Şimdi Ara

Bilkent EE - Mezuniyet Sonrasi Pozisyonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum su siralar baya olu ancak eldeki data bazi insanlarin ilgisini cekebilir diye dusundum.

Bolum gecen sene guz-bahar-yaz donemlerinde toplam 156 mezun vermis, bu mezunlarin giris tarihi 2017 ile 2020 arasinda degisiyor.

44 kisinin su anda ne yaptigina dair bir bilgi yok, ancak bunlarin tahmini olarak yarisinin belli basli yerlerde calistigini veya lisansustu egitimlerine devam ettiklerini ancak herhangi bir platforma yazmadiklarini varsayabiliriz.

Kalan 112 kisi icin ise istatistikler su sekilde:

17 kisi su anda doktora yapmakta

48 kisi su anda master yapmakta

Bunlarin disinda 9 kisi hem master yapmakta hem de (tahminen) yari zamanli olarak calismaya devam etmekte.

38 kisi ise endustiye girmis durumda.

Simdi daha detayli olarak bunlari inceleyecek olursak:

Doktora yapanlar:

17 kisinin 16'si amerikada doktora yapmakta. Bu kisilerden 5'i saf EE/EEE (Elektrik/Elektrik-Elektronik) programlarinda doktora yaparken 6'si ECE (Electrical and Computer Engineering) programlarinda doktora yapmakta. 3 kisi saf CS (Computer Science) programinda doktora yaparken 1 kisi Machine Learning, 1 kisi Biomedical Physics, 1 kisi de iktisat doktorasi yapmakta. Goze carpan alanlara gore top 10 okul diyebilecegimiz bazi okullar su sekilde:

Stanford x2

CMU

NTU

UIUC x3

UCLA x2

UCSD

NYU*

Geri kalanlarin ise hepsi top100'de bulunan okullar

Master yapanlar:

9 adet calisirken master yapanlari da ekledigimizde toplam 57 master ogrencisi ile karsilasiyoruz. Bu 57 kisiden 22'si yurt disinda master yaparken 25'i Turkiye'de master yapmakta. Turkiye'deki tum masterlar top6 olarak nitelendirilen okullarda, burada gereksiz analize girmeye gerek yok.

Yurt disi icin toplam 22 ogrenci var, bunlarin hepsi avrupa kitasinda.

Departman dagilimi 1 fizik, 6 telekom focuslu EE programi, 6 'saf' EE programi, 7 EECS ortak programi (bunlarda hangi track secildigi bilgisine 7'de 7 olarak ulasamadigim icin departman bazli biraktim) ve 2 adet diger muhendislik programlari mevcut. Burada qs'e gore top 100 disinda 2 okul var. Ulke dagilimlari su sekilde:

Almanya x11

Italya x3

Isvec x2

UK x2

Isvicre

Fransa

Hollanda

Belcika

Endustri:

Elimizde 9+38 toplam 47 endustri isi bulunmakta. Bunlari sektorlere gore ayirmaya calisirsak su cikiyor karsimiza:

21 Savunma Sanayi (buyuk sirketler)

7 Savunma Sanayi (spinoff sirketler)

4 Finans

1 Medikal

1 Nanoteknoloji

1 Haberlesme

3 Yazilim

3 Otomotiv

2 Beyaz Esya

4 Diger endustri alanlari (endustri muhendisligine daha cok yakistirabileceginiz sirketler)

Bunlarda hosunuza gidecek veri noktalari da muhtemelen sunlar:

9 kisi software engineer/ML engineer/data scientist olarak calisiyor

21 savunma sanayinin 15'i Aselsan

Bir kisi Turkiye ici remote calisirken bir kisi yurt disinda.

Bunlarin hepsi toplaninca da su sorular da cevaplanmis oluyor:

Dogrudan yurt disi orani en az 40/156=25.6%

Amerika orani en az 16/156=10.2%

Sadece eldeki veriyi kullanirsak oranlar sirasiyla 35.7% ve 14.3% oluyor

Fena degil.

• Faydalı konu kebUp.
    Btw phd nasıl gidiyor hocam; elbette undergrad eğitiminden zordur ama econ master dersleri ile kıyaslandığında nasıl.phd dersleri?
    Btw burada econda bayağı bir değişim oldu: Emin hoca provost asistant oldu; Kemal hoca da bölüm başkanı (not confirmed yet).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu bilgileri nerden bulmuştunuz.

• Up

• Econbender kullanıcısına yanıt
    Özyeğin ne alaka kardeşim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

Özyeğinle ilgili bir durum yok hocam, Bilkent econ departmanındaki değişimden bahsettim.

• EECS alanında CMU Top 3 .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Endüstri ve yl verileri Top 7-8 üni mezunlarıyla benzer ama bu kadar başarılı bir ABD PhD yerleştirmesine başka hiçbir üni-bölüm kombinasyonunda denk gelmedim .

• İyiymiş

• ml zart zurtta top 1 herhalde cmu

csrankings.org 'da en yakın rakibiyle bile arasında devasa fark var bunların. bir de bu yapay zeka falan filan ilk milyarlık ve en büyük yatırımları hep bunların yapmış olması lazım ama çok emin değilim.

• Yüksekte EE, ECE, CS bu kadar ayrık fark ediyor mu? CS kısmı denince biraz daha AI tarafı geliyor aklıma

Bir de biraz konu dışı ama bizim bölüm CS temelli olmasına rağmen seçmeli olarak gömülü yazılım alsam gereksiz mi olur? Ya da computer network alanı için? Aklımda bu ikisi + ML + security yapmak var da bilmiyorum hepsi çok bağımsız alan gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 12 Kasım 2024; 16:49:49 >
    Özyeğin kebapçı diye geçerdi de eskiden kimse kalmadı

• up faydalı. 2020'ye geri dönsen ne yazardın yine ee mi  

• Hiç Singapur'a giden yok mu, NUS çok iyi diye duymuştum. Hukuk programlarına bakıyordum bir ara :D

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

Hala öyle değil mi yav, közyeğin

Micro ayni olay hocalarin fantezilerini saymazsak, macro inanilmaz ayri, trde sanirim macroyu full recursive işleyen okul yok galiba zaten, arapcadan beter hissettiriyor. Metricse karsilastirma baselineim mevcut degil, mat ise anladigim kadariyla bunlar kullanmaniz gereken toollar diye veren okullarin hepsinin dışında gereksiz bir agirliga sahip.

Kısaca hiçbir ise yaramayan bir zulum cektiriyorlar, ki bu neredeyse tüm programlarda ayni galiba ancak bazi okula benzeyen okullar -ohom princeton ohom- donemin yarısına first year waiver vererek onlari bu zahmetten kurtarip researche erken baslatmis oluyor.

Benim genel gorusum ise zeka seviyesinde phdnin ustunde yer alan phd yapanin aklini seviyesine yukseldigimi dusunuyorum, keske 5 6 yil sonra geleydi bu aydınlanma. Aklim olsa mba yaparmisim

Guzel guzel, emin hocayi rektor yaparsak gayet memnun olurum (tabi provost ofisinin insanlarin ruhunu emip kotu seyler yaptigina dair bir inancim var umarim gercek olmadigini goruruz), ben bu sefer bölüm başkanlığına macro tarafindan biri beklerdim aslinda, ama bu secim beni daha mutlu eder tabii

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt

80e yakını kafamdan yazdim, 40i linkedinden, 40in da naptigini bulamadim zaten.

• Mlde bunlar bence by far top 1, baya ayri bir seviyede oturuyolar (su ana kadar en kotu 3.diye ranklayan gordum hayatımda), overall csleri de inanilmaz iyi, school of cs lari asiri buyuk oldugu icin yine rahat top3 denebilecek bir 'fakulteleri' var

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam siz nerde doktora yapıyordunuz? Bi de bölümü 3 senede bitirdiğinizi söylüyorlar doğru mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.