< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilgisayarlara son 1 yılda yüzde 80'in üzerinde zam (11. sayfa)

-
-
İlk bilgisayarıma geçen zorla da olsa windows 7 yükledim. Full güncelledim. Windows 10 yuklenmiyor işlemci desteklemediği için . Bakar sin pc bozulur alamayız kötü günlere hazırlık . Tek çekirdekli. Ekran kartı yazılımı xp de bitmiş. Başka bir modelin vistaya uygun olan yazılımını yükledim . Pc açıp windows 7 ekranına bakmaktan zevk alan ( başka bir ise yaramayacagi için) . Yada disketli pc ihtiyacı olan kişilere satılır. Fiyatı nostalji araba misali 30k. 50 sene sonra kesin daha fazla eder kaçırmayın .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzaktan eğitim başladı ya. Herkesin gözü açıldı. Şimdi bilgisayarı olmayan öğrenciler bilgisayar alır diye. Yükselttiler fiyatları. Ama tek neden bu değil tabi ki de.
-
Teşekkürler hocam. Bende eski çok laptop var köşede duran. Bir tane kalkınabilecek, ddr 3 anakart var eski i5 560 islemci sanirim. Konuya hakimim ama reballing mevzunu çözemedim biraz pratikçikyim yapmayı denerim olmazsa çok zorlamam bu konuda
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
valla kız kardeşime ekim başında sırf eba'ya girsin biraz da kullansın kaliteli bir marka olsun dedim diye asus marka bilgisayar aldım. 14 inç, celeron işlemci, ekran kartı cd rom sürücüsü hiç bir şeyi yok. 3800 tl saydım. aynı özellikte casper da 3500 tl idi. çok daha ucuza hometech isimli ne idüğü belirsiz markalar vardı tercih etmedim.
evet 3800 tl verdim. çok yazık çok. daha üç sene öncesine kadar bu makineler 1000 tl civarıydı.
-
istesek düşürürüz gençler sizin geleceğiniz için bunlar ucuz iş gücü olup tün dünyadaki üretim buraya kayacak 20 yıl sonra şahlanacağız dünya birincisi olacağız az sabır ama dıj güçler bize karşı o başka.
biraz mizah izleyin rahatlayın üstüne çay için oh misss.
https://twitter.com/trvsyurtdisi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klaksonvalla kız kardeşime ekim başında sırf eba'ya girsin biraz da kullansın kaliteli bir marka olsun dedim diye asus marka bilgisayar aldım. 14 inç, celeron işlemci, ekran kartı cd rom sürücüsü hiç bir şeyi yok. 3800 tl saydım. aynı özellikte casper da 3500 tl idi. çok daha ucuza hometech isimli ne idüğü belirsiz markalar vardı tercih etmedim.
evet 3800 tl verdim. çok yazık çok. daha üç sene öncesine kadar bu makineler 1000 tl civarıydı.
Hometech mi ne ondan alsaydın en fazla bios güncelleme yapamazdın ki yapmana da gerek yoktur...
-
Ecevit başbakan olduğu gün demişsin ancak araştırırsan 1997'de Asya krizi yaşandığını görürsün. Wikipedia'da ki ilgili makalenin şu kısmında ilk paragrafı oku.
"After the Asian crisis, international investors were reluctant to lend to developing countries, leading to economic slowdowns in developing countries in many parts of the world"
Yani diyor ki; Asya krizinden sonra uluslararası yatırımcılar gelişmekte olan ülkelere borç verme konusunda isteksizdi, dünyanın birçok kısmındaki gelişmekte olan ülkelerde ekonomik yavaşlamalara yol açmıştır.
Yani ozaman küresel bir kriz vardı ve resesyon yaşanmıştı yani sorun ecevit kaynaklı değildi. Ancak mevcut iktidar döneminde sadece Lira tüm yabancı ülke para birimlerine karşı müthiş bir değer kaybı yaşıyor ve bunun sebebi küresel ekonomik kriz değil.
"2018 Türkiye Döviz ve Borç Krizi" bunu da oku ve o zaman diliminde döviz kurlarını karşılaştır
"2018 krizi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artan otoriterliği ve faiz oranı politikasına ilişkin alışılmışın dışında fikirleriyle birlikte, Türkiye ekonomisinin aşırı cari açığı ve büyük miktarlarda özel döviz cinsinden borcundan kaynaklandı." wikipedia'daki kaynaktan çevirdim. yabancıların da yorumlarını nette araştırıp bulabilirsin.
Sadece 2018 1 Ocak ve 1 Ağustos tarihleri arası Türk Lirası değer kaybı oranına bak birde
Dolar'da %42,54 |
Euro'da %38,52 | Euro Dolara karşı %4,41 kaybetmiş
Pound'da %37,10 | Pound Dolara karşı %8,65 kaybetmiş
Frank'da %40,24 | Frank Dolara karşı %3,85 kaybetmiş
Yen'de %41,58 | Yen Dolara karşı %7,92 kaybetmiş
SEK'de %33,29 | SEK Dolara karşı %13,86 kaybetmiş
Bunları okadar yazdım şimdi ama siz yine anlamazlıktan geleceksiniz. Bu hükümet ülkeyi bu hale getirdi dış güçler değil
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4Hometech mi ne ondan alsaydın en fazla bios güncelleme yapamazdın ki yapmana da gerek yoktur...
Alıntıları Gösterneden artık çin malı bilgisayar yerine asus vb. gibi bilindik marka bilgisayar alamıyorum bunu sorgulamak lazım
-
Ha Ecevit olunca Asyada kriz oluyor ama kaç 1 senedir Kovid pandemisi yüzünden yaşanan sıkıntılar önemli değil.
Kardeşim bırakın masal anlatmayı.
Bahaneden başka bildiğiniz birşey yok.
İktidara getirmeye çalıştığınız, Türkiyeyi kurtaracak dediğiniz zihniyet sadece 3 senede doların 4,2 kat artmasına engel olamamış, çıkmış 20 senede olan şeyi "öldük, bittik" diyorsunuz.
Ben size birşey söylim..
Size birşey daha söyleyim.
Ben size birşey daha söyleyeyim...
3 senede artış 4,2 kat, 6 Senede artış 23 kat, Ak Parti İktidarı aldığı sene kadar geri gittiğinde artış tam 3500 katın üzerinde.
Ama ekonomi o zamanlar batmamıştı herşey daha güzeldi falan filan. Sizdeki kafa bu.
Sizin gibilerden ne bekliyorsam ben de artık.
Blokladım gittin en fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 8 Kasım 2020; 18:28:2 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klaksonneden artık çin malı bilgisayar yerine asus vb. gibi bilindik marka bilgisayar alamıyorum bunu sorgulamak lazım
Alıntıları Gösterbizim sorgulamamız önemli değil, biz zaten sorguluyoruz ama bir sey degismiyor hatta daha da kotuye gidiyor.. bunu malum kitle sorgulayacak fakat ben onlarda bu sorgulama yetenegini göremiyorum.. malum kitle, cöpten ekmek aramaya baslayana kadar bu devam edecek ki, o zaman bile kafası degismeyenler olacaktır..
simdilik bize düsen, cin malı bilgisayar, celeron islemci, sansliysak i3 islemci, cin mali üstelik yurdısı telefon falandır.. ilerde onları da alamayacagız zaten.. laptopu hurdacıdan ikinci el, telefonu da 5 model eski ikinci el alırız.. bu boyle olacaktır.. celeron islemcili sıfır laptop almıssın kendini sansli say.. hatta bence dolar dusukken git bir tane daha al
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 8 Kasım 2020; 17:56:24 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4bizim sorgulamamız önemli değil, biz zaten sorguluyoruz ama bir sey degismiyor hatta daha da kotuye gidiyor.. bunu malum kitle sorgulayacak fakat ben onlarda bu sorgulama yetenegini göremiyorum.. malum kitle, cöpten ekmek aramaya baslayana kadar bu devam edecek ki, o zaman bile kafası degismeyenler olacaktır..
simdilik bize düsen, cin malı bilgisayar, celeron islemci, sansliysak i3 islemci, cin mali üstelik yurdısı telefon falandır.. ilerde onları da alamayacagız zaten.. laptopu hurdacıdan ikinci el, telefonu da 5 model eski ikinci el alırız.. bu boyle olacaktır.. celeron islemcili sıfır laptop almıssın kendini sansli say.. hatta bence dolar dusukken git bir tane daha al
Alıntıları Göstervalla öyle kardeş ya, Allah sonumuzu hayreylesin... bir gün o hometech'i bile alamayacak durumlara düşmeyiz umarım...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X