Şimdi Ara

Bilkent endustri muhendisligi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam beklentiniz nedir ki? isletme,iktisat,endustri buralardan mezun olur olmaz yuksek paralar beklemek dogru degil zaten. 3k az ama ben arastirmalarim sonucu bazi yerler haric 3500-4000 arasina basladiklarini ogrendim. 10 sene sonrasinda bu maas 6k mi olur 16k mi olur biraz sana kalmis. Eger acimasizsan,gerektiginde yukselmek icin her seyi goze alirsan artar diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hala endüstriyi anlamıyorum. Ne olduğunu aşağı yukarı kafamda kurgulayamıyorum. Ne iş yaparlar bilmiyorum. Eminimki okuyanların bir bölümü de bilmiyor.
    Bana açıklayabilecek varsa duacısı olurum.

• Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    iletişime geçtiğim birinin yanıtı. alnıtı yani

"merhaba, tabi yardımcı olmaya çalışayım.

öncelikle ülkemizde maalesef rocketscience falan yapılmıyor, mühendislerin çoğu zaten kurulmuş bir sistemin üzerine operasyonel işler yapıyor. yani muhtemelen mail trafiği üzerinden 9-5 bir işte çalışma durumu olur. ama kaliteli işler de yok değil. yapılabilecek işleri biraz açalım.

endüstri mühendisi temelde planlama veya optimizasyon yapar. ikisinin de temeli matematiksel modelleme. planlamaya örnek, bir fabrikanın ne kadar ürün satacağını tahmin edip (bu istatistik bilgisi oluyor) ona göre satış planları oluşturuluyor. bu planlara bakarak da üretim planları oluşturuluyor. burada da üretim hattının uygunluğu gibi şartları dikkate almak gerekiyor. bu sürecin tamamını endüstri mühendisi yapar.

optimizasyona örnek, bir firmanın fabrikasının veya deposunun içerisindeki süreçlerin nasıl olması gerektiğini kurgulamak. mesela depoda hangi mal nereye yerleştirilmeli, forklift hareketleri nasıl olmalı vs. gibi konular optimizasyon örneği.

günümüzde ülkede gelişen sektör yazılım. endüstri mühendisleri burada genellikle analist veya proje yöneticisi olarak çalışıyor. burada da üretimin yazılım olduğu bir sektörde nelerin kodlanması gerektiğinin müşteri ile pazarlığının yapılması gibi hem teknik bilgi isteyen hem de ikna becerisi isteyen işleri endüstri mühendisi yapar.

genel olarak hem matematiği seven, hem iletişimi güçlü biriysen, ingilizceni de geliştirebileceksen (eğer henüz gelişmediyse) endüstri mühendisliği mantıklı olacaktır.

yurt dışı olanakları olarak fabrika işleri yapacaksan p&g, unilever gibi uluslararası şirketlerde iş bulman gerekecektir. bunun için hem öğrencilik hayatında aktif olman hem de ingilizcenin çok iyi olması gerekir. öte yandan yazılım sektöründen yurt dışına gitmen daha kolay olabilir. burada iş analisti veya veri analisti olarak kendini geliştirip biraz tecrübe kazandıktan sonra yurt dışına gidebilirsin. fakat bunlar için ingilizcenin çok iyi seviyede olması gerekir. öğrencilik hayatın boyunca ingilizceye düzenli olarak çalışıp yurt dışı projelere katılmanı öneririm.

üniversite hayatında başarılar dilerim, tercihlerde kolay gelsin."

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Bu karsilastirma yapilirken direkt tip uzerinden gidiliyor hocam
    Duz doktor olsan 7-8 k uzman olsan 15k ama para icin tip okunmaz ki.
    Her seyi goze almak konusuna katiliyorum lakin baslangic icin de biraz dusuk oldugunu dusunuyorum maaslarin.Daha cazip olabilirdi bence

• yukaridaki arkadas da yazmis.yapilan isin niteligiyle alakali. odtu bilkent mezunu begenmezse issiz hacettepe marmara mezunu ayni isi daha da dusuk fiyata yapabiliyor.

o nedenle ya sayisi cok cok az olan nitelikli isler yapilan sirketlere gireceksin ya da maalesef durum bu. isletme,iktisat,endustri ozelinde benim cikarimlarim bu sekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7E1CA25F8

Yeni Mezunlukta tabii ki az alabilirsiniz hocam ben 5 yil 10 yil sonra nereye kadar gittigini gormek istiyorum mesela 7k mi 10k mi nereye denk geliyor.
    Burada hangi uniden mezun old. Kendini ne kadar gelistirdigi,dil egitimi,baska dallari olup olmamasi onemli kriterler burada ortalama ve ort. Altinda ne kadar alacagini gormek istiyorum
    Para tek basina kriter olsa tip okurum lakin sadece para kazanmak istesem 12 yil okumazdim
    Sevdigim isi yapmak ve refah bir hayat surmek istiyorum .
    Yoksulluk siniri 6700 olan ulkede bu tur maaslar az
    (Para ve tıp eğitimi paralel şeylermiş gibi düşünüldüğü için tıp okumayı baz alarak yazıyorum..)

40 sene mesleğini icra etmiş bir doktor, 40 sene mesleğini icra etmiş bir mühendisin toplamda elde ettiği paranın iki katını çok zorlanmadan kazanabilir. Benim iddiam budur uzun vadede.

Kısa vadede, mühendis için maaş artırmaya çalışma süreci elbet olacak. 10 yıl bile sürebilir bu ilerleyiş. Ve tabi ki çaba. Diğer taraftan bir doktor 10 yıllık meslek hayatının sonunda birçok şeyi elde etmiş olabilir.

Sevdiğim işi yapmak ve refah içinde bir hayat sürmek istiyorum demişsiniz. Sevdiğiniz iş mühendislikse ve refahtan kastınız 500 binlik mercedese binip 3 ev sahibi olmaksa tercihinizi gözden geçirin. Mühendislikte para kazanmak çok kolay olmayabilir.

• themontana kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam tesekkur ederim fikriniz icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E1CA25F8 -- 2 Ağustos 2020; 17:59:22 >
  • Bilkent Endüstri okuduktan sonra önün çok açık. Ulaşabileceğin yerler o kadar uç ki Coca Cola CEO’su olmaktan tut Apple’da çalışmaya kadar gidebilirsin. Tabiki işe başladığında maaşının 25k dolar olmasını bekleme. Unutma her patron geçmişinde işçiydi. Hüsnü Özyeğin bir komi, Jeff Bezos McDonalds çalışanı, Nusret kasap çırağı, Sundar Pichai Google’ın en alt kademesinden CEO oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Prince of Dorne -- 2 Ağustos 2020; 18:4:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The Prince of Dorne kullanıcısına yanıt
    Coca cola ceosu olmak istemiyorum hocam
    Bunca yil calistigimin karsiligini alip insan gibi yasasam yeter.
    3-4k arasi baslamak yeni mezun olunca kabul edilebilir(ortalama veya alti biriysen)
    Lakin 5 yil sonra ne kadar ileriye gidebilecegimi gormek istiyorum.10 yil sonra 2 katina cikabilecek miyim gormek istiyorum.
    Yoksulluk siniri 7k olan ulkede adam yerine konsam kafi.

• Hocam Bilkent sizin kendinizi geliştirmeniz için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde size en iyi olanakları sağlayacak üniversitelerde başı çekiyor. Eğer ki iyi bir ortalama tutturursanız ve üniversitenin kulüplerinde kendinize network sağlarsanız çok iyi yerlere gidebilir, 30 yaşınızda ortalama maaş olan bir doktoru ikiye katlayabilirsiniz. Ama dediğim gibi kendinizi donatırsanız olur bunlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.