Ben cocugumu yollamazdim valla hicbir sartta, alternatif ne var bilmiyorum gerçi ozyegin tobb sabanci yeditepe bahcesehir hangilerinin yari burslusu geliyor? Bi de edit ben ne yapardim çocuğum olsa diye, para sikinti degilse bilkent ie parali geliyordur herhalde hala, yoksa koc veya bilkent matha yari burslu gider < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 16 Temmuz 2024; 14:25:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilkent CTIS yazmayı düşünenlerin sorularını alabilirim (3. sayfa)
-
-
niye hocam?
ben sabancı'dan vazgeçtim, amacım kariyerin ilk aşamalarında iyi bir sofeng olmak daha sonra girişimcilik, start-up, para kovalamak
https://forum.donanimhaber.com/ctis-mezunlari--156654094
bakın burada bir sürü faang çalışanı var, şu anki mevcut ctis öğrencileri bu mezunların hepsinden de potansiyelli.
mesela bu bilkent ie'yi bırakıp ctis geçmiş mezun olur olmaz meta londra'da sofeng olmuş
https://www.youtube.com/watch?v=ZXxUzTygzdc&ab_channel=Kesi%C5%9FenYollar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 16 Temmuz 2024; 14:27:37 >
-
Mezun mu oneriyorsunuz yani hocam kisaca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teorik bisey bilme fetisi tamamen, o yazilimcilik alayli da oluyor sonucta ama matematik istatistigi filan okulsuz duzgun öğrenmek o coding kismina gore cok daha zor bence. Cocugun elde daha fazla karti acik olsun diye yani. Math okuduktan sonra ister mathci olur, ister teorik iktisatci, ister finance e kayar, ister teorik cs yapar ister sofeng olur.. Kendimden bildigim icin elde cok fazla kart olmasi bence baya olumlu bir sey. İyi elemanlar cikiyor mu tabi ki cikar ama bu senaryolar egitimin dil haric katkisinin asiri major olmadigi senaryolar.
Sabancidan vazgecmek tamamen yanlis bir fikir diyemem, ama boun iibf karti aciksa ve asil amac paraysa bir daha dusunulebilir
1 yıl uğraşırım psikolojisine sahipseniz olabilir, mezunluk bolum seciminden cok daha sert bir karar.
Ama iyi alternatifler vardir ya, bilkent ve koc math o kadar mi one cekmis?
Hocam %50 burslusuna cok rahat gidebiliyorum fakat hem 4 yil boyunca matematikle uğraşmak hemde işin ekonomik boyutu baya gözümü korkutuyor . Burslu olarak ise yakinindan dahi gecemiyorum. %50 vakiflar harici bir öneri yapabilme imkanınız var mıydı acaba? Ya da en azından %50ler icinde en mantıklısı sizce hangi bölüm hangi universite olur
İlle cs veya ona benzer bir sey mi olmasi lazim? Eger yetenegin/ilgin varsa odtu mimarlik bence bulunmicak bi nimet, onun dışında genel olarak odtu/boundan neler geliyor bakip onlardan tercih daha cok onerebilirim, bu siraya muhtemelen gazi ee filan geliyordur onu okumaktansa odtu che/ce okumak bence cok daha iyi kariyerler acar.
Hocam ben ceng icin calismistim. Acikcasi calisirken keske forumla tanissaydim çünkü yks hayatimda bu kadar önemli bir yer etmiyormus gibi geliyordu. Burada insanlari gördükçe hafiften imrenmekle beraber başarılı insanlarin beraberce kaliteyi nasil arttirabildiklerine şahit oldum. Ceng harici pek bir bölüme de bakmadim zaman içinde. Şuan bölümleri araştırma dönemindeyim sizin gibi tecrübeli ve genis açıdan bakabilecek insanlarin onerilerine göre bir yol haritasi cizmeye calisiyorum. Anlayacaginiz uzere geleceğim tamamiyle belirsizlik içinde diyebilirim. Ders calisma isine de son yil tam anlamiyla girdim onda da tam bir sureklilik saglayamadim önceden bir ders calisma kültürüm olmadığı için.. Dediğiniz bölümleri araştiracagim illa cs diye bir iddiam yok fakat yola cikis amacimdi olmayacak olmasi biraz hatta baya bir üzücü geliyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loky19 -- 16 Temmuz 2024; 14:55:0 >
odtü che falan da absürt sıralamalar hocam artık 11k ile alıyor. Ce söylemiyorum bile. itü odtü boun bilkentte sanırım iyi bölümler hayal gibi bir durumda. Odtu insaat geliyor sadece fakat onu da çok okumak istemem sanırım ( yine diğer top tier olmayan mühendisliklerde geliyor ) . Ytu Makine - Cheng - Elektrik müh vs geliyor. Gazi Endüstri - Ee vs geliyor. Yine marmara ee ve makine vs. gelmekte. Onun harici taşra tıpta her zaman bir seçenek. Öneriniz nedir acaba.. Mezuna kalmayı tavsiye ederseniz onu da düşünebilirim bu sene aman aman çalışmadım dediğim gibi bir sene daha hazırlanmaktan aşırı korkmam ama istemiyorum da açıkcası..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loky19 -- 17 Temmuz 2024; 20:13:28 > -
Bu bolumlerden en guzel ve size uyacak müfredatli bolum yıldız math bence. İcinize sinerse gonul rahatlihi ile tercih yapilabilir
Taşra tip cok risk olmadan ortalama ustu hayatim olsun seçenegi, bir sekilde okunuyor tip zaten ama hayallerim bambaskaydi derseniz hic bulaşmamak daha iyi
hocam ytü mat 18kya çekmiş 30dan o da gelmiyor maalesef :D tıp yazılabilir aslında ama bilgisayardan yürüyeceğime baya inanıyordum.. bilmiyorum cidden çok kötü sıralama sanırım. Gazi ceng geliyor fakat o da teknoloji fakültesinde onunda akreditesi falan yokmuş.
-
La ctis %50 yaz geç o sıralamaya daha iyisi yok. Mezuna kalsan bile ondan daha iyisi için ilk 1000’e girmen lazım.
ya da tıp yaz.
kanka parasal sıkıntı la. Üni okumak için 2.4milyon tl veriyorum en az zamsız haliyle. Kolay bir karar değil. Benim verebileceğim bir karar hiç değil
-
23 bine yazılımlı iyi bir şey yok. Ankara üni yazılım müh düşünebilirsin
ya da salla tıp yaz geç
Hocam tıp okuyorum ama psycha bayagi ilgim var.Skinner sevdalisi olarak baslamistim psych okumalarina(bibliosunu yalayip yuttum resmen) sonradan yine ayni ekol diyebilecegimiz experimental behavior analysise bayagi ilgi duydum ve suan guncel literaturu falan takip ediyorum.Size sorum şöyle; kaliteli bir labda experimental psyc calismak istiyorum ama tip da okudugum icin bosa gitsin istemiyorum okudugum yillar(yariladim sayilir).Suan en mantikli gorunen secenek psikiyatri uzmanligi ama onda da klasik al kardesim dsm5de yaziyor sen busun al sunu kullan prosedurunden nefret ediyorum bir ömür bu dongude kalmak en istemedigim sey olur sanirim.Sizce psikiyatri uzmanligindan sonra istedigim gibi bir yere girebilir miyim?
bilkent neuroscience phd’si öneririm
Neurosciencela hic alakası yok hocam bahsettigim alanin.Neuroscience işin daha çok fizyolojisinde, bahsettiğim alan doğrudan davranışların incelenmesi/tahmini/kontrolü uzerine ve işin fizyolojisine hiç girilmiyor diyebilirim.
hocam psikiyatriden sonra akademik devam etmek lazım. Ama bu dediğin sanki psikiyatriden ziyade psikoloji ile alakalı.
-
Asiri tutkunsan summer internship+psyc phdde şansını deneyebilirsin yurt disi icin. Ama en risksiz yol evet psikiyatri uzmanligi gibi bu is olmazsa
Gazi teknoloji fakültesi tovbe, ozyegin yari burslu veya tobb parali dusunulebilir eger aileyi cok zorlamazsa onun dışında bilgisayarla direkt alakali bolumler taca çıkıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X