Bilkent 27 28k yillik ucret ozyegin 42 43k ucret Normalde bilkent endustri istiyorum. Çalışmalar da fena gitmiyor ya ucundan gireceğim 35 40k ile yada 45 50k ile ucundan kaçıracağım. Kendime bir alternatif oluşturmak istiyorum ki kafam rahat sinava gireyim. Data science, bussines analyst, yonetim danismanlik firmaları gibi alanlarda çalışmak istiyorum. İlgim de var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilkent iktisat %50 vs ozyegin endustri %50
-
-
iki bölüm de dediğin alanlara uygun. ben öğrenci seviyesinden dolayı özyeğin derdim. bilkent iktisat tm olduğu için daha düşük oluyor öğrenci seviyesi. tabi işte fiyat farkı vs var. ailenizle vermeniz gereken bir karar bence. tabi alternatif olarak bilkent iktisat güzel bir tercih.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dediğiniz alanlarda çalışmak istiyorsanız hem İstanbul hem de bölüm avantaji sayesinde Ozyegin öne çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tm’ler abdaldır yeenim. Tıp yaz bence
Edit: hangi okulda olmak istediğine bak bence hocam. Bide fiyat her geçen sene artar %50 burslu olduğundan. Ailenin maddi durumu iki ihtimale de elveriyorsa iki seçenekte seni üzmez gibi duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 27 Mayıs 2021; 9:56:18 >
Öğrenci seviyesi vs salla bilkent iyi okuldur ama Özyeğin İstanbul'da olduğu için artısı fazla staj vs okulla beraber götürmen için. Çok emin olmamakla beraber özyeğin derdim staj ve işlerin çoğu İstanbul'da olduğu için.
Bilkentte üzmez tabi Ankara olduğu için biraz daha iş staj şansını düşürür daha çok çabalama gerekebilir ama mezun olunca ikisisi arasında fark olacağını çok sanmıyorum. Olay sende biter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 27 Mayıs 2021; 12:41:40 >
yok hocam öyle demedim bilkent iktisat ücreli kırk kişi alıyor tm ikiyüzotuz k sıralama özyeğinin ücretli ise mf doksan beş k
Dalgasına yazım hocam. Doğru söylüyorsun illaki fark olur arada ama çok fazla farketmez gibi. Yinede görmeden bilemeyiz. Öğrenci kitlesi olarak iktisat iyi deniyordu
ailenizin maddi durumu yıllık 20.000 tlyi umursamayacak seviyedeyse özyeğine gidin. ama para denkleştirip özele gidecekseniz ve bir hesap kitap yapmanız gerekiyorsa bilkenti okuyun, artan parayı ileride yurt dışı yüksek lisans veya sermaye olarak kullanın.
-
Adam yukarda demişki Bilkent de üzmez demiş. :)
Bilkent Ekonomi daha mantıklı.
-
Evet. Üniversiteye yeni girmiş veya sınava hazırlanan olaylara uzak birisi olsam ben de kendim hakkında böyle derdim ama o işler öyle olmuyor maalesef. İstanbul başlı başına avantaj maalesef tüm şirketlerin genel müdürlüğünün orada olduğunu varsayarsak. Biz ankara'da staj ararken İstanbulda tırı vırı yerlerdeki adamlar 3 4 stajı patlatıyor üst üste maalesef. Bilkent gayet iyi de iibf ile mühendislik karşılaştırdığımızı da unutmayalım. Yani zaten günün sonunda iş arkadaşta bitecek bundan dolayı çok da büyütmemek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 27 Mayıs 2021; 12:48:4 >
Problem yok :) sadece Bilkent de üzmez lafı komiğime gitti.
İstanbul başlı başına bir faktör lakin yurt dışı hedefi varsa arkadaşın Bilkent derim kesinlikle.
Adam zaten Bilkent Ekonomi okuyacak diye varsayarsak TOBB, Merkez Bankası gibi birçok staj yapacağı yerler de mevcut İstanbul kadar özel şirketlerde staj imkanı olmasada.
-
Lafınız bana da galiba hocam
Arkadaşın isteklerine göre ikiside olur babında söylemiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 27 Mayıs 2021; 13:16:32 >
Yok hocam size değildi
-
Endüstri kesin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aga bir şey sorcam bi insan neden data analizine ilgi duyar la?
gerçekten meraktan soruyorum ilgi böyle bir şey mi la çok iyi
ne biliyim çok sıkıcı geliyor her şey
şirketin verilerini inceleyip para almak 50 yıl yapabileceğim bir şey falan mı diyoruz ?
Bu dönemin insanı değilim ben of.
-
siz ne okumak istiyorsunuz dalga geçmek için sormuyorum hocam. cidden merak ettim :)
-
Ustteki yazılanlara ithafen kafamdakileri biraz daha yazmak istiyorum.
Maddi açıdan biraz fark olsada ailem sıkıntı yapmaz ben ozu istedikten sonra.
Asıl hedefim olan bilkent yıllık 55k biraz zorlayabilir ailemi fakat devllette okuyup araba alacaklarına ucretli bilkent yazma gibi bir hedefim var endustri gelirse.
Yurtdisi hedefim kesinlikle var ozellikle yuksek lisans için.
Bilkent asiri avantajli hele ki iktisat için 3 ortalama ile zürih universitesine erasmus giden 2 kisi tanıyorum. Groningen tilburg lmu utrecht amsterdam vs vs bircok anlaşması var.
Ozu ise hem cs çap hemde muhendislik olduğu için ilgimi çekiyor ama erasmus anlamında 0 diyebilirim en azindan muhendislik anlamında.
Bakalım umarım bunlari düşünmeyip bilkent ie ye giderim. Sonuçlar açıklandıktan sonra ciddi analizli bir karşılaştırma yapmayi düşünüyorum 4 5 bolum ozelinde 1000 civarinda linkedin hesabını ss aldim ve ciddi bir çalışma yapacağım hoşuma da gidiyor. Ayrıca hem bilkentin hemde ozyeginin mezun olan öğrencilerinin isimlerini ve cvlerini inceleyebiliyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
özyeğine girersen mckinsey bain bcg gibi yerlerde iş bulman imkansıza yakın. (bu tarz butik bir yönetim danışmanlık şirketinde çalışan tanıdığıma göre) böyle işler bir üniversite mezununun girebileceği en yüksek yerlerden biri. dolayısıyla bölüm seçimini buna göre yapmamalısın. ortalama bir özü ie mezunu nerelerde çalışıyor ortalama bir bilkent iktisat mezunu nerelerde çalışıyor buna bak.
-
Bcg mckinsey bain gibi yerler tabiki de en büyük hedeflerimden biri. Ozu ie mezunu ku leuven de yuksek lisans yapmış bir arkadas mckinsey de calisiyor da bolum birincisiymis. Bgc gormedim bain de de 1 2 kisi vardi.
Bilkentten cok fazla var ama cogu muhendis. Iktisat mezunu bgc bain var mckinsey de de bitkac kisi var.
Bayağı bir arastirdim zamani gelince ciddi bir inceleme yapacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
aga bir şey sorcam bi insan neden data analizine ilgi duyar la? gerçekten meraktan soruyorum ilgi böyle bir şey mi la çok iyi ne biliyim çok sıkıcı geliyor her şey şirketin verilerini inceleyip para almak 50 yıl yapabileceğim bir şey falan mı diyoruz ? Bu dönemin insanı değilim ben of. |
Benzer içerikler
- kyk da çamaşır nasıl yıkanır
- sahibinden ritalin
- üniversitede sınava girmezsek ne olur
- türk-alman üniversitesi taban puanları neden 2 tane
- sabahlamak için ne yapmalıyız
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X