Fark etmez tkrye her türlü kapımız açık < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilkent EE - Mezuniyet Sonrasi Pozisyonlar (3. sayfa)
-
-
Hocam bir yükseldim. Tavsiye eder misiniz Cengaver birine yüksek matematik üstüne
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam okulun yl programı hakkında bilgim 0a yakın o yüzden ne desem yanlış olur
Hocam bu arada soruyu tam anlamamışım boun math yazıp ceng ylsi mi yapacaksınız yoksa halihazırda ceng okuyorsunuz ve boun mathte yl mi yapmak istiyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randyrhoads7 -- 14 Kasım 2024; 13:47:0 >
Yurt dışında burslu yüksek lisans okumak için istisna bir öğrenci mi olmak gerek? Gördüğüm kadarıyla NYU'da okuyorsunuz burssuz mu ya da sadece okul mu ücretsiz siz part-time ile yaşıyorunuz vs. genel bir bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Çoğunlukla Almanya düşünüyorum
Ben mezunum full time çalışıyorm, İstanbul'a geldim Ankara'daki okulumu bırakmak zorunda kaldım. Yüksek yapmak istiyorum biraz da AI/ML'e yönelme isteğim var ne yapsam tam da emin olamadım bu gidişle ben de yurt dışına gideceğim ama Türkiye'de çok iş potansiyeli var belki şirket açarım yazılım üstüne.
-
Sen yarbay hesabı niye sildin hocam?
Silmek istedim ya çok detaylıydı artık.
Alıntı
metni:Yurt dışında burslu yüksek lisans okumak için istisna bir öğrenci mi olmak gerek? Master: eger dis kurumlardan bursunuz yoksa kesinlikle cok evet, varsa da cogunlukla cok evet.
Doktora: burada sadece cok basarili bir akademik kariyer lazim ama cizgi belli oldugu icin (yuksek gpa, undergrad ra, iyi ref letterlar vs vs) istisnai demek dogru olmayabilir.
Ben doktora yapiyorum, okul her seyimi karşılıyor
Almanyada mastera giden arkadaslarim a) aile parasi b) son sene savunmada parttime calisip biriken para ve yazin kazanilan parayla 2 yillik hayat masraflarini karsilama yollarini sectiler, bazilari da gap year verdi. Almanyada okuldan direkt burs alan tanidigim kimse yok (sanirim), ama okul ucretleri bavyera disinda beles, tum da senelik 12k eur filan, amerikaya kiyasla yine bedava
hocam phd bitince plan var mı
-
Rumeysa kadak çok evet midir
Bir gün şu listede olmak hayal ama geçen her gün o çapta olmadığımızı anlamak ile geçiyor. Bizim bölümün istatistiği ne acaba bu konuda?
Bu gidişle ss + almanya tayfaya göz kırpacağız gibi. Not bad?
-
avrupadaki arkadaslarinizin kazanci nasıl bilginiz var mı?
la almanyaya gitme maaşlar çöp
o değil de Odtü ee mi daha zor makine mi? iki taraf da kendi bölümünün zor olduğunu savunuyor, işin ehlinden duyalım bir de.
-
Olm ben sadece birinde bölüm dersi alıyorum. Ama gördüğüm genel bölüm ders zorluğu + lab denen halt (sürekli her hafta rapor yaz, daha yapmıyorum ben ama bundan sonra her dönem böyle) ee'de daha zor gözükürken makinede ders yoğunluğu daha fazla. Bir de öğrenci profili de zorluğu etkiliyor gibi, ee'deki daha bir azman gibi.
En basitinden bizimkiler termo 1 ve statik (aslında daha giriş çerez ders ama) rahat yaparken makinenin ee'den aldığı basic circuit dersinde büyük patladılar (ki bu ee201 giriş dersinden de kolay bir ders kağıt üzerinde) Ama makine 3. sınıfta 1 dönemde 6 (ALTI) ME kodlu ders olunca ister istemez kök söktürüyor.
-
Yok, yaptik bi hata hayatta kalmaya calisiyoruz
Devlet dis kurum değil mi kardesim
Ondan bagimsiz cok evet orası ayri buyuk fenomendir kendisi Part time vekillik bile yapıyormuş galiba hayrına öyle cok yonlu bir kisilik
Dogrudan master daha azdir (maddi sebepler), phdler sayi olarak neredeyse aynidir, top okul sayisi (top10) donemden doneme max 2 eksiklik gosteriyor gibi, daha dusuk phdler daha fazladir (yije maddi sebepler, master opsiyonu olmayinca top100 us phd>hicbir sey oluyor) gozlemlerime gore. Oranlarin avrupa master (ve belki tr master, bu konuda odtu hakkinda hic bilgim yok) haric asiri farkli olacagini (±5%) sanmam
Bizim donemden giden yok henuz (dogal olarak), onceden gidenler medyan 3200eur gibi bisey aklimda kalanlara bakarak, ama burada medyan egitim de Bilkent master, lisans degil, ariza cikariyor olabilir. Ulkeler almanya/hollanda agirlikli, azcik da belcika (daha dusuk maaslar 300 eur kadar benim cevremde). Isvicrede sacma paralar donuyo onlari hesaba katmadim eu olmadiklari icin
deneme gunlugunu takip ederdik olay nerelere geldi
basarilarinin devamini dilerim
SELAM SANA İMPARATOR
-
Buna da şükür
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X