Olm çok antipatik adamlarsınız ya sondaki cümleye bak ad hominem yapmadan eleştiriye cevap veremiyorsunuz sonra millet size sallayınca sizinle uğraşıyor oluyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilkent CTIS Mezunları (GÜNCEL) (3. sayfa)
-
-
dostum buralar seni aşıyor çer çöp cenglere bak sen yallah.
-
neden hocam?
kariyerin ilk aşamalarında work/life balance mevzusundan daha çok gelişime odaklanmak daha doğru değil mi, bu tarz şirketlerdeki tecrübe önemlidir diye düşünüyorum.
-
hocam ama olaya şuradan bakmak lazım. ctis okumasa ailesinin durumu yoksa, kpss kovalayacak veya a101'de çalışacak kişiler big techlerde software engineer olarak çalışıyor, bence çok impressive.
2022 girişliler mezun olmaya başlayınca kaliteyi o zaman göreceğiz diye düşünüyorum.
bir de türkiye'de c level olmak çok daha zor değil mi? onun yerine start-up başlatma falan daha mantıklı sanki.
benim bi akrabam var top holdinglerden birinin cfo'su mülkiye mezunu ve gram ingilizce bilmiyo. bu tipler nasıl cfo oluyo anlamıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 24 Temmuz 2024; 18:8:59 > -
İnanılmaz gelişiyorlar bu arada, benim bir arkadaşım big4 girdi mezun olur olmaz finans ile alakalı. Adam makine oldu 1.5senede, bıraktı sonra başka yerde şimdi. Özellikle finansa kaycak varsa master olarak bakılabilir buraya.
-
hocam köle gibi çalıştırdıkları için 2x-3x tecrübe olarak dönüyor ama onlar da insafsız 1.5x asgari veriyorlarmış. İstanbulda kira parasına yeter anca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 24 Temmuz 2024; 18:23:1 > -
Boş insansın boğaziçili
-
Yaw efor/para/mutluluk olarak bakarsan big4 orta halli bir masterdan daha pahali zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyle de bakilir tabu. Zaten zamanında bilkentin dogu kampus bölümleri (ctis thm acc bim bf) bu sebepten oturu inanilmaz alim fırsatıydı, 50k yapip burslu bilkente giriyordun abi daha nolsun prepe gir sal yije kar. Ama yine de a101 kasiyeri kadar oteye goturemem ya, tabi boyle backgroundlu tanıdığım insan sayisi 0 oldugu icin pek yorum yapmam doğru değil.
3 4 yıl kaldi, bakicaz bunlar software balonunun mu eseri, yoksa o seviyede olmalarina ragmen mi gelmisler bu konuya, yoksa bolumun kapasitesi mi buymus vs. Ama yine de şunu diyim, bolumu 15 yillik tecrübeli elemanlarla olcememek lazim, 5 yil sonra bolum yüzde kac etkide kaliyordur acaba isin devamina, 10% bile iyimser bir tahmin belki de.
50+ yasa dogru daha mantikli jir hedef start uptan bence. Guzel cv ile sirf yatirimcilara guven olsuj, abilik yapsin diye aliyor zayen cogu ufak sirket.
Ben ne cfolar gordum Adamin araba modelleri disinda en ufak bilgisi yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Buyuk oranda politik ve etik kararlar. Big tech sirketlerinin cogunun ustunde calistigi seyler bayagi sikintili ve toplumun zararina seyler. Ornek: Meta, Google, vs. (belli departmanlar haric tutulabilir - ornegin Google Project Zero)
Bunun disinda buyuk sirketlerin bircok avantaji oldugu gibi ciddi anlamda dezavantajlari da var. Ornegin cok spesifik bir seye odaklanmak tum iste ve genel contextten cok uzak olmak bircok kisinin sikayet ettigi bir durum. Gereksiz burokrasi, degisime acik olmama gibi durumlar da oluyor elbette.
Buna kiyasla kucuk sirketlerin de dezavantajlari var tabii ki.
-
yanıt vermeyi kapatman yerinde olmuş bilkentfanboy
-
yanıt vermeyi kapatmamış, seni engellemiş. Cidden sıktın, ben de blokluyorum.
-
oh be
-
-
Ctis>>>ceng
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
-
itü siber güvenlik ctisin sıralamasını düşürür
-
ya sen Bilkent ee de değil misin ne bu ctis düşmanlığı senin bide aynı okuldayız. Bir tane daha EE ci vardı bizim okulda Twitter'da ctis okuyanlar için yazılımcı olacaklarını sanıyolar gibi bi paylaşım mı ne yapmıştı herkese açık Twitter'ında sonra silmişti ama tanıyorsundur onu herhalde
-
Abi baska ctisci adam bile gulmus dediğime
Profili pmden atarsan bakarim ben twitteri sadece buyuk devletlere zararli.eylemler ve dursun dışındaki gs yonetimini ve topcularini yemek icij kullanıyorum bilkent seyleri asiri yakinim degilse onume dusmuyor. Ama o diyen herif sacmalamis bu bolumun var oluş amaci diger seyleri minimumda tutup yazilimci/developer yetiştirmek ve bunu da gayet okey bir sekilde (basimizda yok varken başarabilecegi kadar) basariyor da zaten. Net bir şekilde dev olucam hatta liseden alayli tercubem filan da var diyorsaniz burayi yazin deli tecrube ile mezun olursunuz diyorum zaten, aklimdaki bilgisayarlar tutmadi bura da aynisi gibi gozukuyor diyorsaniz veya gereksiz yuksek siralamadan itu ie gelmedi tuh burayi yazayim gibi bir senaryodaysaniz bolum zorlamayacagi icin tatmin olmazsiniz/bolumun sizi degil sizin bölümü itmenize gelebilir olay diyorum ki bunda da bir ariza yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X