Bildirim
Bilim yaşamın kökenini açıklayabilir mi ?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
-
-
ateistin bağnazı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cukurova1907 -- 9 Temmuz 2014; 22:54:40 > -
lan tmm o tek hücreden geldiysek o tek hücre nasıl oldu [Allah bu şirk koşanları bir an önce helak etsin ayıp ayıp çoçukların ve cahillerin aklına girmeyin] -
quote:
Orijinalden alıntı: fthzgr
quote:
Orijinalden alıntı: rashid52
problem budur
Dostum ilk hücreyi Ademle Havvayla açıklamak daha mı bilimsel geliyor?
Şu an bilim buna cevap veremiyor, tıpkı 700 sene önce dünyanın düz olduğunu sananlara cevap veremediği gibi. Ama zamanı gelicek buna da cevap bulunacak, dinler bilimin önüne milletin kafasını giyotinle aldıkları zamanda bile geçmeyi başaramadı, şimdi ise o ihtimal 0.
Bilimden dem vuracaksak Kuran'daki ilkokul 3. sınıf konusu matematikse işlem hatasını konuşmak gerekir ilk. Ya da Dünya'nın düz olduğunu vurgulayan ayeti, veya dağlar hem oynar hem de oynamaz diyen çelişkili ayetleri.
Bilim cevap veremiyor diye hayvan olduğumuzu kabul mu edek?
-
Üşenmedim izledim , yılanın yedirdiği elmayla kovulma gerçeği göz ardı edilemez , saçma bir video. -
quote:
Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam
Üşenmedim izledim , yılanın yedirdiği elmayla kovulma gerçeği göz ardı edilemez , saçma bir video.
-
21. Yuzyıldayız. Bilim bıraksın yaşamın kokenini araştırmayı. Tinnitus un çaresini bulsun. İnsan sinirlerini onarmanın yolunu bulsun da ondan sonra iş yapıyoruz diye konuşsunlar.
Daha insan sağlık problemlerine çare bulamayıpda ottan boktan konularla iş yapıyoruz diye bıdı bıdı konuşmasınlar.
Yokluktan zerre kadar birşeyi var edwbildikleri zaman oturup konuşuruz yaratıcının varlığınıda laf salatası yapmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: thinthink
quote:
Orijinalden alıntı: fthzgr
quote:
Orijinalden alıntı: rashid52
problem budur
Dostum ilk hücreyi Ademle Havvayla açıklamak daha mı bilimsel geliyor?
Şu an bilim buna cevap veremiyor, tıpkı 700 sene önce dünyanın düz olduğunu sananlara cevap veremediği gibi. Ama zamanı gelicek buna da cevap bulunacak, dinler bilimin önüne milletin kafasını giyotinle aldıkları zamanda bile geçmeyi başaramadı, şimdi ise o ihtimal 0.
Bilimden dem vuracaksak Kuran'daki ilkokul 3. sınıf konusu matematikse işlem hatasını konuşmak gerekir ilk. Ya da Dünya'nın düz olduğunu vurgulayan ayeti, veya dağlar hem oynar hem de oynamaz diyen çelişkili ayetleri.
Bilim cevap veremiyor diye hayvan olduğumuzu kabul mu edek?
Sen ne istersen onu kabul et sana zeval yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bilime güvenemiyorum, neden biliyor musunuz, çünkü bir sonuca ulaşamıyor :)
''Bilim hiç bir zaman tam doğrulara ulaştığını iddia etmez ama sanki doğrulara ulaşmış gibi davranır. Bilimdeki köklü değişimlere birçok örnek vardır: uzun yıllar devam eden durağan evren modeli, 2 bin yıllık Öklid geometrisinin yetersizliği, peşinden yıllarca koşulan “eter”in elden uçup gitmesi gibi...
Bir dönem bölünemeyen en alt parça olarak adlandırılan “atom”un, aslında daha alt parçacıklar olan proton, nötron ve elektronlardan oluştuğu anlaşıldığında bir irkilme yaşandı... Ardından proton ve nötronların da aslında temel yapı olmadığı, onların da kuarklardan oluştuğu anlaşıldı. Ve bu değişim aslında bilime hiç de yabancı olmayan bir tavırdır. Çünkü bu bilimin temel özelliğidir ''
Bilginin sınırsız olduğuna inanıyorum, bu yüzden, bilimin ilk canlının ortaya çıkma nedenini bulma çabası asla bitmeyecek bence .. ''Buldum'' dediği yerin doğru yer olduğuna nasıl inanacağız peki?
-
quote:
Orijinalden alıntı: psykopat81
bilime güvenemiyorum, neden biliyor musunuz, çünkü bir sonuca ulaşamıyor :)
''Bilim hiç bir zaman tam doğrulara ulaştığını iddia etmez ama sanki doğrulara ulaşmış gibi davranır. Bilimdeki köklü değişimlere birçok örnek vardır: uzun yıllar devam eden durağan evren modeli, 2 bin yıllık Öklid geometrisinin yetersizliği, peşinden yıllarca koşulan “eter”in elden uçup gitmesi gibi...
Bir dönem bölünemeyen en alt parça olarak adlandırılan “atom”un, aslında daha alt parçacıklar olan proton, nötron ve elektronlardan oluştuğu anlaşıldığında bir irkilme yaşandı... Ardından proton ve nötronların da aslında temel yapı olmadığı, onların da kuarklardan oluştuğu anlaşıldı. Ve bu değişim aslında bilime hiç de yabancı olmayan bir tavırdır. Çünkü bu bilimin temel özelliğidir ''
Bilginin sınırsız olduğuna inanıyorum, bu yüzden, bilimin ilk canlının ortaya çıkma nedenini bulma çabası asla bitmeyecek bence .. ''Buldum'' dediği yerin doğru yer olduğuna nasıl inanacağız peki?
Çok çok güzel bir tespit:) Dediğiniz her şeyde haklısınız. Bilim bazı sonuçlara gitmek için bazı şeyleri varmışçasına kabul eder. Matematik gibi
Bilim mutlak bir sona ulaşıcağını düşünüyorum; çünkü gitikçe daha çok şey öğreniliyor. Atom örneğinde verdiğiniz örnek tamamen atma tutma yöntemiyle olmuş güzel bir tahmindir. Teori olarak kalmıştır. Kimya da bir çok öğrencinin akıl hocalarının atom modellerini çürüttüğünü görebilirsiniz. Şimdi daltonun elinde bir mega mikroskop olsaydı böyle bir şey der miydi?
Benim demek istediğim olanaklar her zaman artıyor. Bakıyorlar atomun içini göremiyoruz daha küçük ayrıntıları gösteren bir mikroskop icad ediliyor. Teleskoplar, uzay araçları her şey. Gittikçe daha doğru bilgiye ulaşılmakta
-
Konuyla ilgili olarak Prometheus adlı filmi de izlemenizi öneririm.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X