Şimdi Ara

Bilgisayarlı makine imalatı(cnc) mı endüstriyel kalıp mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce hangisine gitmek daha akıllıca olur dal seçiyoruz da lütfen bilgisi olan konuya mesaj atsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GannicusS -- 9 Haziran 2014; 18:57:40 >

• Meslek lisesinde okuyorsunuz herhalde? Ben de bu sene end. meslek cnc bölümünden mezun olucam.Size birkaç ipucu vereyim.Cnc iş olanakları bakımından daha kolay ama herkes öğrenebiliyor ve çok düşük ücrete çalışırsınız mezun olunca.Ama endüstriyel kalıpçılıkta okuması biraz daha zordur cnc ye göre fakat iyi ücretlere iş yapabilirsiniz.Ayrıca staj konusunda cnc nin dezavantajları var.Büyük ihtimalle düğmeci yaparlar ve staj boyunca makinelere mal takıp çıkarırsınız.Artık CadCam programıyla insanlar programlamayla uğraşmıyorlar çizimi yaptıktan sonra programını CadCam sistemi otomatik hallediyor.Bunu da dijital kartlarla makinelere aktarıyorlar.Cnc okumak makinecilik sektöründe tutunmak istiyorsan sana pek de bir yarar sağlayacağını sanmam.Ayrıca AutoCad ve SolidWorks, EdgeCam gibi çizim,tasarım ve modelleme programlarının kurslarına katılmanı tavsiye ederim Hayırlısı neyse o olsun bro inşallah sana uygun olanı seçersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkiye Cumhuriyeti -- 9 Haziran 2014; 20:41:45 >

• Cevap için sağol o çizim programlarını görüyoruz zaten biz.
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: GannicusS

Sizce hangisine gitmek daha akıllıca olur dal seçiyoruz da lütfen bilgisi olan konuya mesaj atsın.

Kalıp daha iyi , gerçi gireceğin firma hangi programı kullanıyorsa seni öyle yetiştiriyorlar ama o kültürü alman daha iyi diyorum. CNC eğitimi de alabilirsin sonra, maksat kültürünü alıp vizyonu genişletmek.
  • Bir kaç kişiye daha sordum cnc seç dediler bende cnc seçtim hayırlısı olsun artık mesaj atan herkese teşekkürler.
  • Cnc çok kötü bir bölüm cnc bölümünden mezun oldum beceri sınavlarıda bitti maaş en fazla 1000 lira asgari ücret ile ömrünün sonuna kadar çalışırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üniversite okucam zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.