Şimdi Ara

Bilimde İnanç Vardır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

Hayali tanrıya inanan

quote:

Bu yazıları okudukça dünyada müslümanların neden en geri kalmış ve sömürülen ülkeler olduğu ap açık ortaya çıkıyor.

Bu kafa ile sonsuza kadar geri kalmışlıktan kurtulamazsınız.

bu sözlerin her biri de birer inanç cümlesi
  • bende senin neyi anlamadığını anlamadım. çokluk-birlik olayından panteizm çıkardıysan ben bunu anlatmadım orada. bahsettiğim şey tanrı alem ilişkisi. tanrı birliğe alem ise çokluğa karşılık gelir. tanrı alemin ontolojik olarak zıttıdır
  • mummery kullanıcısına yanıt
    hakaret edip duruyorsun zaten sizin gibi insanların tek malzemesi retorik yapmak. söylediklerinin inanç olmadığını madde madde açıklayacak bilgi birikimin yok idrakinde yok. bak ben ne güzel açıklıyorum ama;

quote:

insanın yapıp etmeleri "sanı"lar üzerine kuruludur dolayısıyla herşey birer inançtır. inanç olmayan tek birşey yoktur.insan bildiğini zanneder ama zannettiğini bilmez.

neyse siz retorik yapıp kendinizi tatmin etmeye devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF1B88FA0 -- 25 Nisan 2019; 14:25:14 >
  • Hakaret değil dost tavsiyesi.
    Sen çokmu bildiğini sanıyorsun.Bana kalırsa yok hükmündeki yok olan yaratıcı gibi boşsun.
  • dostum inancın nedir söylermisin? müslümansan eğer şu linktekiler için ne diyorsun bu sözler doğrumu -https://forum.donanimhaber.com/arap-tanrisinin-baskalarina-ettigi-hakaretler--138014525

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 25 Nisan 2019; 14:52:32 >
  • ben burada din tartışmam. burada yapılan tartışmalar mügalatadan ibaret. hiçbir metin roman değilse eğer böyle ucuz bir şekilde tahlil edilmez. hiçbir bilim insanı bunu yapmaz. bu söylediğim Kuran için değil Tevrat ve İncil içinde geçerli. bu konuları epistemoloji, hermeneutik, semantikin ne olduğunu bilmeyen insanlara anlatmak cidden zordur. bu işe emek vermiş insanların/ilahiyatçıların çalışmalarını okursan demek istediğimi anlayacaksın.

ha ama ille benim fikrimi merak ediyorsan; her kurumun kendine özgü kavramları vardır. bugünün modern dünyasının iyilik ve kötülük tanımları farklıdır. islamın farklı, buddanın farklı, komünistin farklıdır.

bu sözler doğru mu diye bir cümlede olamaz. din tartışılabilen bir olgu değildir. bunu yüzlerce kez anlatmaya çalıştım
  • Çok sinirlenmişler.
  • din neden tartışılamıyor hocam hangi alemdesin bir yerlerden anlamaya çalışıyorum bir türlü başaramıyorum. konu başlığında bilimde inanç vardır demişsin bilim adamlarında inanç olabilir ama bilimde inanç olmaz tıpkı laik devlette olmadığı gibi bari bunu yazayımda rahatlıyım ya benim seviyem çok düşük yada farklı alemdeyiz.

dinler kesinliği olmayan şeylerdir gerçekliği asla kanıtlanamaz çünkü kanıtlanırsa sınav diye birşey olmaz ama yalan olduğu kanıtlanabilir bu yüzden tartışmaya açıktır.

hangi kurumdasın onu söylede ona göre soralım kendine özel bir şeyse önce onu açıklaman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 25 Nisan 2019; 17:10:8 >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Şu adama tapmadığın kaldı. Her konudaki her görüşünü yaymasan. Sadece tepki çekiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nurcular çok geliştirmiş kendini valla takdir ettim. Risaleler üzerinede çalışmak artık farz oldu umarım vakit harcadığıma değer.
  • Böyle yazmayı istemezdim ama videoyu izledim, keşke izlemeseydim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.