Şimdi Ara

Bilkent iktisat %50 vs ozyegin endustri %50 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

master ile iş tecrübesi ile biraz daha ihtimaller artar. hatta top5 dışında yeni mezun BA almıyorlar diye biliyorum. dediğim gibi bu konuda eminsen umudunu kaybetme fakat en iyiyi düşünerek de kariyer planlama, ortalamayı da düşün.

zaten bu tür şirketlerde genel olarak ieciler alınır. özellikle boun ie. onun dışında sayısalı çok geliştirmiş ee gibi ceng gibi bölümlerden alım yapılır. iktisat ve işletme de onlar kadar vardır. hatta ing türkiye eski ceosu bilkent iktisat çıkışlı mckinseyde çalışmış bir hanımefendiydi.

• Bence bolum secin once, istediginiz rotaya endustri muhendisliginin daha uygun oldugunu dusunuyorum
    Sabanci da dusunulebilir bence (tmden girerek)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenikullanıcı03

siz ne okumak istiyorsunuz dalga geçmek için sormuyorum hocam. cidden merak ettim :)

bn yaşamk istemiom

• olabilir hocam, bu dediğim gibi bir yönetim danışmanlığı firmasında çalışan tanıdığımın görüşüydü.

• dostum yapma bee

• quote:

Orijinalden alıntı: yenikullanıcı03

dostum yapma bee

sen okuyonmu hocam

• Size matematiksel bir disiplin olarak gözükebilir ama ekonominin özü sosyal bilimdir. Sosyal bilim olarak okutulmalıdır ve ciddi okullar bunu böyle okutur. Matematik kısmı ancak ikinci özelliğidir. Bu nedenle ikisinin denk bölümler olduklarını düşünmüyorum. Forumdaki çoğu kişi özel sektör kafasıyla özel sektöre 'yaranma' çabası ile bölümleri değerlendirdiğinden dolayı (yanlış anlaşılma olmasın bunu eleştirmiyorum, elbette bazı makul sebepler var.) bu sosyal bilim özelliği gözden kaçabiliyor.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

Hocam bilkent iktisat bilkentteki en cok seçmeli ders seçebilme imkanı sunan bölüm. Çap dahi yapılmaya izin verilmeyen bilkentte beni şaşırtan bir olay oldu.

Birde matematik ağırlıklı dersler var. Ilk sene programlama dersi fln da var. Baska okullarda farklılıklar olabilir ama bilkent iktisat belki de endustri mühendisliğine en yakin iktisat bolumu olabilir turkiyede.

• Surada "ozyegine gidersen bcg, bain veya mckinsey'e giremezsin" muhabbeti yapilmasi cok komik, zira bilkent gibi gereginden fazla kasan bir okulu 2.5 gpa ile bitirsen de zaten giremiyorsun. bahsedilen sirketlere girenlerin buyuk cogunlugu da ingilizceyi daha lisede sokturen liselerde okumus oluyorlar, bunlar hazirlik dahi okumuyor. evet bilkent diploma olarak daha agir fakat ozel sektore cok uzak.

Ama bu arkadas hirsliysa ozyegin gibi rekabetin daha dusuk oldugu bir okulda daha yuksek gpa yapabilir, ve istanbulda staj imkanlari short-term long-term farketmeksizin sinirsiz. ozyeginin hazirlik sistemini de zaten bilkentten giden hocalar kurdu, dolayisiyla ingilizce egitimi konusunda da gozu arkada kalmasin. erasmusta istedigi yere daha rahat gidebilir, daha rahat cap yapabilir. ben bu ikilemde ozyegin endustri derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvşalıTavşan -- 27 Mayıs 2021; 22:22:26 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam vallahi sabanciyi nedensiz bir sekilde eklemiştim ama aklima yatmadı değil. Hem arkadas ortamı olarak tanıdığım insanlar var hem evime çok da uzak degil anadolu yakasında oturuyorum. %50 sabanci sanirsam bilkent ücretliden az veya cok yakin ucrete sahip. Şimdilik dusunme isini askıya alıp ders calismaya yogunlasacagim bakalim neler olacak.

%50 mf 30.5k sanirsam seneye belki 35 40ları gorur de tmdekiler 70 ve 90k mfden girmek için cok kasmaya gerek yok.

• Dediklerine endüstri daha çok uyuyor

• bence endustri faha iyidir iktisat cok sıkıcı ve bu tarz seyler pek ogretilmiyor

• Olm herkes bilkent odtü itü gidiyor hakkari de kim okuyor ben anlamadım

Ve ileride ekonomist yazılımcı donanımcı enflasyonu olduğunda ne olacak çok merak ediyorum

• hocam ne yaptın sıralama nasıl geldi? benim de hedefim bilkent ie idi ama 10k ile kaçırdım, özyeğin %50 düşünüyorum sizin tercihleriniz nasıl şuan? benzer hedeflerimiz olduğunu farkettiğim için sormak istedim.

• Özel sektörün Özyeğine baya olumlu baktığını biliyorum, Mckinsey bain bcg gibi high tier şirketlerin top5 uygulaması olduğunu söyleniyor ama detaylı bir linkedin incelemesiyle doğru olmadığını görürsün. Sadece daha zor. Ozü’nün baya sektörde tecrübeli kişileri konferansa çağırdığını duydum okuyan arkadaşlarımdan o yüzden özel sektör anlamında seni Ozü daha öne taşır gibime geliyor. Bilkente gelirsek çok büyük bir diploma ağırlığı var ve okul kültürü daha gelişmiş, iktisat daha sözel ve ie’ye göre daha kolay ortalama yapılacak bir bölüm. İlla aklında türkiyede high tier özel sektör varsa bunlar çok önemli değil ama yurt dışı vs aklında varsa bilkent yolunu açar bu özelliklerle

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.