Şimdi Ara

TUS başarısı düşük üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
8.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • = intörnlüğu zor üniversite denebilir mi ?

• Yozgat gibi ünilerin tus başarısının yüksek olması ve esogü gibi ünilerin düşük olmasını buna bağlayabiliriz ama Cerrahpaşa gibi 200 yıllık bir okul hali hazırda Türkiye'nin en iyi doktorlarını çıkarmışken, yurt dışına bir sürü öğrenci göndermişken, match oranı tavanlardayken TUS başarısını intörnlüğünün kolaylığına bağlamak olsa olsa göt yanıklığıdır iyi forumlar
    Yapay Zekanın Yanıtı

Tus Başarısı Düşük Üniversiteler

TUS'ta (Tıpta Uzmanlık Sınavı) en yüksek başarıya sahip üniversiteler genellikle köklü geçmişe ve saygın tıp fakültelerine sahip olan kurumlardır. Ancak son yıllarda, daha düşük başarı sıralamasına sahip bazı üniversiteler de dikkat çekmektedir.

2023 yılı Tus Başarı Sıralamasına göre, en yüksek başarıya sahip üniversiteler şunlardır:

• Hacettepe Üniversitesi
    • İstanbul Üniversitesi
    • Ege Üniversitesi
    • Ankara Üniversitesi
    • Marmara Üniversitesi

Bu üniversiteler, yüksek kaliteli eğitim programları, deneyimli öğretim kadroları ve öğrencileri için kapsamlı destek sistemleri ile bilinmektedir.

Öte yandan, TUS başarısı daha düşük olan üniversiteler genellikle daha yeni veya daha az kaynaklı kurumlardır. Bu üniversiteler öğrencilerine sınırlı eğitim olanakları sağlayabilir ve daha az deneyimli öğretim kadrolarına sahip olabilir.

TUS başarısı, bir üniversitenin tıp eğitimi kalitesinin önemli bir göstergesi olsa da, tek gösterge olmadığını belirtmek önemlidir. Diğer faktörler, örneğin öğrencinin motivasyonu, çalışma alışkanlıkları ve sınav hazırlık kaynaklarına erişimi de TUS başarısını etkileyebilir.

TUS'ta başarılı olmak isteyen öğrencilerin, saygın eğitim programları ve destek sistemlerine sahip üniversiteleri araştırmaları ve seçmeleri önerilir. Ancak, TUS başarısının zaman, çaba ve özveri gerektirdiğini ve her üniversitenin kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri olduğunu unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kitle de önemli bence
  • Hocam nasıl yani, mesela Yozgat bozok üni yks başarısı olarak en kötü tıplardan biri ama tusta 4. Veya 5.
    Yine Balikesir, Alanya, Afyon gibi yks basarisi kötü üniler, tus başarısında üst siralarda

Esogu, Omü gibi yks basarisi kalburüstü tıplar ise 40 50 60. Sıralarda tus başarisi olarak.

Kitleden dolayı değil yani bence

Bunun tek sebebi intörnlük döneminin zorluğu mu yoksa başka sebepler de var mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tus2028HedefKBB -- 2 Temmuz 2023; 14:0:37 >
  • TUS 3 ve 5'in sonunda yapılmalı.

• bizim okulun internliği en zor yerlerden biri ve bence potansiyelinin altında bir tus başarısı var lakin internliğin zor olması daha sağlam hekim yetiştiriyor
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Hocam intornlukte kan alıyorsun, sonda takıyorsun, rektal tuse falan yapıyorsun çok gerekli sayılmaz bence. Normalde hemşireler yapıyor zaten. Asıl önemli olan asistanlık değil mi hekimlik için
  • Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt
    intörnlüğü gereksiz zor olanlara sorarsan değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 343code -- 2 Temmuz 2023; 14:6:30 >
  • 343code kullanıcısına yanıt
    Hocam ana mesajım hakkında düşünceniz nedir

hocam tek onları yapmıyorsun ki intern senesinde resmen doktor gibi çalışıyorsun mesela adını vermek istemediğim bir fakülte var tusta üst sıralarda ama intern senesinde çok rahat bırakıyorlar işte onların mezunları asistanlık yaparken bile temel tıp bilgilerini tekrar etmek zorunda kalıyorlar ama internlüğün zor olduğu bir yerde böyle bir şey göremezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damakcatlatan -- 2 Temmuz 2023; 14:9:47 >
    Hocam ama şunu demek istiyorum mesela intornlugu çok zor bi fakülteden mezun adam tusa doğru düzgün çalışamadığı için asistanligi Bayburt'ta yapıyor

Bir diğeri ise intornlukte hiçbir şey ogrenmemis ama bu sayede tusa çalışma imkanı bulup asistanligi hütf cütf aütf vs. gibi top yerde kazanmış

2. Dediğim adam hekimlik olarak çok daha avantajlı değil mi? Tamam intornlukte bir şey öğrenememiş ama bu sayede uzmanlık eğitimini çok kaliteli yerlerde birçok hasta çeşidi görerek gecirecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tus2028HedefKBB -- 2 Temmuz 2023; 14:11:20 >
    Yozgat gibi ünilerin tus başarısının yüksek olması ve esogü gibi ünilerin düşük olmasını buna bağlayabiliriz ama Cerrahpaşa gibi 200 yıllık bir okul hali hazırda Türkiye'nin en iyi doktorlarını çıkarmışken, yurt dışına bir sürü öğrenci göndermişken, match oranı tavanlardayken TUS başarısını intörnlüğünün kolaylığına bağlamak olsa olsa göt yanıklığıdır iyi forumlar

hocam bayburtla ctf hütf gibi bir fark olmuyor arada inanın bana ha elbette fark oluyordur ama en fazla ege ve deü arasındaki fark gibi oluyordur

Hocam g*t yanığı diye bana söylüyorsanız orada kastettiğim ctf değil burada trollük yapan bir elemanın okuduğu okuldur yoksa ctfye sonuna kadar saygı duyarım

Hocam cerrahpasaya demedim onu zaten onların tus basarisi öğrenci kalitesinden. Benim sordugum ise öğrenci kalitesi kötü olan yerlerin, öğrenci kalitesi iyi olan yerlerden daha iyi tus derecesi çıkarma sebebiydi

Örneğin yozgatin omüden
    Balikesirn esoguden
    Alanyanin cukurovadan, Tusta daha başarılı olma sebebini merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tus2028HedefKBB -- 2 Temmuz 2023; 14:18:8 >

ben de yazdığım şeyi elon musk ppli bir trolün okulu için söyledim zaten

Yanlış anladığı için birimize kaydı ama hangimize

daha açık söylemeliydim aslında

• Tus dönemleri Twitter'daki eşşeklere bakabilirsiniz kime salladığımı görmek için

Niye adını vermiyorsun sarı site, kırmızı site desene reklam yasağı mı var hahaha. Ben söyleyim bizim aütf' nin intörnlüğü acil, genel cerrahi ayları zor ki toplam 3 ay kalan aylar rahat. Gazi' yi de ev arkadaşımdan biliyorum acil zor kalan aylar rahat. Zordan kastım da uyku düzenin vs. bozuluyor yani tus için zor.

• TUS başarısı düşük üniversite TUS başarısı düşük üniversite
    Bunlar az kısmı

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.