Tamamen objektif olacağım |
Bilkent CTIS yazmayı düşünenlerin sorularını alabilirim
-
-
yüzde 50 yazma imkanı olan varsa kaçırmasın o sıralamaya en iyi bölüm
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ilk defa sana katıldım
-
Doğru
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gel knk sen de bize
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne işim var olm benim teknisyenlik bölümünde, mutluyum ben mbg çok keyifli
20 binle bilim adamı olunuyo mu ki
Sıra bende ortalaman kaç
benim 3.8, ege tıpa geçerim diye 2 dersi saldım biri a- diğeri b geldi
-
Devam diyosun yani yksye göre insanlara potansiyel atamaya
Önemli bir ölçü bence.
mbg’ci dayı da ilk 100’e girmişti, changeorcrush mı ne
-
Perfect counterexample iste
-
hocam tamamıyla yks başarısına göre değerlendirmek çok saçma olur fakat yks sıralamasının da başarıda bir faktör olduğunu düşünüyorum. Mesela bizim bölümde eskiden hazırlık okuyanların sayısı ve 2.senesine kalanların sayısı aşırı fazlaymış fakat yks başarısı arttıkça hazırlık okuyanlar ve 2.senesine kalanların sayısı da baya azalmış. Ben çok az çalışarak rahatça high honor alırken, 30 40 bin yapan arkadaşlarım zorlandı mesela. İlk 10'a giren arkadaşım hazırlığı ders çalışmadan bir dönemde bitirdi mesela. %50 girip 3.97 yapan da tanıyorum ama böyleleri de üni sınavına pek çalışmayıp bölüme aşırı ilgisi olanlar oluyor genelde. Direkt yksde başarılı olan üniversitede başarılı olur diyemeyiz ama bir örüntü var
-
Etkilemiyor demiyorum ama sandığın kadar önemli bir ölçü olmayabilir. Bizim bölüm özelinde değilse de tam burslu olup bu buraya nasıl gelmiş dediğim tonla insan oldu okulda. Elbette ki ilk 1000-2000 içerisinde olanın ileride daha başarılı kariyer yapması daha olası ama insanlar sınav senesi içerisinde ne yaşadı, temeli ne, sınav anı nasıl geçti gibi şeyleri bilmeden o sıralamaya bilim insanı olunuyor mu demenin altını dolduramazsın. Yoksa ortalama bi bilim insanı olamayacak adam Ctis okuyup amazonda da çalışamaz merak etme
Özlediğini biliyoruz
Yanlış anlaşılmış olabilirim. Korelasyon olduğunu reddetmiyorum zaten benim itirazım sen 20k yaptın senden adam olmaz otur kafasına. Daha doğru bi ölçüt için yks sonucunu çalışarak mı yaptı yoksa daha ziyade zekasından dolayı mı iyi yaptı şeklinde bakmak olur. Ortalama konusunda da, havuz derslerin çoğunda liseden belirli bir temel gerekiyor zaten (calculus için polinom, trigo, lti bilinmesi gerektiği gibi) iyi sıralamayla gelen adam zaten her şeyi biliyordur iki detay öğrenir halleder. Bölüm sıralaması yükselince çalışma alışkanlığı yüksek öğrenci girer, hazırlıkta da daha iyi, verimli çalışır geçer gider.
Benden ne kadar uzak o kadar iyi
Benzer içerikler
- ybs hangi üniversitede okunur
- tus başarısı en yüksek üniversiteler
- diş hekimi işsiz kalır mı
- toprak yayınları zorluk derecesi
- fonksiyon fasikül önerileri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X