Şimdi Ara

Bilincimize ölümden sonra ne olacak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsan ruhu zaten beyin ve kendi bedeni ile bedenin ölümüne kadar sürekli etkileşim içinde diyorum. Verdiğin örnekler soyut olan insan bilincini açıklamıyor. Sadece soyut olan insan bilincinin beden ile yaptığı etkileşimi açıklıyor. Bunu da inkar etmiyorum zaten.
    Bilinç soyuttur, maddesel herhangi bir karşılığı yoktur. 4 rakamı da soyuttur ve maddesel herhangi bir karşılığı yoktur. İnsanlar, evrende bilinçli ve bilinçsiz olarak şeyleri ayırabiliyorlar. Peki bunu insan bilinci nasıl ayırabiliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Bilinç nedir bana bunun sizin anlayışınızdaki anlamı nedir açıklayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilinç maddidir. Beynimiz içindeki akson ve neron gibi hücreler arasında bilgi depolanarak oluşur.

Karşı görüşte olan maneviyatçılara bunu anlatamazsın. Kurguladığımız hayalin dahi beynimizde maddi bir karşılığı vardır.

Hatıralarımız tıpkı bir flash kaydedilir gibi beynimizdeki hücrelerde depolanır. Yeri geldiğinde tıpkı bir CPU gibi bu bilgileri kullanır işleriz.

Beynimizin gelişmiş organik bir bilgisayar olduğunu düşünebiliriz.

Öldüğümüzde bilincimizde yok olur gider.

Metafizik düşünen dindar kesimin bunları kavraması imkansızdır. Boşuna yormayın kendinizi.
  • Bir kaç kere narkoz almış biri olarak ölümün de ona benzer bir hiçlik olabileceğini düşünüyorum. İğneyi yiyorsun bir kaç saniye sonra şalter kapanıyor. ilaç etkisi geçince şalter açılıyor. Arada ne rüya var ne başka şey.

• Sci-fi mod on

Binlerce yıl sonra zamanı tersine çevirerek ağaçtan armut toplar gibi insan toplayacaklar. Nasılmı? Herşey determinizmde saklı. Herşeyin kendine özel bir imzası var öldüğümüzde gömüleceğimiz toprağın imzasıyla bizim imzamız birleşip yine eşsiz bir imza oluşacak, evrende tahmini atom sayısı 10^80 evreni simule etmemiz için 10^80 sektörlük hdd yada ram üretecek teknolojiye ulaşmamız gerekiyor, bu evrende bunu yapmak mümkün olmayabilir mevcut atom boyutunu düşürebilirsek yada paralel evrenlerde bir ihtimal olabilir. Kutsal determinizm sonrasını çorap söküğü gibi getirecek.

Sci-fi mod off.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 24 Ağustos 2019; 1:15:34 >
  • tek bildiğim bizim yokolmayacak oluşumuz. onu düşünüyorum. islama inanmıştım zamanında çocukluk öğretisi işte. sonra kendi öğretimi geliştirdim. bana göre öldükten sonra var olmaya devam edeceğiz. ama bedensiz. sadece düşünce olacağız. detayları bilmiyorum.
  • Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.
    Âl-i İmrân : 185
  • Allah'a karşı yalan uyduran veya kendine bir şey vahyedilmemişken, "Bana vahyolundu" diyen, ya da "Allah'ın indirdiğinin benzerini ben de indireceğim" diye laf eden kimseden daha zalim kimdir? Zalimlerin şiddetli ölüm sancıları içinde çırpındığı; meleklerin, ellerini uzatmış, "Haydi canlarınızı kurtarın! Allah'a karşı doğru olmayanı söylediğiniz, ve onun âyetlerinden kibirlenerek yüz çevirdiğiniz için bugün aşağılayıcı azap ile cezalandırılacaksınız" diyecekleri zaman hallerini bir görsen!
    En'âm : 93

by filozoflar burada ne anlatılmak istenmiş...
  • quote:

Yokluk iddia edilmez ispat edilmez

Bu senin koyduğun bir kural mı? Kanıtı var mı? Yoksa bu kuralı kanıtlayabilir misin?

Ruh olmasaydı beden sürekli yaşamaya devam ederdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zuphie Z kullanıcısına yanıt
    Ispat nedir? Iddia edilen şeyi delillendirmektir
    Ruh var iddiasında olan sizsiniz o halde bu iddiayı daispat ile yükümlü olan da sizsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Yokluk iddia edilmez ispat edilmez
    Şeklinde bir iddian var işte. Neden bu iddianı önce sen kanıtlamıyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Doğru.
    Daha basit düşünelim Gece uyuruz sabah uyandığımız zaman hiçbir şey hatırlamayız bilmeyiz Uyurken geçen vakitten haberimiz dahi olmaz. (İstisna olarak rüyalar sayılabilir fakat çoğu kez rüyaları hatırlamayız bile)
    İşte ölüm de böyledir. Uyuruz fakat bir farkla bu sefer ebediyen uyanamayız çünkü yok oluruz Bilincin depolandığı saklandığı gibi bir durum, sadece yok olmayı kabullenemeyenlerin uydurduğu masallara ilham olmuştur
    Bir saçmalık var o da şu, senin örnek verdiğin durum bedenin çalıştığı durum. Yani uyku bedenin gerçekleştirdiği bir şey, e bedenle bağın kesildiğinde bedenin yarattığı bilinçsizlik hali ortadan kalkabilir demek oluyor bu da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sexxx Dreams

Bir saçmalık var o da şu, senin örnek verdiğin durum bedenin çalıştığı durum. Yani uyku bedenin gerçekleştirdiği bir şey, e bedenle bağın kesildiğinde bedenin yarattığı bilinçsizlik hali ortadan kalkabilir demek oluyor bu da.

Alıntıları Göster
    Anlamadım biraz açar mısın
    Bedenle ilişki kesmek denir. Zaten bizler bedeniz

• bilinç yoktur her şey davranışlardan ibarettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Anlamadım biraz açar mısın
    Bedenle ilişki kesmek denir. Zaten bizler bedeniz

Alıntıları Göster
    Bedenle ilişki kesmek derken ölümü kastettim. Yani uyku hali mesela bedenin çalıştığı bir durum, yani o bilinçsizlik durumunu bize deneyimleten de canlı bedenimizin bir özelliği. Biz bedeniz derken beden bizden bağımsız çalışıyor, ve bedeninde neler olduğunu hem göremiyor hem de bilemiyorsun. Dolayısıyla bilinç olarak bir bütünlük içerisinde de değilsin.

• Bu yazdığını anlayamazlar çünkü düşünme özelliklerini orada kapatıyorlar, asla cevap veremezler ama sen de yanlış biliyorsun. Patron Peter Pan, makarna canavarı değil.

• Pozitivizmden neredeyse nefret etmeme rağmen, pozitivisr doğrultuda bir cevap vermek istiyorum: ''Kimse bilemez.''
  • sen diyorsun ki; yaşanılan her şey bir hatıra olarak bende saklı kalırken, ölünce hatıralarım silinip gidecek ve ortada kimse beni bulamayacak diye düşündüğünü belirtiyorsun. tam tersini düşünen de sana sonrası var diyecek. bu noktada kimin ne düşündüğü senin neden umurunda ki? yine de soruna cevap veriyorum, katılmıyorum aksine tam tersini düşünüyorum. delil olarak da gözlerini gösteriyorum. gözler de yalan söyler. ya da en iyisimi kör olarak düşün bir de.
  • big bang de bilincin oluşacağı veya oluştuğu anlamınımı çıkarmak lazım

determinizm ne der bu konuya.

bir madde değil bilinç.

termodinamiğin 1 . yasasıyla açıklanamaz.

entropi de denemez.

bir yerlerde yaratıldığı ,zorlama sonradan doğdu öldü , demekten daha fiziki geliyor bana.

bence bu konu tasavvuf ve kuantumun konusu.
  • Bilinç, beynin o anki çalışması yani bir madde.Eğer bilinç bir madde olmasaydı beynin çalışma şekli (karar verme esnası) fiziksel yapısıyla doğrudan bağlantılı olamazdı. Beynimiz oluşmadan önce neysek beynimiz öldüğündede o olacağız yani beyinimiz çalışmayacak, geri dönüşü olmayacak şekilde yok olmuş olacağız.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.