Şimdi Ara

Bilişim Sistemleri Mühendisliği mi ? Bilgisayar Mühendisliği mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
12.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MF1 68 bin
    MF2 70 bin
    MF3 70 bin
    MF4 67 bin

sıralamam böyle.

Bilgisayar mühendisliği öncelikli olarak mühendislikler üzerinde duruyorum. Sıralamam dan düşük bir kaç yer yazdım. Gerisi için araştırma yaparken Bilişim Sistemleri Mühendisliği ile karşılaştım. İTÜ nün ünlü bölümlerindenmiş. Ayrıca Sakarya Üniversitesi nde var gördüğüm kadarı ile.

Bilgisayar Mühendisliğinden farklı birkaç dersi varmış ve bazı üniversiteler o dersleri vererek çift diploma alma hakkı veriyorlarmış. Sakarya Üniversitesinde de var mıdır bu ?

Tercih etmeli miyim ?

Bilgisi olan arkadaşlar bizlerle paylaşırlarsa çok sevinirim :)

• Öncelikle İTÜ deki bölüm paralı. 2 sene burda 2 sene yurt dışında eğitim alıyosun sonuçta çift diploma sahibisin. SAÜ de ise böyle bir uygulama yok tabiki bilgisayar müh ile ÇAP yaparak çift diploma sahibi olabilirsin.

Bölümün bilgisayarla en temel farkına gelirsek donanım derslerinin olmamasıdır.

Bilişim sistemleriyle, sakarya ile ilgili sorun olursa cevaplayabilirim 3.yılıma giriyorum.
  • Saü de bilişim sistemleri mühendisliğine gidip bilgisayar mühendisliği ile farklı olan dersleri verip çift doplama alınabiliyor mu ?
  • Sisimores S kullanıcısına yanıt
    Üniversitelerde çift ana dal dediğimiz bir program var bunun şartlarına uygunluk sağlarsan tabiki. Çift ana dal yazıp araştırmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sisimores

Saü de bilişim sistemleri mühendisliğine gidip bilgisayar mühendisliği ile farklı olan dersleri verip çift doplama alınabiliyor mu ?

evet ama kontejyani 1 kisiydi en son. gecen sene degistirmedilerse
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwar19

quote:

Saü de bilişim sistemleri mühendisliğine gidip bilgisayar mühendisliği ile farklı olan dersleri verip çift doplama alınabiliyor mu ?

evet ama kontejyani 1 kisiydi en son. gecen sene degistirmedilerse

Evet hala 1 kişiymiş. Risk budur :D
  • ÇAP ve yurtdışında okuyarak çift diploma ikinci öğretimler için de geçerli mi?
  • SAÜ ne olursa olsun tavsiye etmem
  • quote:

Merhabalar

MF1 68 bin
    MF2 70 bin
    MF3 70 bin
    MF4 67 bin

sıralamam böyle.

Bilgisayar mühendisliği öncelikli olarak mühendislikler üzerinde duruyorum. Sıralamam dan düşük bir kaç yer yazdım. Gerisi için araştırma yaparken Bilişim Sistemleri Mühendisliği ile karşılaştım. İTÜ nün ünlü bölümlerindenmiş. Ayrıca Sakarya Üniversitesi nde var gördüğüm kadarı ile.

Bilgisayar Mühendisliğinden farklı birkaç dersi varmış ve bazı üniversiteler o dersleri vererek çift diploma alma hakkı veriyorlarmış. Sakarya Üniversitesinde de var mıdır bu ?

Tercih etmeli miyim ?

Bilgisi olan arkadaşlar bizlerle paylaşırlarsa çok sevinirim :)

İtünün bilişim mh. 2yıl orda 2 yıl burda olayını tavsiye etmem.Hesapladıklarıma göre en az 120 bin tl gidecek 5 yıllık eğitim için.yani bütçene güvenirsen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütçene güveniyorsan İTÜ iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

SAÜ ne olursa olsun tavsiye etmem

Neden ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: moon5ce

İtünün bilişim mh. 2yıl orda 2 yıl burda olayını tavsiye etmem.Hesapladıklarıma göre en az 120 bin tl gidecek 5 yıllık eğitim için.yani bütçene güvenirsen

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Bütçene güveniyorsan İTÜ iyidir.

İtü iyidir ama parayla okumak saçma geliyor bana.İtü iyidir ama parayla okumak saçma geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

SAÜ ne olursa olsun tavsiye etmem

Bende merak ettim şimdi nedenlerini söyle de bilelim
  • merhaba arkadaşım bende mf4 69bindim :) SAÜ bilişim sis. müh tercih ettim ilk sıraya yazdım :) diyebilirim.Sen nereyi kazandın :) merak ettim bence bölümüm çok güzel ünivde öledir 2eylülde kayıt var sabırsızlıkla bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerocknuq

merhaba arkadaşım bende mf4 69bindim :) SAÜ bilişim sis. müh tercih ettim ilk sıraya yazdım :) diyebilirim.Sen nereyi kazandın :) merak ettim bence bölümüm çok güzel ünivde öledir 2eylülde kayıt var sabırsızlıkla bekliyorum :)

Sakarya üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandım :)
  • quote:

quote:

merhaba arkadaşım bende mf4 69bindim :) SAÜ bilişim sis. müh tercih ettim ilk sıraya yazdım :) diyebilirim.Sen nereyi kazandın :) merak ettim bence bölümüm çok güzel ünivde öledir 2eylülde kayıt var sabırsızlıkla bekliyorum :)

tebrik ederim dün kayıt vardı :) bizim bölümdeki hoca iyi görünüyordu :) en baştaki görevliden daha sakindi :) ben nüfus cüzdan fotokopisini çıkarmamıştım gittim çıkardım kızmadı mesela :) merak ediyorum bizim fakülteyi sen gördün mü biz fazla duramadık hemen gittik yurt işini hallettik evde duricam :) yurtlar daha pahalıydı. :) 23eylülde başlıyor okul sabırsızlıkla bekliyorum :) çok heyecanlıyım :) üniversitenin ilk günü merak ediyorum worde kayıt edicem.Takvimde günü kayıt ettim. bilgisayarın var mı?Bilgisayar alırsan windows8 tavsiye ederim hatta telefonunda w8 olursa çok iyi bnm tel lumia 520 :) çok gzldir mavi. bilgisayarda (Abim saolsun birtanedir kendisi:) ikiside w8 ve Microsoft hesabım aynı olduğu için telefondaki rehber bilgisayara geldi.ve başka başka olanaklar var w8 çok pratik tasarım olarak da on numar tasarım olarak ben eski vitrinlere benzetiyorum çok fazla dolaplı olan vitrinler kare dikdörtgen tarzı dolaplar açıyorsun başka bir dünya :) çok uzadı güzel ya bilgisayar müh tutuyordu benim ama tercih etmedim iyiki etmedim nedeni şu 1.kontenjan fazla :) 2.elektronik ağırlıklı birazda 3.sosyal olarak uzak geldi bana :) 4.bilgisayar müh çokfazla yerde var akademik olarak düşünürsek bilişim daha avantajlı yeni bölüm Kocaeli üniv yüksek lisans varmış mesela :) birazdaha sosyal dersler var :) sosyal bilimlere bayılırım zaten açık öğretimdende bölüm okumayı düşünüyorum.Birde %90 bilgisayar %10 iktisat olduğu için yönetim kısmına direk. :D değil tabide . :) çok konuştum artık bitsin tatil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerocknuq -- 3 Eylül 2013; 21:56:05 >

• quote:

quote:

quote:

tebrik ederim dün kayıt vardı :) bizim bölümdeki hoca iyi görünüyordu :) en baştaki görevliden daha sakindi :) ben nüfus cüzdan fotokopisini çıkarmamıştım gittim çıkardım kızmadı mesela :) merak ediyorum bizim fakülteyi sen gördün mü biz fazla duramadık hemen gittik yurt işini hallettik evde duricam :) yurtlar daha pahalıydı. :) 23eylülde başlıyor okul sabırsızlıkla bekliyorum :) çok heyecanlıyım :) üniversitenin ilk günü merak ediyorum worde kayıt edicem.Takvimde günü kayıt ettim. bilgisayarın var mı?Bilgisayar alırsan windows8 tavsiye ederim hatta telefonunda w8 olursa çok iyi bnm tel lumia 520 :) çok gzldir mavi. bilgisayarda (Abim saolsun birtanedir kendisi:) ikiside w8 ve Microsoft hesabım aynı olduğu için telefondaki rehber bilgisayara geldi.ve başka başka olanaklar var w8 çok pratik tasarım olarak da on numar tasarım olarak ben eski vitrinlere benzetiyorum çok fazla dolaplı olan vitrinler kare dikdörtgen tarzı dolaplar açıyorsun başka bir dünya :) çok uzadı güzel ya bilgisayar müh tutuyordu benim ama tercih etmedim iyiki etmedim nedeni şu 1.kontenjan fazla :) 2.elektronik ağırlıklı birazda 3.sosyal olarak uzak geldi bana :) 4.bilgisayar müh çokfazla yerde var akademik olarak düşünürsek bilişim daha avantajlı yeni bölüm Kocaeli üniv yüksek lisans varmış mesela :) birazdaha sosyal dersler var :) sosyal bilimlere bayılırım zaten açık öğretimdende bölüm okumayı düşünüyorum.Birde %90 bilgisayar %10 iktisat olduğu için yönetim kısmına direk. :D değil tabide . :) çok konuştum artık bitsin tatil :)

Teşekkür ederim (:
    Fakülte güzel evet :D
    biraz sakin ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim (:
    Fakülte güzel evet :D
    biraz sakin ama

23 Eylül'e az kaldı görüşmek üzere :-) bizim ilk gün 3ders fizik Doc.dr Filiz hocaylaymış :-)

• biraz geç olcak ama ilgileenenlere.. ben sabider i aradım ve bilgi sahibi oldum. malum türkiyede yeni bölümlerin farkına geç varılıyor ve ciddi sıkıntılar çıkıyor mezunlar için. bilişim sistemleri mühendisliği şimdi pek olmasa da geleceğin işi. ama yakın gelecek mi uzak gelecek mi bilinmez. tercihinizi bu yönde yapın.. ayrıca belli başlı (itü vs) üniversitelerde okuyan arkadaşlar hariç herhang bir mühendislikte de teknoloji fakültesi tercihi daha akıllıca bence çünkü staj 4 ay olacak ve büyük ve güzel bir performansla belki mezun olmadan kendinize ekmek kapısı bulursunuz :) umarım ilgilenenlerin işine yarar bu bilgiler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.