Şimdi Ara

BILKENT | Endüstri Mühendisliği (IE) | Q&A (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
20
Favori
14.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bazı dersler hariçten kastım ingilizcelerdi ve gereken sınır 90%. Hazırlık programı da buna dahil. Devamsızlık zorunluluğu olan derslerde durum farklı. Burslu ya da burssuz o dersi geçebilmek için (ya da kuru atlayabilmek için) devam koşulunun sağlanması gerekiyor. Bölüme geçtiğin zaman geçmek için devamsızlık şartı bulunmayan derslerde bir önceki cevapta bahsettiğimi baz alabilirsin. Ayrıca sınav kaçırmaktan bahsetmemiştim. Eğer sınava girmezsen yine burs için sıkıntı yaratabiliyorlar ama dediğim gibi öğrencinin niyetine bakıyorlar genelde. Tekrar eden bir problem değilse çok sıkı değiller.

Ekleme: Hazırlık programı istisna biraz. Devamsızlığı gereksiz önemsiyorlar ve bura konusunda hemen yaptırım uygulanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 22 Temmuz 2020; 14:37:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Zamanınızı ayırdığınız için Teşekkürler

• Hocam konuyla alakasız ama ingilizce için neler önerirsiniz?
  • vaegir kralı yarogleg kullanıcısına yanıt
    Sürekli İngilizce’ye maruz kalmak önemli. İngilizce konuşulan bir ülke olmadığımız için en azından tükettiğimiz içeriklerin ingilizce olmasını sağlayabiliriz. Sürekli podcast dinleyerek yabancı diziler tüketerek fark etmeden ingilzceniz gelişecektir. Yapabiliyorsanız İngilizce altyazılı izleyin. İngilizce hazırlık okuyacaksanız grammar konusunda endişe etmeyin. Zaten sadece grammar ve yazma beceriniz üzerinde çalışıyorlar.

İlk aklıma gelen youtube kanalları Tom Scott ve Vox. İkisi de eğitici içerik üretiyorlar. İlgi alanlarınıza göre istediğiniz türde podcast bulabilirsiniz.

Verdiğim tavsiyelerin hemen hemen hepsi belli bir ingilizce birikimine sahip kişilere yönelik. Açıkçası sıfırdan nasıl ingilizce öğrenilir bir fikrim yok.

Tesekkur ederim yardımcı oldugunuz icin :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devam!

(91. Yurt, Aralık 2017)
    BILKENT | Endüstri Mühendisliği (IE) | Q&A

• Sınav açıklanmış, geçmiş olsun.

• Güncel.
    Hocam özelden bir konuyu danışmak istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam iyi günler. Yazılım üzerine yoğunlaşacağım. Acaba çevrenizde yazılımla ilgilenen sınıf arkadaşlarınız var mı veya endüstri üzerinden yazılıma nasıl bir geçiş yapabiliyor bilgi verebilir misiniz? (google gibi kullanıyorum sizi kusura kalmayın hocam).

İkinci olarak da yurdu nasıl? Yurtta kalmazsam yakınında kalabileceğim evler var mı?

Teşekkür ettim cevaplar için şimdiden.
  • artixvonkrieger kullanıcısına yanıt
    Konaklamadan bahsedeyim önce.

Bilkent semtinde 3.büyük site var bilkent 1-2-3 diye. Biraz pahalı. Okulun ringleri sayesinde bahçeli ve tunusta da kalabilirsin. Bahçeli sabahları 25-30dk sürüyor ringle.

Yurtla fena değil. Çalışma alanları yeterli. Eylül ekimde ve nisan mayısta geceleri çok keyifli oluyor yurtlar bölgesi (özellikle 76. Yurt çimleri).

Yazılım için söyle anlatayım. Python sql, arena, gams, cplex, xpress ve solidworks öğreniyoruz. ERP geliştirme üzerinde çalışanlar var. SQL üzerinden para kazananlar da var. Data scientist de olabilirsin. Bunun özerine doktorasını yapan mezunlar da var. Olasılık istatistik ve python temelli sonuçta.

Endüstri mühendisleri de problemleri elleri ile çözmüyor. Hayatında yazılım illaki olacak.

Basit bir ie problemi atayım buraya.

Matematiksel modelleme ile formulasyonunu 2. Sayfada bulabilirsin. Daha sonra linear modeli de cplex üzerinden programlayıp optimum sonucu buldum.

Bitirme projelerini de incele. Hepsinde ciddi bir emek var yazılım tarafında.

• Son UP.

• ivan ilyiç İ kullanıcısına yanıt
    adam bana perma bulaştırmış ya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam direk üniversitenin baska bir bölümüyle ilgili bir şey sormak isterim

Normalde sirayla koc mava, koc arkeoloji ve galatasaray iletişim yazmayı düşünüyordum ama bilkentin iletişim ve tasarım bolumu de ilgimi cekti. Eksi'de vs. gördüğüm yorumlar genel olarak olumsuz ama okuyan tanidiginiz varsa veyahut sizin bir fikriniz varsa biraz daha bilgi edinmek icin güzel olabilir çünkü dışardan insanlarin bu tarz bölümlere bakış acısı her zaman olumsuz.

Sehir disinda secmeye degen kalitede bir eğitim mevcut mudur yoksa yazdigim bölümlerle az çok ayni seviyede midir?

Bilginiz varsa da yoksa da çok sağolun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 3 Haziran 2021; 23:6:6 >

Dunyanin en kotu merdiveni burasi olabilirBILKENT | Endüstri Mühendisliği (IE) | Q&A Hele bir de 4. kattan inmen gerekiyorsaBILKENT | Endüstri Mühendisliği (IE) | Q&A 

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

1 dönem dediğinizi yapmak zorunlu kaldım. Ee’den bilkaya yürümek kadar koymuyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.