< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bilgisayarlara son 1 yılda yüzde 80'in üzerinde zam (7. sayfa)

-
-
2017 senesinde aldığım bilgisayarın fiyatı hiç düşmedi hep arttı şimdi ben bunu gene de satabilmek için daha düşük bir fiyata satmam gerekecek. Normalde olsa 5000 liradan aşağı satmamam gerek ama 2. El bilgisayar alacak biri çok yüksek özelliklerde bir şey aramıyorsa en fazla 4000 verebilir diye düşünüyorum. Standart ve gittikçe güncelliğini kaybetmeye başlayan bir bilgisayara kimse 5000 lira vermez vermesin ya. İnanılmaz bir ekonomiye sahibiz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Levent Kırca'nın dediği gibi zamımıza kodular.
-
Ekonomimizin çöktüğü doğrudur, ama görüyorum ki ahlakımız daha hızlı çöküyor.
EBA dersleri ilk başladığında 90 liraya aldığımız webcam 50 liraya düşmüş.
Şimdi dolar yükselmesine rağmen fiyat düştüğüne göre, EBA'nın ilk günlerindeki halkın webcam ihtiyacından faydalanmışlar adi şerefszler.
-
Şubat ayında kardeşime 3300 tl ye aldığımız ryzen 5 3500U işlemcili lenovo laptop şu anda 7300 tl ye satılıyor konu başlığını görünce meraktan girip baktım. Kendi kullandığım 7 yıllık 4. Nesil i5 işlemcili gt 740m ekran kartlı laptopuma ssd ve yeni batarya takviyesi yapıp yola devam etme kararı aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luken Drew -- 5 Kasım 2020; 22:34:20 >
Mesajı sil şimdi bi akp milletvekili falan görür
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Onlar da zamlandı bu arada:(
Dün apple mac booklara baktım. Airdi sanirim. Eski model 2 yıllık cihaz, sıfır mevcut satış fiyatı 8500tl. Ilk yorum, 2018e ait. 3500e aldim memnunum yazmis 🤦🏻♂️ Var hesap et. Turuncu sitede duruyordur hala...
Niye, bilgisayar mı kullanıyorsunuz?
işin trajikomik tarafı iktidarın kodlama yapan bir nesil istemesi ve ona yönelik çalışma yapması
ben tasarımcıyım 3d ve 2d olarak iş yapabilmem için en az mid-high range arasında pc almam gerekiyor. 2013te asus'un en iyi pre built pcsini almıştım (6000 liraya aldım 2800 dolar civarına geliyordu) ve 8 sene kullandım. bu sene pc alacağım yeni zen 3 işlemcileri bekliyordum ve toplayacağım bilgisayarın şu anki maliyeti bana en az 20 bin liraya mal olacak.
hadi ben kazanıyorum alabiliyorum. genç adam ne yapacak abaküsle defter kalemle mi kodlama yapacak? yeni oyunlar oynayacak, yazılım yapacak, heveslenecek? youtube videosunu izlerken bile kasan laptoplar 4000 tl'ye satılırken neyi bekliyor bunlar?
devlet gelişen bir gençlik istiyorsa bilgisayar bileşenlerinin vergisini %1 yapmalı ama nerde, 100 yıl geriden takip ediyoruz dünyayı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arrastra -- 6 Kasım 2020; 0:32:45 > -
Pc fiyatları gerçekten anormal derece de arttı. 500 TL edecek PC ler 4000 TL lere satılır oldu. Araç fiyatlarına hiç girmiyorum bile. Rabbim sonumuzu hayır eyleye...
Saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: djozEkonomimizin çöktüğü doğrudur, ama görüyorum ki ahlakımız daha hızlı çöküyor.
EBA dersleri ilk başladığında 90 liraya aldığımız webcam 50 liraya düşmüş.
Şimdi dolar yükselmesine rağmen fiyat düştüğüne göre, EBA'nın ilk günlerindeki halkın webcam ihtiyacından faydalanmışlar adi şerefszler.
maalesef burda böyle knk
virüs ilk çıktığında 5 liralık kolonyalar 20 lira oldu
bidon bidon kolonyalar 300 lira oldu
bir anda temizlik için kullanılan alkolün bir türü, piyasada kalmadı.
10 liralık anitbakteriyel (yani virüse karşı ayrıca bir avantajı yok ) sabunlar 50 lira oldu ...onların koca koca litrelik bidonları 200 300 tl oldu
uzaktan eğitim olacak dendi tablet ve dandik pclerin fiyatı fırladı...
virüse şu şu mineraller vitaminler iyi geliyor dendi fiyatları 3-4 katına çıktı.
yetmedi dezenfektan diye insanlara su satmaya kalktılar...
birçoklarının hem gözü aç hem cebi aç...cebi doysa gözü doymaz. hatta gözü hiçbir zaman doymaz çünkü ahlak vicdan ve insanlıktan nasibini alamamış...
ahlak vicdan demişken; birileri sırf kendi desteklediği parti, yaşadığı şehrin belediyesini alamadı diye yeni belediyenin duraklara koyduğu dezenfektan ünitelerini parçaladı..
işte az önce şu videoyu izledim:
hastanın gözü önünde doktor kalp krizi geçiriyor.doktor can çekişiyor. ona müdahale etmeye gelen doktorlara bu hastalar diyor ki "diğer doktor bize baksın" , "ölmüştür artık o, gelin sonuçlarımıza bakın" "benim ilaçlarımı yazın da ben gideyim"
böyle kötü bir toplumda yaşamak çok acı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 6 Kasım 2020; 0:46:36 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: lazer__
Alıntıları GösterSen çok güzel gifler atıyordun gif atmanı beklerdim.
attım knk sildi mesajımı..üstüne mi alındı naptıysa...altı üstü çay iç dedim... bu da soğuk havadan nem kapıyor ben böyle trip görmedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 6 Kasım 2020; 0:42:52 > -
Hele o geçen gün attığın su içirme gifi neydi gülmekten öldüm.Merak ettiğim şey gif arşivin falan mı var
Herkesin evinde olcak diye bisi yok...
Aynen öyle. Sanki hiç para girmiyo ceplerine. 1 araba onlara alıyoz yetmiyor mu. PC , elektroniği sal biraz bari.
-
Bizim saticilarinda payi cok yuksek bitek kur degil olay trden urun almayin
almanya gibi bir ülkede bile zaten 'maliyetinin' 4 katına satılan ürünlerin, şimdi burada 8-9 katı katı olması gerekiyormuş.
-
Artık iş vergiden çıktı. İsterse sıfır yapsın bu kur yüzünden fiyatlar fazla oynamazquote:
Orijinalden alıntı: Arrastraişin trajikomik tarafı iktidarın kodlama yapan bir nesil istemesi ve ona yönelik çalışma yapması
ben tasarımcıyım 3d ve 2d olarak iş yapabilmem için en az mid-high range arasında pc almam gerekiyor. 2013te asus'un en iyi pre built pcsini almıştım (6000 liraya aldım 2800 dolar civarına geliyordu) ve 8 sene kullandım. bu sene pc alacağım yeni zen 3 işlemcileri bekliyordum ve toplayacağım bilgisayarın şu anki maliyeti bana en az 20 bin liraya mal olacak.
hadi ben kazanıyorum alabiliyorum. genç adam ne yapacak abaküsle defter kalemle mi kodlama yapacak? yeni oyunlar oynayacak, yazılım yapacak, heveslenecek? youtube videosunu izlerken bile kasan laptoplar 4000 tl'ye satılırken neyi bekliyor bunlar?
devlet gelişen bir gençlik istiyorsa bilgisayar bileşenlerinin vergisini %1 yapmalı ama nerde, 100 yıl geriden takip ediyoruz dünyayı
.Zaten pc ekipmanlarında extra gümrük vergisi , ötv alınmıyor konsol gibi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 6 Kasım 2020; 3:48:16 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X