Şimdi Ara

Bilinmeyen kullanıcı hesabı ve icacls komutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Başlıktada belirttiğim gibi bilinmeyen kullanıcı hesabı (S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003) sorunu ile karşılaştım. (Sağ tık->Özellikler->Güvenlik sekmesinde Grup ya da kullanıcı adları bölümünde) Bu bilinmeyen kullanıcı hesabı harici hard diskimdeki birçok dosya ve klasörde mevcut.
    Buna security identifier deniyor sanırım. Windows aslında bizi bu kodlarla tanıyor ama bu bilinmeyen hesap nasıl harici diskimdeki neredeyse bütün dosya ve klasörlere bulaştı bilmiyorum. Bu kullanıcı adından nasıl kurtulurum? Bu sorun araştırdığım kadarıyla icacls komutu ile çözülebiliyor. Bu komutu komut satırına yazıp enter dediğimde icacls hakkında birçok bilgi çıkıyor. Hangi değeri girmem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

Arkadaşlar bu arada bu linkte de detaylı açıklanmamış cevap malesef.
    http://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/6f62d2a2-b481-460e-8299-789962994cf0/an-unknown-account-on-security-tab-of-folder-properties

• quote:

Orijinalden alıntı: léon.

Merhabalar. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Başlıktada belirttiğim gibi bilinmeyen kullanıcı hesabı (S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003) sorunu ile karşılaştım. (Sağ tık->Özellikler->Güvenlik sekmesinde Grup ya da kullanıcı adları bölümünde) Bu bilinmeyen kullanıcı hesabı harici hard diskimdeki birçok dosya ve klasörde mevcut.
    Buna security identifier deniyor sanırım. Windows aslında bizi bu kodlarla tanıyor ama bu bilinmeyen hesap nasıl harici diskimdeki neredeyse bütün dosya ve klasörlere bulaştı bilmiyorum. Bu kullanıcı adından nasıl kurtulurum? Bu sorun araştırdığım kadarıyla icacls komutu ile çözülebiliyor. Bu komutu komut satırına yazıp enter dediğimde icacls hakkında birçok bilgi çıkıyor. Hangi değeri girmem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

http://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/6f62d2a2-b481-460e-8299-789962994cf0/an-unknown-account-on-security-tab-of-folder-properties

Combo fixi indirin ve güvenli moddayken kurun ve virüs taramasından geçirin....

• quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

quote:

Merhabalar. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Başlıktada belirttiğim gibi bilinmeyen kullanıcı hesabı (S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003) sorunu ile karşılaştım. (Sağ tık->Özellikler->Güvenlik sekmesinde Grup ya da kullanıcı adları bölümünde) Bu bilinmeyen kullanıcı hesabı harici hard diskimdeki birçok dosya ve klasörde mevcut.

Combo fixi indirin ve güvenli moddayken kurun ve virüs taramasından geçirin....
    Bu hesabı bir virüsün oluşturduğu yönünde yazılar yok internette. Zaten combofix ile taratmak istemiyorum çünkü önemli program dosyalarım var. Ne olur ne olmaz. Eski ve silinmiş bir kullanıcı hesabı bu. Ya da bir program oluşturdu bu hesabı. Uzman bir arkadaş yok mu bu icacls komutundan anlayan?

• quote:

Bu hesabı bir virüsün oluşturduğu yönünde yazılar yok internette. Zaten combofix ile taratmak istemiyorum çünkü önemli program dosyalarım var. Ne olur ne olmaz. Eski ve silinmiş bir kullanıcı hesabı bu. Ya da bir program oluşturdu bu hesabı. Uzman bir arkadaş yok mu bu icacls komutundan anlayan?

Alıntıları Göster
    örneğin şunlar işini görür
    sırayla kullanın dosya ismini gerektiği gibi değiştirin ilk komut devralmayı kapatır diğeri sidi siler

icacls "Yeni Metin Belgesi.txt" /inheritance:d

icacls "Yeni Metin Belgesi.txt" /remove:g:d *S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

örneğin şunlar işini görür
    sırayla kullanın dosya ismini gerektiği gibi değiştirin ilk komut devralmayı kapatır diğeri sidi siler

icacls "Yeni Metin Belgesi.txt" /inheritance:d

icacls "Yeni Metin Belgesi.txt" /remove:g:d *S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003

Alıntıları Göster
    Bilgisayarda harici diskim f bölümünde. Komutlarda d yazdıklarınıza f mi yazayım? Bu anlattığınız teker teker yapılacak ama ben f bölümünde bulunan bütün dosya ve klasörlerdeki o hesabı silmek istiyorum. Bunun kısa yoldan değeri nedir?

• quote:

Bilgisayarda harici diskim f bölümünde. Komutlarda d yazdıklarınıza f mi yazayım? Bu anlattığınız teker teker yapılacak ama ben f bölümünde bulunan bütün dosya ve klasörlerdeki o hesabı silmek istiyorum. Bunun kısa yoldan değeri nedir?

Alıntıları Göster
    komut istemini açın sırayla şu üç satırı yazın işlemlerin bitmesini bekleyerek enterlayın ilki f sürücüsüne geçmek içindir (önemlidir) sidin doğruluğunu kontrol edin

F:

for /d /r %i in (*.*) do icacls "%i" /inheritance:d && icacls "%i" /remove:g:d *S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003

for /r "F:" %i in (*.*) do icacls "%i" /inheritance:d && icacls "%i" /remove:g:d *S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003 && icacls "%i" /inheritance:e

• quote:

komut istemini açın sırayla şu üç satırı yazın işlemlerin bitmesini bekleyerek enterlayın ilki f sürücüsüne geçmek içindir (önemlidir) sidin doğruluğunu kontrol edin

F:

for /d /r %i in (*.*) do icacls "%i" /inheritance:d && icacls "%i" /remove:g:d *S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003

for /r "F:" %i in (*.*) do icacls "%i" /inheritance:d && icacls "%i" /remove:g:d *S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003 && icacls "%i" /inheritance:e

Alıntıları Göster
    Dediklerinizi uygulayacağım ama dosyalarım vs. zarar görmez değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi yaptım. Ancak değişen bir şey olmadı. Bilinmeyen Hesap yine gözüküyor. Dediğiniz gibi önce f sürücüsüne geçtim. 2. satıra yazdığınızı yapıştırıp enter dedim. İşlemler başladı. Son olarak 3. satıra yazdığınızıda yapıştırdım komut satırına ama enter demeden otomatik başladı bu sefer. İşlemler yine sürdü. Ama sonuçta değişen bir şey yok. Sistemi yeniden başlattım. Ama yine aynı.
    Biz tam olarak ne yapmış olduk peki? Uzun bir süre bekledim işlemleri çünkü.
  • quote:

Dediklerinizi yaptım. Ancak değişen bir şey olmadı. Bilinmeyen Hesap yine gözüküyor. Dediğiniz gibi önce f sürücüsüne geçtim. 2. satıra yazdığınızı yapıştırıp enter dedim. İşlemler başladı. Son olarak 3. satıra yazdığınızıda yapıştırdım komut satırına ama enter demeden otomatik başladı bu sefer. İşlemler yine sürdü. Ama sonuçta değişen bir şey yok. Sistemi yeniden başlattım. Ama yine aynı.
    Biz tam olarak ne yapmış olduk peki? Uzun bir süre bekledim işlemleri çünkü.
    ilki f diskine geçmek içindi

ikincisi klasörlerdeki o hatalı sidi silmek üçüncüsü de dosyalardakini silmek içindi

sadece şunu denermisin sid doğru olsun malum çok rakamı var

for /r "F:" %i in (*.*) do icacls "%i" /inheritance:d && icacls "%i" /remove:g:d *S-1-5-21-1957994488-1844237615-1801674531-1003

sonra dosyalardan birini kontrol et

yapamazsan teamviever vb ile yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 8 Aralık 2013; 19:01:43 >

Örnekte yazdığınız sid doğru. Zaten yazdığınız değeri aynen kopyaladım ve yapıştırdım. Değişen bir şey yok malesef. İşlem yine uzun sürdü ama sonuç yok.
  • Team vieverla bi bakayım isterseniz kendi makinemde de deneme yapıyorum olmuştu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görmem lazım ama son mesajımdakini aynen alın sadece sidin önünde * ı silin öyle deneyin

F diskindeki bir klasörü d diskine veya masaüstüne kes-yapıştır yaptım. d diskinde veya masaüstünde klasöre ve içindeki dosyalara baktığımda hesap kayboluyor. Tekrar f diskine kes-yapıştır yapıyorum yine hesap gözükmüyor. Sorun çözülüyor. Diyorum ki bütün dosyaları (yaklaşık 387 gb) d diskine veya yeni bir laptoba kopyalayım daha sonra yine harici diskime alayım. Uzun iş olucak ama.
  • Olur da gerek yok o kadar işe ben niye olmadığını çözemedim şey yapılabilir klasöre sağ tıklanır izinlerde üstten devralma kapatılır sonra ohesap silinir bide orda izinleri dağıt diye bir seçenek vardır o işaretlenir öyle bir yolu da vardır

Yıldızı silip denedim yine olmadı. Bu arada farklı bir sid daha var bazı dosya ve klasörlede. O da 195 yerine 108 ile başlamakta. (S-1-5-21-108...)
    Dediğiniz yolu teker teker tüm klasörlere mi uygulayacağız. Yoksa örneğin a klasörüne uyguladığımızda içindeki tüm klasörler(ve içindeki dosyalar) ve dosyalar otomatik düzelicek mi? Bir de bu icacls komutlarını uyguladık ama bir etkisi olmadı. Dosyalara ve klasörlere bir zararı olmuşmudur? Film arşivi, windows imajları vs. çok fazla dosyam var. İşlemler uzun sürdü çünkü. Beklentimizin dışında bir şey yapmasın komutlar. Biraz tedirgin oldum açıkçası.
  • quote:

Yıldızı silip denedim yine olmadı. Bu arada farklı bir sid daha var bazı dosya ve klasörlede. O da 195 yerine 108 ile başlamakta. (S-1-5-21-108...)
    Dediğiniz yolu teker teker tüm klasörlere mi uygulayacağız. Yoksa örneğin a klasörüne uyguladığımızda içindeki tüm klasörler(ve içindeki dosyalar) ve dosyalar otomatik düzelicek mi? Bir de bu icacls komutlarını uyguladık ama bir etkisi olmadı. Dosyalara ve klasörlere bir zararı olmuşmudur? Film arşivi, windows imajları vs. çok fazla dosyam var. İşlemler uzun sürdü çünkü. Beklentimizin dışında bir şey yapmasın komutlar. Biraz tedirgin oldum açıkçası.
    zararı olacagını sanmıyorum a klasörüne uygulayacan işlem düzgün yapılırsa a nın içindeki dosyalara da uygulanacak sonra b klasörüne gececen ......

• merhaba, konu eskimiş biraz ama benzer bir sıkıntı yaşıyorum.
    s-1-5-21- 258........ olarak uzunca devam eden bir yönetici harici harddiskimdeki fotoğraflarımı görüntülemeyi engelliyor. dosyaya tıkladığımda izin almanız gerekmektedir diyor. bu numaralı kullanıcıdan izin almam gerekiyormuş. aynı zamanda kopyalamaya da iin vermiyor farklı bilgisayarlarda da denedim sonuç aynı.
    yardımcı olabiliri misiniz?? 11 gb fotoğrafım tehlike altında...

teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mba34

merhaba, konu eskimiş biraz ama benzer bir sıkıntı yaşıyorum.
    s-1-5-21- 258........ olarak uzunca devam eden bir yönetici harici harddiskimdeki fotoğraflarımı görüntülemeyi engelliyor. dosyaya tıkladığımda izin almanız gerekmektedir diyor. bu numaralı kullanıcıdan izin almam gerekiyormuş. aynı zamanda kopyalamaya da iin vermiyor farklı bilgisayarlarda da denedim sonuç aynı.

teşekkürler..

isimler inşallah yeşil renkte değildir
  • quote:

quote:

merhaba, konu eskimiş biraz ama benzer bir sıkıntı yaşıyorum.

teşekkürler..

isimler inşallah yeşil renkte değildir

Alıntıları Göster
    isimler malesef öyle yeşil renkli...
    ne oluyor öyle olunca..??

• quote:

isimler malesef öyle yeşil renkli...
    ne oluyor öyle olunca..??

Alıntıları Göster
    benzer bir sorunla karşı karşıyayım çözüme ulaşamadım ancak dosyayı kopyalamak yada işlem yapmak için izin vermemiz gerek kısmı aşmakta "IObit Unlocker" programı iş görüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.