Şimdi Ara

MARMARA Ybs vs İTÜ Ekonomi vs BOUN Turizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu sene Marmara Ybs bölümünde 1.sınıfı bitirdim. Şuanda bir siber güvenlik firmasında yazılım geliştirme alanında staj yapıyorum. Şuanda alan olarak full-stack web geliştirme ile uğraşıyorum. İleride belki data science üzerinde de ilerleyebilirim şuanda alan olarak net bir karar veremedim. Açıkçası ben sınava hazırlanırken hedefim top tier devlet üniversitelerinden birinde iibf okumaktı. Ama sonrasında yazılımla uğraşmaya başlayınca bu alandan keyif aldığımı fark ettim ve ileride bu alanda çalışmama katkısı olacak bir bölüm seçmeye karar verdim. Burada da karşıma ybs çıktı BOUN zaten gelmiyordu özel üniversitede de okumak istemiyordum bu nedenle MARMARA'yı tercih ettim. Sonuç olarak ne okuldan ne de bölümden istediğimi bulabildim. Yazılım derslerinin konulmak için konulduğunu düşünüyorum zaten mezunlara baktığımda da pek fazla yazılım geliştirici/yazılım mühendisi title'ı altında çalışan kişi olmadığını gördüm. Tamamen kendi çabalarımla teknik alanda çok daha ileriye gelebileceğimi düşünüyorum. Üniversite olarak da BOUN veye İTÜ'nün bana MARMARA'da bulabileceğimden çok daha farklı imkanlar sunabileceğini düşünüyorum.

Şuanlık ilk hedefim İTÜ Ekonomi, sonrasında BOUN Turizm işletme. MYP ile geçiş yapacağım ve her ikisine de sıralamam yetiyor.

Aklımda şu soru var. Bilişim sektöründe ilgili bölümde okumak ne kadar önemli diplomamda bilişim dışında bir bölümün olması bana ne kadar dezavantaj oluşturur?

• itüde imkan falan yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam burda imkandan kasıt okulun maddi olarak sağladığı fizik imkanlar değil. Daha çok öğrenci profili, ortam, etkinlikler, organizasyonlar ve kuracağım bağlantılardan bahsediyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılım diyorsun geçeceğin hiçbirinin alakası yok git 150k yap sayda bilgisayar yaz daha iyi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0 şaka boun trm. Bu bölümleri bu puanlara çekenler utansın dayı.

• dayns D kullanıcısına yanıt
    Hocam bilişim sektöründe ufak bir linkedin araştırması yaptığımızda her bölümden çalışan olduğunu görüyoruz. Ben üniye daha çok network gözüyle bakıyorum. Bilgisayar mühendisliklerinde alınan eğitimin de direk sektöre hazırlayacağını düşünmüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

Diğer hesabı niye kapattın mbg ci dayı ifşalayınca

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @Atmaca. konunun uzmanı cevap versin

• O ben değilim. Benim adıma konu falan açmış, banlıydım.

• Ybs ve data science?

Kesin öyledir

• o eleman dava açacağını söyledi zuko31’e, hakkımda açılmış bi dava yok.

dava açsa 6 ay sonra haberin olur zaten

• Hocam bu şekilde düşünmeniz beni mutlu etti ama bu konu hakkında fikir beyan edebilecek bir dataya sahip değilim maalesef.

Yanlış hatırlamıyorsan İTÜ ekonominin ders programı yakın zamanda güncellenmiş, veri bilimi, istatistik ve programlama ile alakalı; sektöre yönelik bir biçimde revize edilmişti. Ben konuda yazılanlara bakınca İTÜ ekonomiye MYP ile geçişin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Top tier üniversitelerdeki gözde bölümlerde eğitim alıp yan dal gibi opsiyonlarla farklı alanlarda çalışma hayatına atılanların olduğu söyleniyor farklı konularda gözlemliyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.