Şimdi Ara

Bilgisayarlara son 1 yılda yüzde 80'in üzerinde zam (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
2
Favori
14.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zenginler daha zengin olsun diye TL'nin değeri düşüyor, dolar artıyor..

Tüketim ürünleri her fırsatta maliyeti karşılayacak şekilde fiyatını arttırıyor. İşçinin emeğinden (kazancından) çalınarak üretim yapılıyor. 280 dolarlık insanların ülkesi..

Zengin parasına para katar her türlü otomobili, telefonu, bilgisayarı yine alır.. Dar gelirli vatandaş elindeki TL değerini yitirince eli boş döner, hiçbir şey alamaz.

Dar gelirli kazancının çoğunu vergiye öder.. Zengin gelirinin harcadığı kadarını vergi olarak öder.. (tamam onun da gelir vergisi var) milyon liralık otomobil alan zengine onun vergisi koymazken sen ben otomobil alsak vergi dilimi değişmiş olsa evdeki hesap çarşıya uymaz.. Ucu ucuna her şeyimiz.

Zenginlerin yükünü azaltmak için yaşatıyorlar.. Ölmeyecek kadar kazanmaya izin var..

• Mayıs ayında 800 tl'ye aldığım klavye şuan 1200 tl. Steelseries Arctis kulaklıklarda da aynısı geçerli. İnsan eski fiyatını bilince şu anki fiyatlar çok komik geliyor.

• Ortamlarda sorarlarsa yıllık enflasyon %12 dersin.

• Canlı canlı şahit oldum ben buna. Kuzenime notebook alacaktık. Almadı bekledi 1.5 ayda ikiye katlandı fiyatı. Evet yeni Türkiye

• Bazıları artık bu konulara girmiyor bile savunma yapacak yüzleri kalmamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz hep 5bin liralık alıyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redar kullanıcısına yanıt
    %55 kur artışı nasıl verginin vergisiyle %80 oluyor motor hacmi mi artıyor bilgisayarın?
    Geçen sene 1000TL olan laptop (vergisiz 714TL) %55 kur artınca 1550TL (1107TL) oluyor.
    %40 vergi var dedim hadi bakalım. İstersen %18 de istersen başka oran de umrumda değil. 714'e %55 zam gelse 1107 yapar.
    Git çarpma/bölme öğren gel satıcıları savunacağım derken forumda millet omurgasını kaybediyor... Ben açıkca yazdım oraya kur artışını. Aç akakçe'yi kendin gör kurdan bağımsız artışı.

Okulların açılmasını, öğrencilerin online eğitim sebebiyle bilgisayara mecbur bırakılmasını da hemen arz/talep dengesi diye meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz.
    Nedense koduğumun avrupasında ne arabalarda ne de elektronik ürünlerde kovid sebepli fiyat uçuşu yok, bi bizim şanlı milletimizde var yazık.

Amazon daha yeni 3500'e HP laptop sattı. Gir sahibinden'e 5500'e satanları bulursun. Eminim ödedikleri ek vergiden dolayı 1 gün sonra o fiyata koymuşlardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Benim duam kabul olsa zaten bende durmazdım burada şimdiye kadar kurtarırdım kendimi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam dolar euro enflasyon var fakat Ekim 2020 kuruyla 5700 lira olması gerekirken 7600 lira yapılmış.Nerdeyse 2000 lira fazlası var.Dolar bahane fırsatçılık şahane.

Ekim 2019 :4203 TL/5,7=737 Dolar

Ekim 2020 :737 $ x7.75 =5711 TL

Kasım 2020 : 737 $ x 8,5 =6264 TL

• Korana dan dolayı uzaktan eğitime geçildi bilgisayar tablet ihtiyacı tavan yaptı herkes mecburen almak zorunda kaldı şu an her evde en az 1 adet tablet veya bilgisayar var korona geçip okullar açılınca bilgisayar üreticilerini büyük bir kriz bekliyor uzun süre bilgisayar satamayacaklar.

• Devlet gümrük vergilerinde bir kolaylık yapsa çok güzel ellerinde patlar da işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

celeron veya atom işlemcili bir dizüstü 4000 tl den başlıyor vay be youtube da 1080p izlenmez bunlarla lan    

Alıntıları Göster

Vatandan Huawei d14 aldım 4200e 1hafta sonra 6299tl oldu en düşük

Hepsiburada Lg 27'' 27GL850-B QHD 144HZ 4095tl aldım aldıktan 2 saat sonra 5250tl oldu.

hepsi 1 hafta içersinde oldu

• uzaktan eğitim işi bitti cihazlar alanların elinde kaldı.. LİSE için bitti artık

• benim 3 sene önce 15000 e aldığım notebook u 9 10 bine alacak bulsam hemen satarım . millet gibi her oyun çıktığında bir kaç model öncekini yok fiyatına satıp 24 ay taksite girip bir kaç model üst ekran kartlı pc ye yatırım yapmam ben . gereksiz . 1060 gtx var ölene kadar gitsin .

• Arkadaşlar şimdi "bilgisayarla mı besleniyorsun, alırsın bi tane nolcak" diyen tipler mutlaka çıkacaktır. Bilgisayar vs. umrumda değil. Daha geçen 16 liraya aldığım zeytin 25 lira oldu. Zeytin yemeyi çok severim zaten zeytin ülkesiyiz neyse buna eyvallah tamam. Bi baktım kağıt havluya zam ulan elimizi burnumuzu siliyoruz temel ihtiyaç bu. Çoğu atıştırmalık yiyeceklerin brüt miktarı yavaş yavaş azaltılıyor; daha da kötüsü berbat malzemeler katarak insanları, çocukları zehirliyorlar. Biz en güçlü tarım ülkesi potansiyeline sahibiz. Geçenlerde çıkan "gıda eleştirisi yasağı" kanununu hatırlamışsınızdır. A haber izleyen dostlarım, sizce bunun ne gibi bi sebebi olabilir?

• estimates29 E kullanıcısına yanıt

7 sene evvel gt740m olan pcyi aldım hala takır takır kullanıyorum. 1-2 seneye 3080ti sistem dizerim ölene kadar kullanırım onu :)

• Ne yazık ki bunun tek sebebini ortadoğu müslüman zihniyetine bağlayabilirim. Elinde imkanın varsa dolar üzerinden maaş al.

• Asgari ücrete 100 lira zam yaparlar şimdi halk düşmanı müthiş devletimiz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.