Selam arkadaslar ben 2 senedr hacettepe fizik muh.deydim biraktm ve dershaneye kaydoldum. Esit agirliktan girecegim bu sene bu bolum hakknda bilgi almak istiyorum. Ea 1 den aliyor sanirim. Bir de yuksekokulmus burasi ama 4 senelik bu ilerde bana sknti yaratir mi? Yuksek okul olmasi?
Yorumlarinzi bekliyorum.
20 kişi görüntülemiş ve bir tane bile fikri olan yok mu yani?
yüksekokul'da müdür, fakülte'de dekan olur bunun dışında bi fark yok. bilkent olması sana avantaj sağlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Galois_
yüksekokul'da müdür, fakülte'de dekan olur bunun dışında bi fark yok. bilkent olması sana avantaj sağlar.
ben de bilkent olduğu için düşündüm zaten hem de mezun olurken çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor oluyoruz.
Benim merak ettiğim bu bölüm beni çok zorlar mı? Daha önce Fransızca alt yapım hiç yok, burası ea-1 den alıyor, nisanda falan bitecek sınavla ilişkim. Nisan'da girip Fransızca kursuna kaydolup alt yapı oluşturacağım kendime.
%100 ingilizce olduğu içinde aslında korkmuyor değilim, yabancı dilde okumak zor olmaz mı sizce? Tabii mezun olunca büyük bir artı oluyor CV'de ama bilemiyorum..
Bir de sanırım eskiden 2 sene ingilizce 1 sene de Fransızca hazırlık varmış burada. Sonradan kaldırmışlar Fransızca hazırlığı ama İngilizce hazırlık hala 2 sene mi biliyor musunuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: Beamer
quote:
Orijinalden alıntı: Galois_
ben de bilkent olduğu için düşündüm zaten hem de mezun olurken çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor oluyoruz.
Benim merak ettiğim bu bölüm beni çok zorlar mı? Daha önce Fransızca alt yapım hiç yok, burası ea-1 den alıyor, nisanda falan bitecek sınavla ilişkim. Nisan'da girip Fransızca kursuna kaydolup alt yapı oluşturacağım kendime.
%100 ingilizce olduğu içinde aslında korkmuyor değilim, yabancı dilde okumak zor olmaz mı sizce? Tabii mezun olunca büyük bir artı oluyor CV'de ama bilemiyorum..
Bir de sanırım eskiden 2 sene ingilizce 1 sene de Fransızca hazırlık varmış burada. Sonradan kaldırmışlar Fransızca hazırlığı ama İngilizce hazırlık hala 2 sene mi biliyor musunuz ?
ösym kılavuzundaki koşullara baktığımız zaman, hazırlık 1 sene o da ingilizce. lisansa geçince dersler de %100 ingilizceymiş. fransızca nereden çıktı ki? %100 ingilizce olması gözünüzü korkutmasın hazırlıkta öğrenirsiniz ingilizceyi. bilkent'in hazırlığı iyidir.
Arkadaşım öncelikle bilkenti tercih etmen hayatında bir dönüm noktası olacaktır buna emin olabilirsin ancak ders çalışmayı seven ve alışkanlık haline getirmiş bir öğrenci değilsen; bu huyundan vazgeçmeği düşünmüyorsan daha inglizce hazırlığı geçmeden okuldan atılacağına emin olabilirsin çünkü verilen eğitimin Türkiyenin en kaliteli ve zor eğitimi düzenli çalışmayı gerektiriyor. İnglizce hazırlıktaki eğitimden kısaca bahsedeyim: Okula kayıt yaptırdıktan sonra bir seviye tespit sınavına giriyorsun sınav sonucuna göre ya hazırlığı atlıyorsun yada 1 den 5 e kadar olan inglizce seviyelerinde birine yerleştiriliyorsun. ( ingilizcen çok iyi değilse hazırlığı atlamayı hayal etme ) Hangi seviyeden başlarsan başla öğrenmeyi isteyip çalışırsan 1 yılda bitirip bölüme başlayabiliyorsun ( 4. ve .5 seviyelerden başlarsan yarı yılda hazırlık bitebilir) Diyelimki bir yılda bitmedi 1 yıl daha hakkın var, yine olmazsa okulla ilişkin kesiliyor. Sizin bölümünzde eskiden fransızca hazılrıkta vardı artık bölüme geçtiğinde ders olarak alıyorsun fransızcayı, türkçe dışında türkçe işlenen dersin yok diye biliyorum. Sabahın bu saatinde aklıma bunlar geldi merak ettiğin şeyler olursa sorabilirsin.
bilkentin hazırlığı çok iyidir, çok iyi ingilizce öğrenicem diye düşünme. ben bilkentteyim hazırlığı atladım nasıl ingilizce öğretiyorlar bilmiyorum ama iş sende bitiyor. ben düz lise mezunuyum ingilizceyi kendi çabalarımla öğrendim, hazırlığı geçtiğimi duyunca çok ezileceğimi sanıyordum ama cidden berbat durumda insanlar var. 2 yıl hazırlık okuyup hocaya iki basit şeyi soramayanlar var. mezun olduklarında ingilizceleri nasıl olur bilmem ama demek istediğim hazırlıktayken kendine çeki düzen ver düzgünce öğren. bilkent bi şekilde kafama ingilizceyi sokacak diye düşünme.
bu arada fiziği çok seven biri olarak sorayım fiziği neden bıraktın? ben de fizik okuyorum da.
açıkçası ingilizcemin iyi olduğunu düşünüyorum zaten hacettepede de ingilizce hazırlık okumuştum. biraz çalışmayla atlayabileceğimi düşünüyorum ki atlamam da gerek zaten çünkü sonuçta 2 sene + bu sene olmak üzere toplam 3 sene kaybım var. Bunu telafi etmem lazımken bir de hazırlık okumak istemiyorum.
@Augias
Evet bilkentin ne derece iyi eğitim verdiğini biliyorum bu yüzden çankaya işletme değil de, bilkent bankacılık ve finansı tercih etmeye karar verdim. Aslnda düzgün ders çalışan ve çalışmayı seven bir öğrenci değilim ama hiç bir üniversitede, hiç bir bölüm bir tarafları yayarak geçilmiyor bunu anladım artık. o yüzden artık öğrenciliğimin farkına varmak durumunda kaldım. Bölümün ingilizce olması da sorun değil, zaten çankaya işletme de sanırım %70 ingilizce. Farketmiyor yani, her türlü kendimi kasmam gerekecek ve kasmalıyım da.
Fiziği neden bıraktım sorusuna gelince de; ben oldum olası fizik dersini çok sevmişimdir, hatta lisede falan genelde ilk 5'e girerdim sınav notlarında. ama kimya ve biyolojim.. Çöp yani.. ben mf'de sıfır biyoloji ve yarım kimya ile biraz da şansına hacettepe fizik mühendisliğine girdim. ilk başta çok hevesliydim, çünkü seviyordum fiziği, yapabileceğimi düşünüyordum. ama olmadı. ilk dönem not ortalamam 0.8'di. ikinci dönem de biraz gittim baktım olmuyo bıraktım. Ama sınav tarihi de geçmişti. ikinci dönem aylaklık yaptım yani tabiri caizse.
bu sene de okulu dondurup tekrar sınava ea'dan girmeye karar verdim. çünkü artık mühendislik okuyamayacağımı biliyorum.
Benim bir sorum olacak. Şu an Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 3. sınıftayım. Hedefim ODTÜ veya Bİlkent'te mühendislik okumak. İngilizce altyapım cok iyi sayılmaz ve cok da girişken değilim. Hazırlık okuduktan sonra dersleri anlamak kolay olur mu? En büyük korkum bu. Yani hazırlık okuduktan sonra derslerde sorun yaşanır mı?
Konunu kirlettiğim için özür dilerim.
bilkentse çöpçülük-temizlik fakültesinde bile okunur alacağın eğitim seni tatmin eder bence çok iyi bir üniv ileride bir gün yüksek lisans yapmak istediğim yer edit:çöpçülük-temizlik fakültesi tanımı tamamen benzetmedir insanları aşağılama ile yazılmış değildir
quote:
Orijinalden alıntı: ank_yer_6
Benim bir sorum olacak. Şu an Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 3. sınıftayım. Hedefim ODTÜ veya Bİlkent'te mühendislik okumak. İngilizce altyapım cok iyi sayılmaz ve cok da girişken değilim. Hazırlık okuduktan sonra dersleri anlamak kolay olur mu? En büyük korkum bu. Yani hazırlık okuduktan sonra derslerde sorun yaşanır mı?
Konunu kirlettiğim için özür dilerim.
Bugün Bilkent'e gidip hem bölüm, hem de hazırlık hakkında biraz bilgi aldım.
Hazırlık 5 kurdan oluşuyormuş.
Kayıt yaptıran her öğrenci seviye belirleme sınavına giriyormuş ve başlayacağı kuru seçiyormuş.
Eğer kur kaybetmezsen;
2 kur ilk dönem, 2 kur ikinci dönem, 1 kur da yazın görüyorsun ve hazırlık 1 senede bitiyor.
Ama hiç kalmaman lazım. Sana 2 sene süre veriyorlar ve bu 2 sene süre içinde hazırlığı mutlaka bitirmek durumundasın yoksa bölüme geçmeden atılıyorsun.
Bence (ki Hacettepe'de %30 ingilizce eğitim alıyordum) derste dikkatli dinlemek ve sonrasında ekstra çalışmak gerekiyor. Yapamayacağın bir şey değil. Yapmak zorundasın zaten, çünkü artık aynı bölümü ingilizce okuyan türkçe okuyanın yerine direk tercih ediliyor.
Bugün bir arkadaşım da vardı benimle o Türkçe işletme okuyordu bıraktı, tekrar işletme kazanırsam derslerimi saydırabilir miyim diye sordu, hem Bilkent'te hem Çankaya'da direk Türkçe okuyor olduğu için sıcak bakmadılar, hani bırak dersleri saymayı, türkçe okuduğu için ezdiler bile tabiri caizse
Beamer
kullanıcısına yanıt
4 Yıllık Hort yapıyorum beyler kusura bakmayın
Kardeşim profilin kapalıda sanırım bilkent bankacılık ve finans okuyorsun bende tercih etmeyi düşünüyorum da kontenjanını göremedim bu yıl bilgin varsa aydınlatırsan iyi olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme