Merhabalar, bu sene Marmara Ybs bölümünde 1.sınıfı bitirdim. Şuanda bir siber güvenlik firmasında yazılım geliştirme alanında staj yapıyorum. Şuanda alan olarak full-stack web geliştirme ile uğraşıyorum. İleride belki data science üzerinde de ilerleyebilirim şuanda alan olarak net bir karar veremedim. Açıkçası ben sınava hazırlanırken hedefim top tier devlet üniversitelerinden birinde iibf okumaktı. Ama sonrasında yazılımla uğraşmaya başlayınca bu alandan keyif aldığımı fark ettim ve ileride bu alanda çalışmama katkısı olacak bir bölüm seçmeye karar verdim. Burada da karşıma ybs çıktı BOUN zaten gelmiyordu özel üniversitede de okumak istemiyordum bu nedenle MARMARA'yı tercih ettim. Sonuç olarak ne okuldan ne de bölümden istediğimi bulabildim. Yazılım derslerinin konulmak için konulduğunu düşünüyorum zaten mezunlara baktığımda da pek fazla yazılım geliştirici/yazılım mühendisi title'ı altında çalışan kişi olmadığını gördüm. Tamamen kendi çabalarımla teknik alanda çok daha ileriye gelebileceğimi düşünüyorum. Üniversite olarak da BOUN veye İTÜ'nün bana MARMARA'da bulabileceğimden çok daha farklı imkanlar sunabileceğini düşünüyorum. Şuanlık ilk hedefim İTÜ Ekonomi, sonrasında BOUN Turizm işletme. MYP ile geçiş yapacağım ve her ikisine de sıralamam yetiyor. Aklımda şu soru var. Bilişim sektöründe ilgili bölümde okumak ne kadar önemli diplomamda bilişim dışında bir bölümün olması bana ne kadar dezavantaj oluşturur? |
Bildirim