Şimdi Ara

Bilkent Elektrik Elektronik Soru - Cevap (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
7
Favori
7.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Teslas

.....ekşiye bakar 'a kadar okuma gafletine düştüm :D :D

Ağzı olan konuşuyor yine
    Hayatında hiç üniversite görmemiş liselilerle laf dalaşı yapacak değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Calisancocuk C kullanıcısına yanıt
    ne yalan söyleyeyim aradaki farkı bilmiyorum, zaten çoğu bölüm elektrik-elektronik şeklinde. itüde ayrıydı galiba bir tek.
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    yazın saat olarak hatırlamıyorum ama 11den okulda bitmeyen konuları bitirip ygs konularına çalışmıştım hep, günde 200-300 civarı soru çözüyordum. gerekli miydi derseniz bence hazirandan tytye asılmaya çok gerek yoktu zaten sene başlayınca dershane hızlandırma vs aynı şeylerin içine tekrar sokuyorlar zorla.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Üniversite görünce ekşi gibi kolpa makinesi boşlarla dolu kazandan bilgi kaşıklayıp forumlarda bir şey biliyormuş gibi yargı dağıtacaksam hiç görmeyim daha iyi.
  • caissabasgan C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    -kampüs hayatı bir odtü kadar hareketli değil. bölümüne ve insanına göre değişiyor ama ağır bölümlerde özellikle insanlar iş yükü altında boğulabiliyor, dersler de ilk sınıfta genellikle ortak olduğu için sürekli sınıflar değişiyor bir derste gördüğünü bir daha görmeyebiliyorsun çoğu zaman o yüzden yeni arkadaş edinmek zor gibi. belki üst sınıflarda durum farkldıır bölüm derslerinde lablarda vs daha çok aynı insanlarla birlikte olmaya başlayınca. öğrenci kulüplerinde sosyalleşilebiliyordur herhalde ama ben çok o topalra girmedim, aynı okuldan 8 kişi gelmiştik onlarla hareket ettim genelde iyiydi benim için.
    -ortalama ilk dönem çok iyi sayılmazdı ama ikinci dönem toparladım, totalde ilk sınıf 3.85 geldi. ortalama yapmak ilk sınıfta diğer sınıflara göre daha kolay gibi ama yine de çok kolay sayılmaz mesela bir calculus dersinde bile lise matematik diye düşünüyorsun ama gereksiz derecede zor soruluyor, ilk 500le giren arkadaşlarımdan dersi tekrar almak durumunda olanlar var. ingilizce dersleirnde örneğin katalog çok yüksek, 95 üstüne A veiryorlar yüz üstünden ve 1-2 essayde azıcık düşük puan alsanız gidiyor A şansınız.
    - bitirince ne olacağını düşünmek için şu an erken gibi henüz bölüm dersi bile almadım, ama öncelikli olarak yeterince iyi yapabilirsem yurt dışına yüksek lisansa, ya da amerikaya 5 yıllık doktoraya(birleşik) gitmek istiyorum. savunma sanayide de iyi maaşlar veriyorlar eğer notum yurt dışına yetecek kadar iyi olmazsa o zaman öyle şeyleri de düşünebilirim
    - bilgisayar seçmeyi de çok düşündüm ama çok güvendiğim bir mezunla konuştum, burada da tanınıyordur belki ama 2017 bilkent ee dereceyle mezun olup stanforda doktoraya gitti, genelde türkiyedeki EE bölümlerinin yurt dışında tanınırlığın CS'lerden daha iyi olduğunus söyledi. aynı zamanda verilen eğitimin de daha kaliteli, dünya standartlarına daha yakın olduğunu söyledi CS'e göre. bilkent için de EE bölümüne yapılan yatırım ve hoca kalitesi daha fazla zaten. bir de EE mezunları daha iyi matematik biliyor ve bunun da EE'den CS'e geçişi kolaylaştırdığını söyledi. EE CS'i kapsıyor gibi bir şey düşünme tabii ki ama EE okuduktan sonra ben CS'e yönelmek istiyorum dersen mesela yüksek lisansta rahatlıkla geçebilirsin fakat tersi çok zor.

• Bilkent’ten yurtdışına giden adam yok diye kim dedi yahu? Ben endüstri okuyorum, şu an work and travel yapmaktayım. Çalıştığım otele geçenlerde bir kadın geldi, ben orta doğudan olduğunu anladım nerelisiniz diye sordum, türkiye dedi. Sohbete türkçe devam ettik. Okulu sordum ben hiçbir şey söylememiştim, Bilkent dedi orada şok oldum. O kadar insan var düşünün Türk birisini buldunuz ve Bilkent mezunu çıktı. 2003 yılında gelmiş Amerika’ya doktora yapmak için. Kendisi de endüstri mezunuymuş ayrıca bu benim için çok iyi oldu. Work and travel’da böyle network kasacağımı düşünmezdim ancak canım okulum sağolsun her yerde arkamızda duruyor. Bilkent yurtdışına adam yollamıyor lafının içi tamamen boş. Her yıl binlerce mezunu gidiyor. Network ağı çok geniş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    ikisi de üzmez diyeyim öncelikle, ben de benzer bir ikilemde kaldım. ikisi de hemen hemen eşit düzeylerde okullar. bilkentte hayat daha kolay olacak gibi geldi, kapsamlı burs olanağı güzel, yurt çıkacak mı derdi yok ve aylık masraflarını karşılamaya yetecek bir ücret veriyorlar. öncelikli hedefim yurt dışına gitmekti ve bilkent EE'nin bu hedef için yeterince iyi olduğuna kanaat getirdim, gördüğüm bölümde iyi yapanlar genelde üst düzey okullara gidiyordu grad için (abim okumuştu, onun arkadaşları vs bir de ekşi sözlükten konuştuğum eski mezunlardan duyduğum kadarıyla). hoca kadrosu zaten tartışılmaz bir sürü stanfordlu doktoralı hoca var, referans büyük kolaylık yaratır lisansüstüne kabul almada. burası çok önemli değil fakat boğaziçini gezmeye gittiğimde labları fiziksel anlamda kötü gibi geldi, sanki eski gibi o yüzden kötü bir izlenim bırakmıştı, 11. sınıfta gitmiştim. özel üniversitede imkanların, yatırımın daha iyi olduğu söyleniyor zaten muhtemelen bununla ilgili. bu yüzden bilkent tercihi doğru olur diye düşündüm, ama büyük ihtimalle boğaziçine gitsem de durumumdan şikayet etmezdim, o da gayet güzel okul.

Teşekkürler hocam. Bir de başka bi yerden bursa alıyor musunuz yoksa bilkentin kapsamlı bursu yeterli oluyor mu ??
    bilkentin bursu yeterli oluyor benim için. tev'e falan başvurmadım, ama bu sene YDT'ye girdim ilk 100 denemek için. bakalım o olursa onu alacağım olmazsa milli sporcu bursu gelecek KYK'dan.
    Umarım kazanırsınız hocam teşekkürler tekrardan
  • Ben biraz daha temelden gireyim. Elektrik elektronik bölümü tam olarak nedir, ne ile ilgilenir, diğer mühendisliklerden farkı nedir? Sizin veya çevremizdeki insanların buradan mezun olduktan sonraki hedefleri nedir? Ayrıca bölümümüzden memnun musunuz? Keşke elektrik elektronik yerine şu mühendisliği yazsaydın dediğiniz oldu mu?

@despinaleaxo aynılarını size de sormak istiyorum, sanırım siz mezun olmuşsunuz. Endüstri mühendisliği nedir, hangi konularla ilgilenir, diğer mühendisliklerden farkı nedir? Bu bölüme girmeden önce veya okurken ne düşünüyordunuz, ne hedefliyordunuz, bu hedeflerinize ulaştınız mı? Çevrenizde baktığınızda arkadaşlarınız genellikle hedeflerine ulaştılar mı, şu anda nerelerde çalışıyorlar? Ve son olarak bu bölümü yazdığınız için hiç pişman oldunuz mu?

edit: @despinaleaxo şimdi gördüm, okuyorum demişsiniz ama yine de olabildiğince cevaplarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantilatör -- 21 Haziran 2019; 23:35:6 >

• Hocam merhaba ben de bu sene sınava girmiş birisi olarak bilkent ee yarı burslu şekilde gitmeyi düşünüyorum sizce bilkent ee de yarı burslu okumak mı yoksa tobb da tam burslu ee okumak mı mantıklı olur? Yarı burslu olarak gidersem dönem içinde bursumu yükseltebiliyor muyum? Doktora veya yüksek lisans yapmadan Yurtdışında iş bulma imkanım olur mu? Work and travel programının özel olarak şartları var mı? Sorular ee den çok bilkentle alakalı oldu ama cevaplayabildiğiniz kadar cevaplarsanız çok sevinirim.
  • -hocam eğer maddi durumunuz yeterliyse bilkent ee yarı burslu'yu öneririm ben.
    -yarı burslu olarak girip not ortalamasına göre kendi döneminizdeki yarı burslular içinde 1. olursanız bir sonraki sene için yüzde 100 burs kazanıyorsunz. ama çok kolay bir şey değil o ona güvenmeyin, özellikle ee bölümünde insanlar çok hırslı, fazla çalışıyor. 2. 3. olursanız da yükseliyor diye biliyorum yüzde 100 olmasa da.
    -abimin iş başvurularında görüğüm genelde yurt dışındaki işlerde yüksek lisans doktora ya şart koşuluyor, ya fayda sağlıyor. hatta geçende turkcell'deki bir iş için bile doktoralı elektrik elektronik mühendisi arıyorlardı. yani olmadan da oluyordur ama eminim daha zordur.
    -work and travel düşünmüyorum ve hiç araştırmadım, despinaleaxo şu an work and travelda belki o cevaplar sorunuzu vakti olursa ekleyeyim.
    sağolun rica ederim
  • fantilatör F kullanıcısına yanıt
    - elektrik elektronik nedir ne yapar sorularının cevabı çok uzun, kapsamlı bir bölüm çok fazla alanı içine alıyor ve bulabilirsiniz internetten zaten, şuraya vikipedi linki bırakayım:

- ben henüz hiç bölüm dersi almadım ilk sınıfı bitirdiğim için, burada ilk olarak 2. sınıfta 4 tane EE kodlu dersimiz var. dediğim gibi çevremdeki insanlar da genelde ilk sınıf oldukları için kafalarında belirli bir alan yok, ama arkadaşlarımın da bilkent EE'ye gelirken öncelikli hedefleri yurt dışında yüksek lisans/ doktora yapıp sonra orada hayatlarına devam etmek, ASELSAN'da çalışmak isteyen, savunma sanayiye ilgili olanlar da var.

- keşke elektronik yazmasaydım dediğim olmadı henüz dediğim gibi ama seneye olmayacağının bir garantisi yok :) tercih döneminde CS 'i de çok düşünmüştüm, bu seneki programlama dersinden de keyif aldım diyebilirim belki CS'i de severdim bilemiyorum.

• Hocam şu anda bilkent koç ve boğaziçi cs arasındayım boğaziçinin burs olanakları yetersiz gibi geliyor bu yüzden biraz koç ve bilkent arasındayım koçta yemek pahalı deniliyor sizin orada nasıl?

• earthking46 E kullanıcısına yanıt
    koçta arkadaşlarım var, tabldot 14.5 gibi bir şeymiş sanırım orada değişmediys burası daha ucuz. burada bu sene tabdlot fix menü 5.50, seçmeli menü 11 tl ydi. yani 5.50 olan genelde öğlenleri yeniyor ama porsiyonu çok büyük olmadığı için akşam erken yenildiğinde genelde geç saatte acıkılıyor. okul içinde çeşitli restoranlar var birinde 15.5 liraya ev yemeği yiyebiliyordunuz, kalitesi de gayet iyiydi. koçta burs işi de sıkıntılı sanırım bilkentteki kapsamlı bursla rahat edersiniz diye düşünüyorum maddi anlamda.
    koçta bursa başvurunca 750 tl gibi bir burs veriliyor ama çıkma durumu nedir bilmiyorum şu anda çok arada kaldım okul konusunda...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.