< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 22 Temmuz 2020; 14:37:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BILKENT | Endüstri Mühendisliği (IE) | Q&A (3. sayfa)
-
-
Zamanınızı ayırdığınız için Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam konuyla alakasız ama ingilizce için neler önerirsiniz? -
Sürekli İngilizce’ye maruz kalmak önemli. İngilizce konuşulan bir ülke olmadığımız için en azından tükettiğimiz içeriklerin ingilizce olmasını sağlayabiliriz. Sürekli podcast dinleyerek yabancı diziler tüketerek fark etmeden ingilzceniz gelişecektir. Yapabiliyorsanız İngilizce altyazılı izleyin. İngilizce hazırlık okuyacaksanız grammar konusunda endişe etmeyin. Zaten sadece grammar ve yazma beceriniz üzerinde çalışıyorlar.
İlk aklıma gelen youtube kanalları Tom Scott ve Vox. İkisi de eğitici içerik üretiyorlar. İlgi alanlarınıza göre istediğiniz türde podcast bulabilirsiniz.
Verdiğim tavsiyelerin hemen hemen hepsi belli bir ingilizce birikimine sahip kişilere yönelik. Açıkçası sıfırdan nasıl ingilizce öğrenilir bir fikrim yok.
Tesekkur ederim yardımcı oldugunuz icin :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Sınav açıklanmış, geçmiş olsun.
Güncel. -
Hocam özelden bir konuyu danışmak istiyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam iyi günler. Yazılım üzerine yoğunlaşacağım. Acaba çevrenizde yazılımla ilgilenen sınıf arkadaşlarınız var mı veya endüstri üzerinden yazılıma nasıl bir geçiş yapabiliyor bilgi verebilir misiniz? (google gibi kullanıyorum sizi kusura kalmayın hocam).
İkinci olarak da yurdu nasıl? Yurtta kalmazsam yakınında kalabileceğim evler var mı?
Teşekkür ettim cevaplar için şimdiden. -
Konaklamadan bahsedeyim önce.
Bilkent semtinde 3.büyük site var bilkent 1-2-3 diye. Biraz pahalı. Okulun ringleri sayesinde bahçeli ve tunusta da kalabilirsin. Bahçeli sabahları 25-30dk sürüyor ringle.
Yurtla fena değil. Çalışma alanları yeterli. Eylül ekimde ve nisan mayısta geceleri çok keyifli oluyor yurtlar bölgesi (özellikle 76. Yurt çimleri).
Yazılım için söyle anlatayım. Python sql, arena, gams, cplex, xpress ve solidworks öğreniyoruz. ERP geliştirme üzerinde çalışanlar var. SQL üzerinden para kazananlar da var. Data scientist de olabilirsin. Bunun özerine doktorasını yapan mezunlar da var. Olasılık istatistik ve python temelli sonuçta.
Endüstri mühendisleri de problemleri elleri ile çözmüyor. Hayatında yazılım illaki olacak.
Basit bir ie problemi atayım buraya.
Matematiksel modelleme ile formulasyonunu 2. Sayfada bulabilirsin. Daha sonra linear modeli de cplex üzerinden programlayıp optimum sonucu buldum.
Bitirme projelerini de incele. Hepsinde ciddi bir emek var yazılım tarafında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Son UP.
adam bana perma bulaştırmış ya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam direk üniversitenin baska bir bölümüyle ilgili bir şey sormak isterim
Normalde sirayla koc mava, koc arkeoloji ve galatasaray iletişim yazmayı düşünüyordum ama bilkentin iletişim ve tasarım bolumu de ilgimi cekti. Eksi'de vs. gördüğüm yorumlar genel olarak olumsuz ama okuyan tanidiginiz varsa veyahut sizin bir fikriniz varsa biraz daha bilgi edinmek icin güzel olabilir çünkü dışardan insanlarin bu tarz bölümlere bakış acısı her zaman olumsuz.
Sehir disinda secmeye degen kalitede bir eğitim mevcut mudur yoksa yazdigim bölümlerle az çok ayni seviyede midir?
Bilginiz varsa da yoksa da çok sağolun şimdiden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 3 Haziran 2021; 23:6:6 > -
Dunyanin en kotu merdiveni burasi olabilir Hele bir de 4. kattan inmen gerekiyorsa
1 dönem dediğinizi yapmak zorunlu kaldım. Ee’den bilkaya yürümek kadar koymuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X