Şimdi Ara

BILKENT | Endüstri Mühendisliği (IE) | Q&A (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
20
Favori
14.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Programının güncelliğini borçlu olduğu danışma kuruluna göz atmanızı tavsiye ederim.

https://w3.ie.bilkent.edu.tr/tr/sanayi-isbirligi/danisma-kurulu/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezunların çalıştığı ülkeler
    https://w3.ie.bilkent.edu.tr/wp-content/uploads/2017/06/mezun-ulke.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 21 Temmuz 2020; 23:22:36 >
  • Sorularınızı iletmeye devam edebilirsiniz.
  • Hocam yönetim danışmanlığı sektöründe İşletme mi İktisat mı Endüstri mi daha avantajlıdır bu konuda bilginiz var mı ?
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Endüstri. En azından PwC, KPMG, Deloitte, EY, Mckinsey, BCG ve Bain için durum bu.
  • Hazırlığı gerçekten söylendiği kadar zor mu? Ve hazırlık için önceden bir çalışma yaptın mı/ yapmak gerekir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cigerimsoldu

Hazırlığı gerçekten söylendiği kadar zor mu? Ve hazırlık için önceden bir çalışma yaptın mı/ yapmak gerekir mi?
    Benim İngilizce seviyem iyiydi. Çok zorlanmadım. Bilkent hazırlık programı gerektiği kadar zor. Gerçekten diğer üniversitelerde hazırlık diye öğrencilerin önlerine ne koyuyorlar bilmiyorum. İngilizce'ye dair bilginiz sıfıra yakınsa tabii ki önceden yapılan hazırlık yararlı olur.

Örnek sınava buradan ulaşabilirsiniz.
    http://prep.bilkent.edu.tr/pae/

• cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    Eğer çok alt seviyede başlamıyorsan çok büyük abartılıyor hazırlığın zorluğu. Bu sene okumuş biri olarak söylüyorum.

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Cihan m. tanıyor musun dostum? .d

• QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Bir kişi biliyorum o isimle ama birebir muhabbetimiz olmadı. Piazza’da görmüştüm adını bir iki kere

• sizce bu sene bikent endüstrinin sıralaması ne olur geçen sene 3100lerde kapamış umarım insanlar ceng ve tıpa doluşur da girebilirim bilkente

• akeanor A kullanıcısına yanıt
    Bilkent IE’de kontenjanlar düşmediyse tam burslu 3150 gibi bir sıralamayla kapatır diye tahmin ediyorum. 3300’ün altına ineceğini hiç sanmıyorum.

Lise arkadaşım. Baya aktifim diyordu okulda ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QualityDommage -- 22 Temmuz 2020; 0:6:21 >
  • Hocam sizce cs %50 burslu mu ie %100 burslu mu, muhtemelen sıralamam 2k-3k bandında gelecek yüzde 50 cs okursam ortalama yıllık ne kadar masrafım olur

• Senelik okul ücreti: 27000
    İki kişilik karyolalı standart oda senelik: 12200
    Alamayacağın kapsamlı burs senelik: 9600

Yurtta kaldığın takdirde sana cs seçmenin maliyeti ilk senende 48800 olacak. Bunları herhangi bir bankadan kredilendirmediğini varsayarak söylüyorum. Kredilendirdiğinde de 55000lere kadar tırmanır cs’in maliyeti.

Cs çok iyi bir bölüm ama başarılı olmak için tek bölüm değil. Bilkent IE’de derslerini sıkı tutarsan hem akademik anlamda hem de finansal anlamda çok da tatmin edici yerlere ulaşabilirsin. Bölümler arasında sıralamaların gösterdiği gibi bir hiyerarşi yok. Benim puanım zamanında tam burslu bilkent bilgisayara tutuyor olsa o zaman bilgisayar tercihinde bulunurdum. Fakat şu an tercihim kesinlikle endüstri olurdu.

Ekleme: aylık harcamanı da 1500+ olarak hesaplayabilirsin. Ben 2000 harcıyorum (burs dahil). Çevremdekiler de genelde 1500-2000 arası harcıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 22 Temmuz 2020; 0:30:25 >

Yaklaşık 5 senede ekstra 35,000 USD harcamış olacaksın. Bu para ile burslu kabul aldığın yüksek lisans eğitimde rahat rahat okursun birleşik devletlerde. Bölümü ilk 20'de bitirebilirsen amerikada güzel bir okuldan kabul alman çok olası. Referans konusunda da bölümümün hocaları ellerinden gelini yapıyor.

Bir yatırım problemi olarak bakarsan Endüstri mühendisliği seçmek daha mantıklı. Tabii burada hesaplayamayacağımız bir faktör var, o da senin mutluluğun o yüzden CS okuyan birileri ile de görüşmeni tavsiye ederim.
    Bana da endüstri mantıklı geldi sonuçlar açıklanırsa daha ayrıntılı değerlendireceğim teşekkürler.

Hocam Bilkent'te bursun kesilmemesi için derslere %100 katılım istenmesi doğru mu?

• Thestalk T kullanıcısına yanıt
    nE? Ahahaha. 100% katılım mümkün olabilir mi? Belli dersler hariç 80 ve üstü istiyor ama 40-50 yaptığım derslerim oldu, hatta 0% olan bi dersim de vardı. İlk kıstas başarı. Başarılıysa öğrenci bakmıyorlar. Eğer başarısızsa devamsızlıklarının sadece o dönem için mi olduğunu yoksa süregelen bir alışkanlık olduğuna mı bakıyorlar. Sadece bir arkadaşımın bursu düşürüldü. O da neredeyse okula yalvardı benim bursumu düşürün diye. Burs düşürmek kolay bir şey değil.

Hocam Bilkentin sitesinde şöyle yazıyor:
    İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri derslerin ve uygulamaların %100’üne devam etmekle, yapılan sınavlara ve çalışmalara katılmakla yükümlüdür. Hastalık, disiplin cezası veya diğer zorunlu gerekçeler dahil, belgelenmiş veya belgelenmemiş herhangi bir nedenle derslere %90’dan daha az katılmış öğrenciler devam koşulunu sağlayamamış kabul edilir ve dersten FZ notu alır. Devamsızlık nedeniyle FZ notu alan öğrencilerin Kapsamlı Bursu dondurulur.
    Eğer sizin dediğiniz gibiyse Bilkent Yazacağım hocam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.