Şimdi Ara

Bilim-Kurgu'nun En İyi Filmleri Tavsiyesi İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
7
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle kaliteli bir yapıma hasret kaldım. Uzun zamandır izleyemiyorum güzel bir film. Bana bilim-kurgu alanında zirvede olan filmlerden bir liste yaparsanız sevinirim.

• -İnception: izlediğim net en iyi bilim-kurgu filmi
    -The Prestige: bunu izlemeyeni dövüyorlar
    -İnterstellar: bu da efsane film

Bu üçünün yönetmeni aynı. Üçü de efsane film. Ama bunları izlemeyen kalmamıştır muhtemelen. O yüzden biraz daha az bilinenleri yazayım

-Predestination
    -Eternal Sunshine of the Spotless Mind
    -Memento

Yukarıdaki üçü ise biraz daha az bilinen ve üç efsane film. Bunları kesin izle bak. Hepsi de izlediğim ve hepsi de şaheser niteliğinde filmler.

Aralarından tek bir film öner dersen Eternal Sunshine of the Spotless Mind derim. Bir kaç hafta etkisinden kurtulamamıştım. Efsane film

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuryildirim520 -- 17 Eylül 2016; 13:39:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuryildirim520

-İnception: izlediğim net en iyi bilim-kurgu filmi

Bu üçünün yönetmeni aynı. Üçü de efsane film. Ama bunları izlemeyen kalmamıştır muhtemelen. O yüzden biraz daha az bilinenleri yazayım

-Predestination
    -Memento

Yukarıdaki üçü ise biraz daha az bilinen ve üç efsane film. Bunları kesin izle bak. Hepsi de izlediğim ve hepsi de şaheser niteliğinde filmler.

Aralarından tek bir film öner dersen Eternal Sunshine of the Spotless Mind derim. Bir kaç hafta etkisinden kurtulamamıştım. Efsane film

Arkadaşın söylediği filmler çok iyi ek olarak ekleyeyim.

-Edge of Tomorrow

Düşük beklentiyle izlemiştim sinema da hayran kaldım,çok iyi.Tom Cruise ve Emily Blunt oynuyor.

-Yeni Dawn of the Planet of the Apes serisi de çok başarılı.

-Ex Machine

Yine düşük beklentiyle başarılı sayılabilecek bir film.

-Gravity

Sinema da izlenilmesi gereken bir filmdi.Evde de tatmin eder belki oyunculuklar ve atmosfer çok iyi.

-Snowpiercer

İlginç bir sistem eleştirisi Chris Evans oynuyor,başarılı,finali pek tatmin etmeyebilir.

-Martian

Biliyorsundur muhtemelen popüler bir film.

-Mad Max Fury Road

Post apokoliptik bir atmosfer,aksiyon sevmeyen biri olarak iki saat sinema da nasıl geçti anlamadım.Hikaye beklentin düşük olsun.

-Oblivion

-Lucy

İkisinde de oyunculuklar iyi ama filmleri pek beğenmedim,görsel olarak iyiler.

Bu filmler son 2-3 yıllık filmler yeni olmasına gerek yok diyorsan

-District 9

İzlediğim en ilginç uzaylı filmi.Kült filmlerden biri.

-Children of Men

Senaryo,aksiyon,trajedi,oyunculuklar herşey üst düzey.Yeri bende ayrıdır.
    Clive Owen,Julianna Moore,Michael Caine oynuyor.

-Timecrimes

Zamanda yolculuk temalı bir İspanyol filmi,şans eseri izlemiştim oldukça iyiydi.

-Limitless

Eğlenceli bir film,konu dikkat çekici.

-Minority Report

Kült bir film dizisi falanda çekildi.

-Surrogates

Film çok ilginç bir konuyu heba etse de şans verilebilir.

-Triangle

Gerilimli bir paradoks filmi.

-Cabin in the Woods

Chris Hemsworth oynadığı için izlemiştim filmi çok klişe başlasa da olaylar inanılmaz bir hal alıyor.İzlediğim en yaratıcı korku filmi diyebilirim.

Son olarak küçükken izlediğim de etkisinden zor kurtulduğum

-A.I: Artificial Intelligence

Filmi ağzım açık izlemiştim,küçük yaşta anneme olan bağlılığımdan dolayı da çok üzülmüştüm filmde.Oyunculuklar çok iyi.

• onuryildirim520 senin dediklerinin hepsini biliyorum. Inception, Interstellar ve Predestination filmlerini izledim. Diğer üçünü duydum. Fikir sahibiyim. En kısa zamanda izlerim kalan üç filmi de.

alprn46 senin dediğin filmlerin çoğunu izledim. Edge of Tomorrow, Dawn of the Planet of the Apes, Ex Machina, Gravity, Snowpiercer, Mad Max Fury Road, Oblivion, Lucy, ve Limitless'ı izledim dediklerin arasından. Martian hakkında fikir sahibiyim. Hatta konuyu finali vs tamamen biliyorum. O yüzden izlemek gelmedi içimden. Dediğin diğer filmlere de bakacağım.

Ya ben bilim kurgu izlerken biraz gerilim de olsun istiyorum. Mesela Coherence çok iyiydi bu konuda. Time Lapse yine fena değildi. Ama kaliteli bir hem bilim kurgu, hem gerilim filmi bulmak kolay olmuyor. Varsa bu şekilde tavsiyeleriniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: onuryildirim520

-İnception: izlediğim net en iyi bilim-kurgu filmi

-Predestination
    -Memento

Hepsini izledim ben hocam gerçekten çok değerli filmleri yazmışsın.

• 2001: A Space Odyssey bilim kurgunun kült filmlerinden. Ancak çok çok yavaş bir film ve filmdeki anlatımı sembollerden çıkarmak gerekiyor. O yüzden başlarken çok sabırlı olmayı göze almak lazım.
    Blade Runner yine çok sağlam bir filmdir. 2001 herkese hitap edebilecek bir film değil ama Blade Runner bilim kurgu seven herkesin izlemesi gereken bir film bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün bir film izledim ARQ bence güzel film.
  • Aslında senin aradığın tam olarak sci-fi olmuyor. Yani içerisinde başkaca şeyler de istiyorsun. Beğendiğin örneklere bakarak şunları yazabilirim ;

Kapsül (2004)- Primer (fena bir puanı olmamasına rağmen beni kesmedi)

Project Almanac (2015) (Bu tam senin istediğin. Fena sayılmaz.)

------------------------

Senin istediğinin biraz dışında benim kesinlikle tavsiye edebileceğim ;

Frekans (2000) ve The Man from Earth (2007)

-----------------------

Ayrıca , aklıma gelip puanladığım filmlerden yüksek olanlarını seçebilirsin
    http://www.imdb.com/user/ur52970089/ratings?ref_=nv_usr_rt_4

edit :http://www.imdb.com/title/tt0120184/

Küre (1998)- Sphere Bu da aradığın tarz sayılır ve iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obili -- 19 Eylül 2016; 11:26:17 >

• Gattaca

Dark city

İkisinide beğenerek izledim ve ikisini de çok sevdim

• yazılan örnekler gerçekten güzel, Hepsini beğenerek izledim ve bunların dışında kesinlikle beğeneceğinizi düşündüğüm birkaç yeni yapım yazmak isterim.

11.22.63 ( mini dizi )
    strange things ( mini dizi )
    prometheus ( çok yeni film değil ama listelerde göremedim ben begenmiştim)

birde kelebek etkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onnow78 -- 19 Eylül 2016; 17:43:39 >
  • Solyaris
  • Source Code (Yaşam Şifresi) iyi filmdir. Zaman yolculuğu tarzı bir konusu var.
  • Moon

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • island (ada)
  • vay be önerilenlerin hepsini izledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoenix077

Source Code (Yaşam Şifresi) iyi filmdir. Zaman yolculuğu tarzı bir konusu var.

Bir bilim-kurgu izleyicisi olarak konuya bakıyordum, önerin dikkatimi çekti ve filmi daha şimdi izledim. Film beklentilerimin de üzerinde çıktı, şu ana kadar izlediğim en iyi bilim-kurgu ilk 5'ine çok rahat bir şekilde kafa atar.

Konuyu açan arkadaş bu filmi izlemediyse, hemen izlesin. Bilim-kurgu sevenlerin bu filme bayılacaklarına eminim.

• Bu yıl çıkanlar arasında en deli dolu beyin yakanı ARQ izle
  • Eskilerden Ufuk Faciasi (event horizon) Birde Pandorrum ( dead space in hikayesine benzer)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.