Şimdi Ara

Bilim insanları açıkladı: Ronaldo mu daha iyi, yoksa Messi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Leuven Üniversitesi, spor istatistik firması SciSport ile birlikte yaptığı araştırma neticesinde Lionel Messi'nin Cristiano Ronaldo'dan daha efektif bir futbolcu olduğunu sonucuna ulaştı.

Araştırmanın başındaki profesör Jesse Davis, futbolcuların verimliliklerinin yalnızca gol ve asist sayıları üzerinden puanlandırılmasının yanlış olduğunu belirterek oyun içerisinde futbolcuların içinde bulunduğu tüm aksiyonların değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.
    Davis, "Bir futbolcunun değeri attığı gol ya da yaptığı asist üzerinden ölçülüyor. Gol, diğer aksiyonlara nazaran daha nadir gerçekleşen bir olay. Bir futbol müsabakasında ortalama 1.600 aksiyon gerçekleşiyor. Bizim hazırladığımız yazılım işte bu aksiyonların tamamını baz alıyor. Şutlar, paslar, driplingler, top kapmalar ve aklınıza başka ne gelirse. Hepsini hesaplıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Her iki futbolcuyu inceleyen yazılım, Lionel Messi'nin VAEP değerinin maç başına 1.2 olduğunu ortaya çıkardı. Cristiano Ronaldo'nun VAEP değeri ise 0.60'ta.

Kişisel yorum değildir,bilimsel veri paylaşımıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 23 Ağustos 2019; 6:26:40 >

• Bunu bilmeyen yoktur zaten. Boşuna uğraşmasalarmış keşke. Benim Ronaldo daha iyi deme sebebim büyük maç performansı. Messi ligdeki Real ve ATM maçları dışında 2015'ten beri büyük maçlarda kayboluyor. Hadi, kayboluyor biraz ağır oldu da Ronaldo kadar etkili değil diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 23 Ağustos 2019; 9:9:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAŞIK KONUYA BEKLENİYOR

• sen de gel

• İnternete Leuven üniversitesi yazınca Fethullah gülen çıkıyor ama bilemiyorum sebebi nedir en iyi üniversiteler arasındaymış ama saçma sapan işler.

Ya kardeşim sahada koşmayan adam bu.Daha fazla dribling atba nolur?Yaz o zaman en iyisi Van Dijk topla atağa çıkışının araya girişinin haddi hpesabı yok.

Yazık ya çaresizliğe bak adamlardaki messiciler iyice cozuttu.Kupalar gelmedikçe ne yapacaklarını şaşırttılar.Bence iscoyu koysalar o da fazla çıkabilir.

Bir de şuraya güzel bir sözle veda ediyorum

"Futbol basittir.Zor olan futbolu basit oynamaktır"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 23 Ağustos 2019; 11:0:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

İnternete Leuven üniversitesi yazınca Fethullah gülen çıkıyor ama bilemiyorum sebebi nedir en iyi üniversiteler arasındaymış ama saçma sapan işler.

Ya kardeşim sahada koşmayan adam bu.Daha fazla dribling atba nolur?Yaz o zaman en iyisi Van Dijk topla atağa çıkışının araya girişinin haddi hpesabı yok.

Yazık ya çaresizliğe bak adamlardaki messiciler iyice cozuttu.Kupalar gelmedikçe ne yapacaklarını şaşırttılar.Bence iscoyu koysalar o da fazla çıkabilir.

Bir de şuraya güzel bir sözle veda ediyorum

"Futbol basittir.Zor olan futbolu basit oynamaktır"
    leuven uni yazinca feto cikiyor bu 1
    tenno durmadan akp yi elestiriyor bu 2
    3?

• Ronaldocu arkadaşların bahsettiği büyük maçlara final dahil değil galiba. Dur ya ronaldo tek başına euro 2016 yı almıştı dimi. Tamam tamam sustum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • UltioPasha kullanıcısına yanıt
    Arka arkaya yapılan kupa amerikaları alamayıp mulli takım bırakan bir adamdansa

Tarihinde hiç kupası olmayan milli takımına 2 kupa getiren adam tabiki daha değerli

• Ha şu Hollanda finalinde ilk 11inizin en düşük reytinglerinden birini alan(10.) maçı diyorsun değil mi? Anladım ben seni.

• Messi ile Ronaldo karşılaşmalarının %90'ınında Messi ezmiştir. Nasıl oluyor da Ronaldo büyük maççı oluyor açıklasanıza biraz.

• Messi, Barcelona ve Arjantin'in kaybettiği maçlarda bile takımın çoğunlukla en iyisi oluyor. Neye göre kayboluyor bu adam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

Arka arkaya yapılan kupa amerikaları alamayıp mulli takım bırakan bir adamdansa

Tarihinde hiç kupası olmayan milli takımına 2 kupa getiren adam tabiki daha değerli
    masik 2 kupa hangisi?

• Messi'nin saha içinde yaptıkları her zaman daha fazla '' maç izleyenler '' görüyor zaten
  • vaep değeri hikayedir. objektif değerlendirme giec ile yapılabilir.
  • Üni messiyi övünce fetöcü yapmışlar okulu hemen.

• Boşuna uğraşmışlar, gözleri olupta maçları izleyen herkes bunu biliyordu zaten

• barca gibi sistemin takır takır işlediği takımda ronaldo da oynasa eminim messi kadar etkili olurdu o bilimcilerin dediği konuda ama iş orada bitmiyor ronaldo hem yaş olarak messiden büyük hemde kariyer olarak daha başarılı adam hem manu ile lig kazandı hem cl kazandı real ile devam etti bu kazanmalara juve ilede belki cl alabilir ama o takım ile zor gözüküyor
    milli takım ile kupa kaldırdı messi ne yaptı milli takım ile sadece brezilyanın olduğu kıtada 1 kere bile kupa kaldıramadı koskoca arjantin

cr7 > ufaklık
  • Millet aya gidiyor biz hala Ronaldo mu Messi' mi de kaldık.
  • lan biri de dememis ki arastirmayi goster kaynak olarak?

• Ronaldo müslüman bir kere tamam mı? Abi yıl oldu 2019. Millet uzay çağına geçti hala neleri konuşuyoruz ya. İzleyin, zevk alın, eğlenin. Her değere sımsıkı tutunmak, ne olursa olsun onu savunmak zorunda değilsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.