Şimdi Ara

Bilincimize ölümden sonra ne olacak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halil altın

Çok kivirirsan kırılır!
    Olayı istediğin yere götürmek için baya ugrasmissin.
    Kisaca birbirine tipatip benzeyen ikiz kardeşlerin farklı olmasını sağlayan ruhtur.
    Sanırım Allaha inanmıyorsun. Onun içinde herseyi inkar etmeyi bir çözüm olarak görüyorsun!

Alıntıları Göster
    Ben geceleri batman gibi kostüm giyip suçluları avlıyorum.

Aksini ispatla hadi ?İspatlayamazsan benim dediğim doğru olabilir.

Din de böyledir,ortaya bir şeyler atan dinlerdir ve ispatlamakla yükümlüdürler.İddia edilen şey ispatlanmadığı sürece yok hükmündedir.

• Hayvankardaki ruh daha farkli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bitkilerdeki
    Bakterilerdeki
    Viruslardaki
    Parazitlerdeki
    Bunlarda ruh var mı?

• Seni delirten bir noktalama işareti değil, içinde olduğun durumdur. Umarım kendine gelirsin de ahirette yaşanacak olan o büyük sıkıntıya dusmezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Her şeyi inkar etme gibi bir durumum yok sadece Arabın Allah'ının ve onun masallarının gerçek yüzünü gördüm o kadar.
    Birbirinin aynı olan yani genetik olarak aynı olan iki, ikiz kardeşi farklı yapan ruhları değil yaşadıkları çevre ve beyinlerindeki kimyasal minimal farklardır.
    Allah Arabın değildir. Tüm insanlığı ve evreni yaratandır.
    Masal dediğin şey ise bu dünyadaki en büyük gerçektir. O gerçeği görmeye çok yakın olduğumuz halde, inkar etmek, maalesef dünyada yapılan en büyük yanlış olacak.
    Sahi sen bir yaradan olduğuna inaniyormusun?

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit1044

Ben geceleri batman gibi kostüm giyip suçluları avlıyorum.

Aksini ispatla hadi ?İspatlayamazsan benim dediğim doğru olabilir.

Din de böyledir,ortaya bir şeyler atan dinlerdir ve ispatlamakla yükümlüdürler.İddia edilen şey ispatlanmadığı sürece yok hükmündedir.

Alıntıları Göster
    Ortaya birşey atan din değil, insanların fikirleridir.
    Din ise Allah'ın insanlara bildirdiği ilahi kurallar ve yasaklardir.
    Evrende yaratilanlar ise Allah'ın var olduğunun ispatıdır.

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    Allah kelimesi bakın bu neycedir. Arapçadır.
    İslam nerede çıktı Arabistan'da bugün Arabistan hükumeti Kâbe'nin dibine saat kulesi dikmiş. Yarın Kâbe’yi yıksa Allah diye bir şey kalmaz. Arapça dünyadan silinse Allah diye bir şey kalmaz.
    Arabistan mesela savaşsa da İngilizler in kontrolüne girse Allah diye bir şey kalmaz. Tüm Müslümanlar hacı olmak istiyorum dese Kâbe'nin kapasitesi kaldırmaz
    Allah Arabın tanrısıdır. İster kabul et ister etme bu bir gerçektir. Allah yerel bir tanrı dır. Siz istediğiniz kadar herşeyi Allah yarattı diyin bu sizin sanrınızdan öte değildir. Dünyadaki 4000 dinin mensubu da bizim Tanrımız en büyük diyor. Bu tıpkı takım tutmak gibidir. Siz Galatasaray en büyük dersiniz ben Fenerbahçe öteki Barcelona sonuç nedir boş muhabbet. Bu gün sizin için Budizm ne kadar saçma ve batıl ise Müslümanlar dışında kalan 6 milyar insan için de İslam o kadar batıl. Herkes kendi geleneğine uygun olan dinin içinde yaşar büyür ölür Çok azı istisna olarak başka dine geçer.
    Bu gün bir insan neden Galatasaraylı ise aynı sebebten dolayı Müslümandır. Nedir o sebeb gelenek ve görenek ile alışkanlıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 23 Haziran 2019; 13:45:2 >

• quote:

Allah kelimesi bakın bu neycedir. Arapçadır.
    İslam nerede çıktı Arabistan'da bugün Arabistan hükumeti Kâbe'nin dibine saat kulesi dikmiş. Yarın Kâbe’yi yıksa Allah diye bir şey kalmaz. Arapça dünyadan silinse Allah diye bir şey kalmaz.
    Arabistan mesela savaşsa da İngilizler in kontrolüne girse Allah diye bir şey kalmaz. Tüm Müslümanlar hacı olmak istiyorum dese Kâbe'nin kapasitesi kaldırmaz
    Allah Arabın tanrısıdır. İster kabul et ister etme bu bir gerçektir. Allah yerel bir tanrı dır. Siz istediğiniz kadar herşeyi Allah yarattı diyin bu sizin sanrınızdan öte değildir. Dünyadaki 4000 dinin mensubu da bizim Tanrımız en büyük diyor. Bu tıpkı takım tutmak gibidir. Siz Galatasaray en büyük dersiniz ben Fenerbahçe öteki Barcelona sonuç nedir boş muhabbet. Bu gün sizin için Budizm ne kadar saçma ve batıl ise Müslümanlar dışında kalan 6 milyar insan için de İslam o kadar batıl. Herkes kendi geleneğine uygun olan dinin içinde yaşar büyür ölür Çok azı istisna olarak başka dine geçer.
    Bu gün bir insan neden Galatasaraylı ise aynı sebebten dolayı Müslümandır. Nedir o sebeb gelenek ve görenek ile alışkanlıklar
    Sana bir yaratıcı ya inaniyormusun dedim. Cevap vermedin.
    Tarihte Kâbe bir çok kez yıkıldı. Allah hep vardı. Kıyamette bu dünya yok olacak ama Allah sonsuza kadar var olacak.
    Allahin varlığı, dünyadaki ırk, kişi, mekâna bağlı değildir. Atladigin nokta burası.
    Hele takım tutmayla, bir yaratıcı ya olan inancı benzetmek trajikomik bir durum.

Sanırım burada bir yerde yazmıştım. Yaratıcıya inanıyorum. Benim Rabbım sizi ve dünyayı ve evreni yaratan yüce Makarna Canavarı Barillox tur. Kendine inanmayanları ölünce makarna yapıp yiyor İnananları ise ketçap yapıp sonsuza kadar yaşatıyor

Takım tutma ile yaratıcıya inanmak aynıdır. Kulaklarınız duyuyor olmalı. Günde 5 vakit her vakit 6 kereden 30 kere Allahü Ekber diye ezan okunur Allahü Ekber "Allah en büyük" demektir Tıpkı "en büyük cimbom" demek gibi. Diğerlerinden en büyüğü Allah bunu diyen sizsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 23 Haziran 2019; 15:45:52 >
  • quote:

Sanırım burada bir yerde yazmıştım. Yaratıcıya inanıyorum. Benim Rabbım sizi ve dünyayı ve evreni yaratan yüce Makarna Canavarı Barillox tur. Kendine inanmayanları ölünce makarna yapıp yiyor İnananları ise ketçap yapıp sonsuza kadar yaşatıyor

Takım tutma ile yaratıcıya inanmak aynıdır. Kulaklarınız duyuyor olmalı. Günde 5 vakit her vakit 6 kereden 30 kere Allahü Ekber diye ezan okunur Allahü Ekber "Allah en büyük" demektir Tıpkı "en büyük cimbom" demek gibi. Diğerlerinden en büyüğü Allah bunu diyen sizsiniz.
    Günde 5 vakit okunan ezandaki "Allah en büyük" ifadesi beni hiç rahatsız etmiyor. Fakat senin gibi diyecek birseyi olmayipta salçayla ketçap la laf ebeliği yapmaya çalışanlar sanırım rahatsız oluyor.
    Birazda bu durumdan en çok rahatsiz olacağın zamanları düşünmekte fayda var. istemesen de o anlar gelecek.

Bence siz de düşünün Allah en büyük ne demek. Neyden en büyük kimden en büyük
    Arapların çok tanrısı vardı. Duşara Lah Lat Uzza Manat Kaab vs vs Allah da bunlardan biriydi Hz Muhammed en büyüğü benim ki dedi olay bundan ibaret

• Düşündüm. İçim ferah.
    Sen de bunu gönül ferahlığı içinde diyebiliyorsan mesele yok.

Peki o zaman sağlıcakla kalınız

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Öldün de tekrar mi dirildin?
    İslâm inancına göre ruh ölümsüzdür.
    Ölümle bedenden ayrılan ruh. Kıyamet günü tekrar bedene kavuşacak.

Alıntıları Göster
    İslam inancına göre ruh diye bir şey bile yok. Sen gelmiş ölümsüzdür diyorsun. Neye dayanarak böyle şeyler söylüyorsunuz merak ediyorum.

• Ruh'un varlığına dair en iyi argüman Richard Swinburne'un argümanı. Kısaca şunu diyor: maddesel ve bilinci olmayan atomlardan asla soyut olan insan bilinci ortaya çıkamaz. Hiçbir zaman da bu, madde ile açıklanamayacaktır. O halde insan bedeni bir ruha ihtiyaç duyar, diyor. Türkçe olarakta arama yaparsanız tez olarak okuma yapabilirsiniz.

• Yav hâlâ daha makarna canavarını savunan mı var.

• Bilinç diye bir şey yoktur.
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Bilinç nedir Soyut düşünce nedir.
    Bu gün bir asidin içinde bir metal atınca bir takım reaksiyonlar meydana geliyor sonunda bir gaz çıkışı oluyor. Sizce bu bilinçli bir hareket mi. Tabii ki değil. Olsa olsa Fizik yada Kimya kanunu.
    O halde en basit virüsten en karmaşık insan beynine kadar her organik yapı bir kimyasal çorba değil midir.
    Mesela
    "Biz var mıyız Biz kimiz Amacımız nedir.vs vs" Bunu düşünürken bilinçten söz edebiliriz. Belki de bir hikaye anlatırken yada bir matematik problemi çözerken soyut düşünmemiz gerekir. Peki bunları bizler beynimiz ile yaparken tüm bunlar birer kimyasal reaksiyonun dolayısıyla fizik ve kimya kurallarının eseri değil midir.
    Söz gelimi beynimizde kullanım için gerekli maddeler olmadığı zaman yada kullanılmadığı zaman bir takım hastalıklar meydana geliyor. Kimi zaman depresyon kimi zaman manik ataklar vs vs sonuçta bu eksiklikler ilaçlar ile yerine konunca beyne ait fonksiyonlar düzeliyor Neden çünkü beğenmediğiniz maddeler sayesinde düşünüyor ve bilinç oluşturuyoruz
    Bir gün çok geniş bir bilime sahip olabilirsek nasıl ki aside metal atınca ne olacağını biliyor isek insanlarında(hayvan bitki vs) olaylar karşısında neler yapacağını neler düşüneceğine olaylar olmadan bilebiliriz.
    Kinu dağılmış olabilir fakat anlatmak istediğim açık.

• İnsan ruhunun zaten beden ile birlikte etkileşim içinde olduğunu söylüyoruz zaten. Beden ayrı ruh ayrı değildir. Ben sana şunu soruyorum: maddesel olmayan atomlardan nasıl soyut olan bir insan bilinci ortaya çıktı? Kimyasal olaylar ile insan bilinci farklı şeyler. Kimyasal olaylarda yine maddesel bir olay gerçekleşir. Fakat insan bilinci soyuttur.

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Bunları açıkladığımı sanıyorum. Bahsettim yine üzerinden geçeyim. İnsanlar mesela küçükken yeterli beslenmez ise zekaları güdük kalır yada bir takım kalıtsal hastalıklar yada doğuştan hastalıklarda zeka özürlü doğabilir Bunun anlamı akıl ve akıl yürütme soyut düşünce ve düşünce dediğimiz şeyin birebir maddenin eseri olduğudur.
    Bilinç nedir. Bunu bir izah edin sonrasında bakalım Bilinç sayut mu değil mi. Ben kendi izahatımı yapayım Bilinç kişinin kendinden ve aslında çevresinden haberdar olma durumu uyaranlara yanıt verme halidir. Yani biri size iğne batırsa ona kızar sinirlenirsiniz basitçe bilinç budur. Oysa anestezi almış birinin karnını oysalar yanıt vermez bu da bilinçsiz olma halidir. Bu bağlamda bizdeki bilinç Ayçiçeğinin güneşe doğru tepki vermesinden Bir bakterinin zararlı kimyasal bir ajandan uzaklaşmasından farklı değildir Sadece daha karmaşık ve komplike kimyasal yolaklardan ibarettir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.