Şimdi Ara

Bilkent endustri muhendisligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni mezun 2 kisi gordum.3k ya calisiyorlarmis.
    3k icin 5 yil daha mi okuyacagim ?
    Bu maaslar neden bu kadar dusuk ?
    Yeni mezun old. falan demeyin artsa max kaca gidecek 3 ten ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam 18 yıllik yasamimi biliyor musunuz da benim endustriye uygun olmadigimi soyleyebiliyorsunuz ? İlgi alanlarim neler,neleri daha iyi yapabiliyorum,beni ne mutlu eder ?
    Burada soyleyebileceginiz tek sey para acisindan seni tatmin etmez/eder demek
    5 yil okuyayacagim bir uni icin butun detaylarini ogrenmek zorundayim
    Hic tanimadiginiz birine bu sekilde onyargiyla yaklasmak yanlis
    Forumda farkli uni ve bolum basliklari actigim icin bunu diyorsaniz basta dedigim gibi endustri ve bilgisayar agirlikliyim.Butun firsatlari degerlendirecegim
    Kisisel olarak rahatsizlik duyuyorsaniz beni engelleyebilirsiniz.
  • Çok samimi söylüyorum. Bilkent IE’ye gelme. Sen mutlu olmazsın burada.

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Para acisindan mi soylediniz hocam ?

• Hayır. Bilkent Endüstri’nin sana göre olduğunu düşünmüyorum sadece.

• kimmis o 3k ya calisan saflar linkedin profillerini atsana bakalim bi

• Ben mezun endüstricilerle konuştum çoğu memnun ancak bu forumda baya gömüyorlar anlayamadım hangisi doğru
  • sabanci mezunu tanidiklarim 4-4.5k'dan basladi, is bulunan sehre gore degiskenlik gosteren durums.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent Endüstri
    2 yıl önce açıldı
    BOUN-ODTU-ITU
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Big4 veriyor böyle paralar. 1-1.5 sene dişini sıkıp big4 etiketiyle çok daha iyi paralara iş buluyorlar. Düşük ortalamalı öğrenciler için yapalabilecek bir tradeoff

Hocam 18 yıllik yasamimi biliyor musunuz da benim endustriye uygun olmadigimi soyleyebiliyorsunuz ? İlgi alanlarim neler,neleri daha iyi yapabiliyorum,beni ne mutlu eder ?
    Burada soyleyebileceginiz tek sey para acisindan seni tatmin etmez/eder demek
    5 yil okuyayacagim bir uni icin butun detaylarini ogrenmek zorundayim
    Hic tanimadiginiz birine bu sekilde onyargiyla yaklasmak yanlis
    Forumda farkli uni ve bolum basliklari actigim icin bunu diyorsaniz basta dedigim gibi endustri ve bilgisayar agirlikliyim.Butun firsatlari degerlendirecegim
    Kisisel olarak rahatsizlik duyuyorsaniz beni engelleyebilirsiniz.

• yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Endustri icin mi boyle bir durum var ?
    Mesela ee veya bilgisayar mezunu da ortalama ayni basliyor ?

• buldugun ise, sehrine ve nerenin mezunu olduguna bagli olmakla kalmaz.
  • Bana başlığını açtığınız konunun sorusunu sordunuz ben de size anlattım elimden geldiğince. İnsanların fikirlerini değiştirmeye çalışırcasına hala 3bin₺ maaş diye geziyorsunuz. Bi zahmet üniversitede hiçbir şey yapmayan zar zor 6 senede okulu bitiren 2.0 ortalamayla mezun olan biri iyi para kazanamayacak. Daha ne gibi bir cevap bekliyorsunuz bu konuda.

İkna edilmek için açıyorsunuz belli ki konuyu. Bekliyorsunuz ki biri diyecek öyle bir şey olur tabii ki aklın çalılıyor kendini geliştir en az 10bin.

Şahsi görüşüm mutlu olamayacağın yönünde. Bu konuda saldırgan bir görüş yok. Savunmaya geçmenize de gerek yok.

Mezun kisi yeni baslarken 3k aliyor dedim omur boyu 3k alacak demedim ikna olmak icin degil bilgilenmek icin actim basligi herkes mi bu civarlarda aliyor 5 yil sonrasinda ne kadar artiyor diye
    Siz direkt burada memnun olamazsiniz dediniz ben de bunu para acisindan mi soyluyorsun dedigimde hayir dediniz.
    O zaman ne acisindan soyluyorsunuz ? Para haricinde bir sey sormadim

• Bana aynı soruyu sordunuz özelden ve 3k alan olduğunu da 20k alan olduğunu da söyledim. Yanıtımdan sonra belli ki ikna oldunuz ki detaylandırmamı istemediniz ve bir başka soruya geçtiniz. Bu konuyu açma sebebiniz nedir o zaman?

Okumak istediği bölüm hakkında forum tarafından ikna edilmek isteyen biri olduğunuz izlenimine kapıldım (belki de yanlıştır) ve bu yüzden mutlu olamacağınızı düşünüyorum. Çevremde Boğaziçi endüstri isteyen tutmayınca bilkent endüstri yazan herkes mutlu, bilkent cs isteyip bilkent ie yazan herkes mutsuz. Benim de kendime has bir perspektifim var bu konuda. Sizi 18 yıl takip etmemiş olmam benim gözlemlediğim şeyin yanlış olacağı anlamına da gelmez doğrudan.

• Para açısından bir tatmin bekliyorsanız veya para sizin için önemli bir parametreyse kesinlikle tıp seçin. Diğer türlü tatmin olmanız çok güç, olsanız bile geri dönüp baktığınızda yıpranmış olduğunuzu fark edersiniz.
    Konuyu açma nedenim 1 kisinin soylediklerine bakarak plan yapmak sacma olacagindandi
    Diger insanlarin fikirlerini almak icin actim
    Aslinda tartisacak bir sey yok burada siz para icin bir seyler yazsaydiniz konu kapanmisti bile dogrudan endustri hakkinda mutsuz olacagimi soylemeniz sacma
    Cs isteyip ie ye de olumlu bakan herkesin mutsuz old. Genellemesini dogru bulmuyorum
    Lutfen bu mesaja cevap vermeyin iyi gunler.

• themontana kullanıcısına yanıt
    Konu sahibinden bağımsız olarak şunu söylemek lazım iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okuyan birinin ortalama üstü bir hayat standardı beklemesi kadar doğal bir şey yok. Ben bölümümü yazarken başarılı olabilir miyim diye düşündüm sadece.

Herkese maaş sormanın hiçbir manası yok özellikle de fix maaşı olmayan bir meslek için.

Çok mu zor üniversitede hem akademik hem de sosyal anlamda başarısız olursam iyi bir maaş alamayacağım, başarılı olursam da hakkımı alırım diyebilmek?

• Açık forumda yazıyorsanız cevap almayı göze alabilmeniz gerekiyor. Forumda maaş konusunda da yüzlerce spekülatif maaş konusu var tıpkı bunun gibi. Sektör hakkında fikri olmayan lise öğrencilerin fikirleri ile bölüm seçin lütfen. İyi günler.

• themontana kullanıcısına yanıt
    Yeni Mezunlukta tabii ki az alabilirsiniz hocam ben 5 yil 10 yil sonra nereye kadar gittigini gormek istiyorum mesela 7k mi 10k mi nereye denk geliyor.
    Burada hangi uniden mezun old. Kendini ne kadar gelistirdigi,dil egitimi,baska dallari olup olmamasi onemli kriterler burada ortalama ve ort. Altinda ne kadar alacagini gormek istiyorum
    Para tek basina kriter olsa tip okurum lakin sadece para kazanmak istesem 12 yil okumazdim
    Sevdigim isi yapmak ve refah bir hayat surmek istiyorum .
    Yoksulluk siniri 6700 olan ulkede bu tur maaslar az

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.