Şimdi Ara

bilgisayarın windows7 ile uyumluluğunu anlama ve masaüstü bilgisayar driverları bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba; bu akşam amcama format atmam gerekecek. Windows xp kurulu bir bilgisayar kullanıyor. Öncelikle hiç xp format atmadım, hiç masaüstü bilgisayara format atmadım.

Bilgisayarda 2.81 ghz 1.75 gb RAM mevcut, işlemci AMD Atholon II*2240 bu bilgisayar win7 ile uyumlu mu ? uyumlu ise hangi versiyon(Home Premium,Proffessional vs.)

Diğer konu ise driverları bulma sorunu. Dizüstünde kolay bu olay, internet sitesine girip tıkır tıkır indiriyorum ama bunda aynı değil. Yedekle yapsam şu anda xp yüklü eğer win7 ile uyumlu ise win7 kuracağım o nedenle yedekle yapmam bir işe yaramayacak. Kasayı açıp iç bileşenlere bakmadan driverları bulmanın kolay yoluvar mıdır? nedir?

Şimdiden teşekkürler.

• Bence XP kurarsanız daha iyi olur win7 den tam verim alamayabilirsiniz ilerde pcnin yükü artınca dahada belli olacaktır.

Driverları cpu-z programıyla tespit edebilirsin küçük bir program zaten.Onun haricinde driver pack solution var direk driverları kurar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 ile uyumlu fakat 32 bit olmalı.Versiyon çokta önemli değil :)

Driver konusuna gelince SlimDriver diye bir brogram var bilgisayarın driverlarını otomatik buluyor ve yüklüyor.Bunu kullanabilirsin.Bir flash belleğe at slim driver adlı programı ve format bitince amcanın pc sine kur.Sonra zaten otomatik yüklüyor driverlerini.

Not: Slim driverin otomatik driver kurup yüklemesi için net bağlantısı gerekir.
  • Hocam ilk kez masaüstüne format atacağım, ethernet driverı direkt yüklü olacak mı ki internetten yükleyebilecek direkt?

windows7 yi gönül rahatlığı ile kurabilirim yani?
  • cakia1903 C kullanıcısına yanıt
    Hocam elimde windows xp yok, arkadaşlarda da hep win7 mevcut. İşten güçten fazla vakitte bulamıyorum bu akşam gidip 1-2 saatte halletmem lazım. Ben bir win7 kurayım diyorum onlar biraz onu kullanadursunlar memnun olmazlarsa daha sonradan xp kurarım o süre zarfında xp bulurum diyorum. teşekkürler.
  • Ethernet driverini büyük ihtimal windows yükler.Yani yüklü olur...İnternet olsun yeter :)
  • Bu arada intel celeron 2.0 Ghz + 768 mb ramle xp kullandığımı bilirim..Gayet stabildi ve cs 1.6 metin 2 gibi oyunları rahatlıkla oynatıyordu :) Anlayacağın o sistem windows 7 yi kaldırır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mugiwara no kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmıyorum ethernet sürücüsünün yükleneceğini. Sen netten anakartın ethernet sürücüsünü indir. Setup olarak yedek diskinde dursun. Eğer yüklenmezse önce onu yüklersin. Sonra da ya slimdriver ya da Driver booster programıyla kurarsın sürücüleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.