun bende vardı
  • gorkiman kullanıcısına yanıt
    Hala kablo diyorlar ya

ip: 192.168.2.1
    alt ağ mask: 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.22
  • quote:

Hala kablo diyorlar ya

ip: 192.168.2.1
    alt ağ mask: 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.22

Bu şekilde ayarladığımda bu ağda aynı IP'yi kullanan bir cihaz var diyor ve internete hiç bağlanamıyorum :(
  • gorkiman kullanıcısına yanıt
    o zaman varsayılan ağ geçidindeki son 22 rakamını değiştir ve 2 ile 64 arasında başka bir rakam gir
  • quote:

o zaman varsayılan ağ geçidindeki son 22 rakamını değiştir ve 2 ile 64 arasında başka bir rakam gir

Aynı sorun.
  • varsayılan ı 192.168.2.1 yap ip i 192.168.2.39 yap ip de son bölümü kafana göre yazabilirsin 2 ile 254 arası herhangi bir sayı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: 29tr

varsayılan ı 192.168.2.1 yap ip i 192.168.2.39 yap ip de son bölümü kafana göre yazabilirsin 2 ile 254 arası herhangi bir sayı olabilir

Dediğiniz gibi yaptım, şuan için problem yok gibi gözüküyor, tekrar sorun olursa XFast USB uygulamasını da kaldırmayı düşünüyorum.

EDIT: Sorun devam etti, XFast USB'yi kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkiman -- 16 Temmuz 2013; 3:41:21 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 29tr

varsayılan ı 192.168.2.1 yap ip i 192.168.2.39 yap ip de son bölümü kafana göre yazabilirsin 2 ile 254 arası herhangi bir sayı olabilir

Dediğiniz gibi yaptım, şuan için problem yok gibi gözüküyor, tekrar sorun olursa XFast USB uygulamasını da kaldırmayı düşünüyorum.

o programı baştan kaldır bence kardeşim, çerçöp, yalan dolan programlar bunlar
    usb veri akışını hızlandıracağım diye veri akışında gelgitler yaratıyor olabilir. bu da usb adaptörün acaba benim ip'im neydi diye kafasının karışmasına ve sınırlı erişime geçmesine sebep oluyordur.

• bence probleminiz wriless adaptörden kaynaklanıyor. ama yazılımsal ve donanımsaldır onu siz bukacaksınız adaptör ün sürücü güncellemelerini yapın devam ederse aygıt ın sürücülerini tamamen kaldırıp en güncel sürücüyü tekrar kurun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.