Şimdi Ara

Bilim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frnhfr -- 22 Şubat 2020; 19:0:32 >

• Okulun kütüphanesinde rast gelmiştim Galileo ve Newton'un evreni, tübitak yayınları ama eski basım imiş ve yeni basım yok. Çok güzeldi galileonun buluşları ve bunlar sebebiyle çektiği eziyeti vs anlatıyor. Okunması gereken bir kitap ama dediğim gibi karaborsada. çok da pahalı değil 20-25 liraya da bulabilirsin. cilt kapaklı ve çok görsel materyal var içinde.
  • john gribbin bilim tarihi güzel dili akıcı tek sıkıntısı rönesanstan günümüze ama bir kopukluk yok gerekirse geçmişe yönelik açıklamalar var
    patricia fara bilim dört bin yıllık bir tarih bunu okumadım ama iyi diyorlar

https://www.kitapyurdu.com/kitap/bilim-tarihi/116846.html&filter_name=bilim%20tarihi
    Bu kronolojik ders kitabı gibi dili ona göre

Bunlardan birini okuduktan sonra konularına göre kısa bir listem var onların içinden hoşuna gidenleri okuyabilirsin
    BilimBilimBilim

• silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frnhfr -- 22 Şubat 2020; 19:0:44 >
  • https://eksisozluk.com/entry/53588602 şu belgesellere bakabilirsin

İlk attığım kitaplar zaten bilgi sahibi olmayanlar için yazılmış kitaplar attığım liste ise kendi içinde ilişkili örnek evrim kuramı ve mekanizmaları
    evrim nedir kitapları çok bir şey bilmeyenler için ondan sonra sırasıyla biraz daha spesifik konuları barındıran detaylı kitaplara gidiyor fizik için feynman ve hawking kitaplarına bakabilirsin kitapyurdunda kitapların içine bakabiliyorsun oradan inceleyebilirsin bence gün içinde vakit ayırabildiğin sürece istediğin kadar farklı konu üzerine okuyabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 17 Eylül 2018; 19:7:43 >
  • silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frnhfr -- 22 Şubat 2020; 19:0:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biliyorum ama çok fazla izlemedim daha çok kendi yorumları üzerine dönen bir formatı var farklı görüşleri görmek için izlenebilir
    youtube da izleyip hoşuma giden felsefe yolcusu(kısa filozof biyografileri) ve pandoranın(yer yer yorum yer yer temel meseleler) kanalları var
  • Bilimi en başından, detaylı olarak anlatan bir kitap -bildiğim kadarı ile- yok. Bunun sebebi de bilimin sürekli olarak önceki bilgileri yanlışlayarak ilerlemesi olabilir. H.G. Wells'in çok satan bir kitabı vardı(The Science of Life), evrim teorisini, hayatın nasıl başladığını vesaire anlatıyordu, çok fazla kişi satın aldı ve okudu lakin üzerinden 100 küsur sene geçtiği için artık okunmuyor.

Bunun dışında, popüler bilim kitaplarını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bence bu tür kitaplar belirli bir bilgi seviyesindeki insanlar için yazılıyor, kesinlikle sıfırdan öğretmiyorlar. Hawking'in kitapları da dahil buna.

Ben senin yerinde olsam matematik ve programlamaya yönelirdim. Matematik neredeyse çağlar boyu değişmez denecek kadar sabit, programlama ise, bize söylediklerine göre geleceğimizi yönlendirecek bir şey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.